Tilbage til nyheder

Årets skuespiller i Nordjylland 2018

18. juni 2018

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev lørdag den 16. juni uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang uddelt i 2012.

Årets prismodtager er skuespiller Nanna Skaarup Voss, der er uddannet fra Den danske Scenekunstskole i 2015 og har været en del af Aalborg Teaters ensemble siden 2016.

På Aalborg Teater har Nanna Skaarup Voss medvirket i Petra von Kants bitre tårer, hvor hun havde hovedrollen, derudover har hun medvirket i Ronja Røverdatter, Drengen der ville være vægtløs, Hair, Romeo og Julie, Rockulven, Skygge og senest musicalen The Sound of Music.

Udover Aalborg Teater har Nanna Skaarup Voss spillet på Det Kongelige Teater, Teater Får 302, Mammutteatret Edison og Grønnegårds Teatret.

Nanna Skaarup Voss modtog i 2017 Reumert Talent Prisen blandt andet for sin rolle som Winnie i Drengen der ville være vægtløs.

Legatet som Årets Skuespiller i Nordjylland blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

Hver gang ser vi nye sider af dette vidunderlige skuespillertalent udfolde sig lige for øjnene af os, som sidder i mørket som publikum, fuldstændig som vi også har gjort det her i eftermiddag. Årets skuespiller i Nordjylland 2018 favner bredt og kan spille alt fra komiske, musikalske og dramatiske roller, og hver gang når det lige ind i hjertet på os og griber os. Årets prismodtager har en stor viden om sine figurer, der bliver skåret lige ind til knoglen, der hvor det klinger bedst – impulsivt og rent.

Årets skuespiller går lige til kanten i sine fremstillinger af sine personer på scenen, og som publikum føler man sig ofte vægtløs på tilskuerrækkerne over de oplevelser man får og de historier man bliver en del af.  Denne skuespiller er aldrig blot en skygge af sig selv på en scene, men altid lysende, skøn og fuldkommen nærværende i sit spil.

Foto: Lars Horn

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere