Teaterdirektøren præsenterer sæson 22/23

Kære publikum
Aalborg Teater er i Nordjylland, stedet for dig, der er nysgerrig på livet, og som har lyst til at opleve livets store spørgsmål sat i relief og taget under kærlig behandling af vore dygtige scenografer, instruktører, skuespillere, teknikere, og alle de andre, der er med til at gøre en aften i Aalborg Teater til noget hélt særligt.

For os er livet mangfoldigt – og det skal teatret også være. Som landsdelsscene for hele Nordjylland har vi sat os for at give regionen scener til livet. Vi vil give plads til alle livets sider: de rørende, sjove, komiske, tragiske, besættende, filosofiske, politiske, provokerende, poetiske, de hæslige og de smukke. Vi vil være aktuelle, frække, dybe, konfronterende, sjove og overraskende, og har høje ambitioner om internationalt niveau, produceret i Nordjylland med et blik fra og på landsdelen og udført af kunstnere fra hele landet og fra hele verden, som bor her, mens de arbejder på Aalborg Teater.

ÅRSKORT
Vi lever i tider med store begivenheder og store forandringer, og forandringer vil der også være på Aalborg Teater. Som noget nyt vil vi fra sæsonen 2022/23 gå over til at lancere halvårssæsoner. Det vil sige, at vi i foråret lancerer programmet for det følgende efterår, og om efteråret programmet for det følgende forår. Samtidig skifter vi det tidligere sæsonkort ud med et årskort. Årskortet er gældende fra den dag du køber det og ét år frem. For kr. 995 kan du se samtlige egenproduktioner på Aalborg Teater et helt år frem. Det er meget, og det er billigt! Teatret vil også åbne en ny bar, og med et årskort får du naturligvis rabat i baren. Årskortet giver også 50 % rabat på løssalgsprisen på gæstespil.

SCENER TIL LIVET
Efteråret åbner med Fanny og Alexander, Bergmans fantastiske fortælling om familien Ekdahls kamp for at finde et nyt fodfæste i livet efter farens død. Ikke mindst børnene, Fanny og Alexander, skal tilpasse sig et helt nyt liv, da deres mor gifter sig igen. Noget mange børn i dagens Danmark kan relatere til. Vi fortsætter med familieforestillingen Oliver Twist. Den hjertevarme historie er en klassiker til alle tider, som viser, hvad venskab betyder for mennesker. Forestillingen henvender sig til børn fra 6 til 100 år.

På Lille Scene spiller vi Antigone af Sofokles, en græsk tragedie om ansvar, magt og oprør i et land, der skal genopbygges efter sammenbrud og krig.

Desværre yderst aktuel også i vor tid. Herefter har vi urpremiere på Julie Maj Jakobsens nye forestilling Skyld, hvor en familie mødes efter mange års konflikt for at begrave familiens hund, Pølse. Den begivenhed fører til ikke så få afsløringer, og skeletterne vælter ud af skabene.

Sæsonen 2022/23 bliver også en sæson i Anitas Kragegaards ånd. I foråret har vi urpremiere på det tredje stykke i serien om familien i “udkantsdanmark”. Mens vi må vente til foråret med at afsløre, hvad der sker efter Revolution i Kommunen, vil vi allerede i august lade Anita mobilisere lokalsamfundet endnu en gang for at vinde retten til selv at opdrage sit barnebarn med sin søn Lars og sin sambo, John. Vi vil også igen møde George og Martha, Nic og Honey, når vi spiller Edward Albees komiske og rystende mesterværk Hvem er bange for Virginia Woolf?

Vi glæder os til at se dig.
Hans Henriksen
Teaterdirektør, Aalborg Teater

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind billetter

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev i dag på messen, deltager du i lodtrækningen om 5 gange 4 teaterbilletter til egenproduktioner.

Mere baggrundsmateriale