Tilbage til nyheder

Årets skuespiller i Nordjylland

7. juni 2016

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev mandag den 6. juni uddelt for femte gang. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang i 2012.

Carsten Svendsen er uddannet ved skuespillerskolen ved Odense Teater 2006.

Legatet blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale begrundede valget af Carsten Svendsen med at:

Carsten Svendsen tog allerede i sin gennembrudsforestilling på Aalborg Teater publikum med storm, da han spillede stuepigen Jakob i ”Mød min Hr Mor”, og siden da har superlativerne drysset i en lind strøm fra anmeldernes penne ned over Carsten Svendsen. Ord som stortalent, fremadstormende, den største musicalstjerne på den danske teaterscene, dragende, uhyggelig, diabolsk, et fund til rollen, fejende fræk og uforskammet er blot nogle af de mange ord som anmelderne gennem årene har beskrevet Carsten med.

Udover at have taget anmelderne med storm, har Carsten gennem de mange forestillinger han har medvirket i på Aalborg Teater gået lige i hjertet på det nordjyske teaterpublikum, og det gælder lige fra de dybt seriøse roller til det sjove og komiske. Carsten kan, som en anmelder skrev: ”den svære kunst at være sød, charmerende og et ualmindeligt dumt svin på samme tid. En indtagende præstation”. Og alle der gæster teatret elsker ham alle for de oplevelser, som han gennem de sidste 10 år har givet os her på Aalborg Teater.

Carsten lever sig fuldt og helt ind i de figurer og menneskeskæbner han portrætterer. Han ikke bare portrætterer en figur – han bliver og levendegør mennesket bag figuren. Carsten Svendsen har et register som skuespiller der spænder fra det helt sarte og sårbare over det vilde, rå og brutale. For ikke at nævne hans store sangtalent, som favner alle genrer.

Carsten Svensen har på Aalborg Teater blandt andet medvirket i ”mød min Hr. Mor”, ”Flagermusen”, ”Guys and Dolls”, ”Inden jeg fylder 67…”, ”Kirsebærhaven”, ”Trængsel og Alarm”, ”Glasur”, ”Bavian”, ”Anne Linnet Teaterkoncert”, ””Gasolin Teaterkoncert”, ”En kort en lang” og ”Sommer i Tyrol”.

Carsten Svendsen modtog i 2009 en Reumert talentpris og var i 2014 nomineret til en Reumert for bedste mandlige birolle.

Ved samme lejlighed blev der uddelt 110.000 kr til Aalborg Teater til fremtidige projekter, ligesom skuespiller Laura Kold og Caspar Juel Berg modtog 160.000 kr til projektet ”Eventyret om den fremmede pige”, som er forestilling om flygtninge.

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere