Tilbage til nyheder

Allenprisen tildelt Julie Maj Jakobsen

16. september 2021

Aalborg Teaters husdramatiker Julie Maj Jakobsen har i dag modtaget Allen-prisen, der hvert år uddeles af Danske Dramatikeres Forbund på vegne af Lise og Johannes Allens Fond.

Prisen uddeles til en dramatiker der gennem sin dramatik har sat tidens og samfundets problemer under debat i sin dramatik.

I sin tale ved prisoverrækkelsen fremhævede Chefdramaturg ved Aalborg Teater Jens Christian Lauenstein Led blandt andet Julie Maj Jakobsens ærlighed som dramatiker. ”Hun snyder ikke på vægten og hun bestræber sig på en ærlig beskrivelse af eksistensen, mennesket og samfundet i sine dramatiske værker”, lød det blandt andet i talen ved prisoverrækkelsen. Med æren følger en pris på 50.000 kr.

Julie Maj Jakobsen er en af de mest markante dramatiske stemmer i dansk teater og undersøger med sine stykker samfundsaktuelle problemer, altid med udgangspunkt i det eksistentielle. Julie Maj Jakobsen er tilknyttet Aalborg Teater som fast husdramatiker og i 2018 modtog hun Reumertprisen som Årets Dramatiker for forestillingen Aftenlandet, i hvilken hun skildrede flygtningekrisen. I 2019 behandlede Julie Maj Jakobsen ghettodannelserne i forestillingen Efter Branden. I denne sæson er der 5. februar 2022 urpremiere på Julie Maj Jakobsens nyeste stykke, Morgenlandet, hvor dramatikeren undersøger europæernes forskellige måder at forholde sig til andre kulturer på. I forestillingen tager hun udgangspunkt i nutidens højreradikale bevægelser – og specifikt Generation Identitær, der opstod i Frankrig og siden har været en officiel ungdomsbevægelse i Danmark.

I foråret 2021 prøvede Julie Maj Jakobsen kræfter med at skrive dramatik direkte til AAT Stream med det interaktive teatereksperiment Jeg har skudt mig selv for sidste gang. Forestillingen var i tre dele og blev skrevet fra gang til gang.

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere