Mød de medvirkende


Her kan du møde de syv medvirkende i vores nye borgerscene-forestilling teaterkoncerten Spotify og Radio Luxembourg. Teaterkoncerten bliver den syvende forestilling på Borgerscenen, og for første gang foregår det på Lille Scene.

De medvirkende er mellem 19 og 75 år gamle og fælles for dem er, at de alle har en stor kærlighed til musik.

Om at medvirke på Borgerscenen
De borgere, der medvirker i Borgerscenens forestillinger, spiller ikke teaterroller i vanlig forstand. I stedet medvirker man som det og den, man er i kraft af sin alder, sit erhverv, sit køn og/eller sine livserfaringer. Borgerscenens kunstneriske ledere finder et tema og nogle kriterier for at medvirke. Herefter søges der efter borgere, der har lyst til at komme og medvirke med deres historie og erfaring indenfor det givne tema.

Ole Sten
Jeg er ikke til Heavy Metal”, siger Ole Sten. Men ellers er musiksmagen bred, favnende og dækker alle genrer. Heller ikke den unge generations musik afskrækker Ole.

Ole har selv været aktiv musiker, men er det ikke længere, nu kan han i stedet skrive garvet amatørskuespiller på visitkortet, for Spotify og Radio Luxembourg er ikke Oles debut på en teaterscene, det er gennem årene blevet til medvirken i forestillinger både hos Musicaliber, Morskabsteatret og ikke mindst Skansespillene i Hals.

Den 61-årige folkeskolelærer fra Nibe blev opfordret af sin hustru til at gå til audition på forestillingen, og han ser i den grad frem til at skulle spille forestillingen sammen med de andre borgere i forestillingen.

Frida Nørgaard Mathisen
Jeg elsker musik og har nærmest fået det ind med modermælken”, siger 20-årige Frida Nørgaard, der har en stor drøm om at blive skuespiller. ”Når man gerne vil være skuespiller og samtidig spiller musik så er det jo lige til højrebenet at medvirke i Spotify og Radio Luxembourg”, mener Frida. Når lyset går ned, der bliver stille på publikumsrækkerne og alle har fokus på scenen, så er det ifølge Frida, bare magisk, der glæder sig meget til at spille forestillingen.

Frida kommer selv fra en meget musikalsk familie og spiller selv guitar og lidt klaver og synger og så er hun desuden med i et partyband, der spiller diskomusik til fester, jubilæer og andre arrangementer.

Lotte Lottenburger
Man kan da ikke leve uden musik”, siger Lotte Lottenburger, som er en af de syv medvirkende. Lotte er i dag pensionist, men stadig særdeles aktiv også når det gælder musikken. I mere end 50 år har Lotte været aktiv som musiker og sanger, og hun har stadig stor glæde af musikken, og er aktiv som sanger i et Big Band. Lotte var den første i landet der var ansat til at underholde på landsdelens plejehjem med sin musik.

Selvom Lotte i den grad er scenevant er det ikke teaterscener hun har optrådt på i sin lange karriere, men hun glæder sig meget til at medvirke i Spotify og Radio Luxembourg og ikke mindst har det været meget spændende at møde de øvrige medvirkende i forestillingen.

Amanda
Musik har altid været en vigtig del af mit liv, og det fylder faktisk mere og mere”, siger Amanda, der til daglig studerer musikterapi på Aalborg Universitet, det eneste sted i landet man kan tage den uddannelse. Ved siden af sit studie er den musikglade 23-årige Amanda i gang med en klassisk sangeruddannelse. Amanda er vild med alle slags musik og har spillet klaver siden hun var helt lille. ”Hvad musik angår, er jeg ikke kræsen”, siger Amanda, der både har spillet jazz, klassisk og elsker en god popsang.

Amanda glæder sig til det, hun kalder et spændende projekt, med at bygge en forestilling op fra bunden med udgangspunkt i syv forskellige menneskers historie, og så er forestillingen for hende en helt ny måde at arbejde med musik på.

Birgitte Rode
Jeg har spillet musik hele livet”, siger Birgitte Rode. Siger man Kling Klang Studie og Johnny og de kolde dæmoner må man også sige Birgitte Rode. For Birgitte har musikken altid været omdrejningspunktet i nærmest alt hvad hun har foretaget sig. Hun kan både skrive komponist, sangskriver, producer og underviser på sit musikalske visitkort, og nu også medvirkende i Borgersceneforestillingen.

Det var lysten til at få en ny tilgang til sit fag og at være en del af processen med at skabe en forestilling fra bunden, der fik Birgitte til at gå til audition. Birgitte glæder sig til at arbejde sammen med de øvrige medvirkende i forestillingen og blive en del af det professionelle teatermaskineri.

Sebastian Oscar Daniel Jensen
Heavy rock får mig til at føle mig godt tilpas”, siger Sebastian Jensen, der er vokset op med mange forskellige musikgenrer, men har tabt sit hjerte til Heavy Rock. ”Det er den genre der får mig til at føle mig mest fri, man kan drømme sig væk, og desuden så er det en genre, hvor man i den grad kan udfordre sig selv på det instrument man spiller”, fortæller Sebastian, der spiller både guitar og bas, og har gjort det de sidste 8 år, og ved siden af sine studier er bassist i bandet Dizzorder. Udover musikken tegner og maler Sebastian meget, ikke mindst har det at lave tegneserie en stor plads i Sebastians hjerte, og han drømmer om en dag at kunne leve af at spille musik og lave kunst.

Sebastian glæder sig til at arbejde sammen med de andre medvirkende, udvikle forestillingen og ikke mindst til at skulle spille for publikum.

Viktor Weng Brøsted
Aalborg Teater er et af de fedeste steder i Aalborg”, siger Viktor, ”og da jeg så at der var audition til forestillingen, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg måtte prøve at komme med. Det hele spillede og jeg har fået muligheden for at være en del af en af de fedeste kulturskabende kræfter i Aalborg”, fortsætter Viktor.

At Viktors hjerte banker for musikken er der ingen tvivl om. Som 9-årig begyndte Viktor at spille trommer, og i dag er forsanger i bandet Myxil. Når Viktor ikke øver eller spiller med sit band, er han at finde i sit lille studie, hvor han skriver musik. ”Musik er en stor del af mit liv og min identitet og har altid fyldt meget for mig”, fortæller Viktor.

Viktor glæder sig i den grad til at stå på scenen sammen med sine medspillere og vise ”hele Aalborg, Gud og hver mand, hvilken fantastisk historie og forestilling vi sammen har fået skabt”, som han siger.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind billetter

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev i dag på messen, deltager du i lodtrækningen om 5 gange 4 teaterbilletter til egenproduktioner.

Mere baggrundsmateriale