Tilbage til nyheder

Bolette Nørregaard Bang er Årets skuespiller i Nordjylland 2021

21. juni 2021

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev fredag den 18. juni uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang uddelt i 2012.

Årets prismodtager er skuespiller Bolette Nørregaard Bang, er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2017 og har været en del af Aalborg Teaters ensemble siden 2017.

På Aalborg Teater har Bolette Nørregaard Bang blandt andet medvirket i Rockulven, West Side Story, Forbrydelse og Straf, Fanny og Alexander, Cyrano, Figaros Bryllup, The Sound of Music, Persona, Hedda Gabler, Tine og senest teaterkoncerten Drømte mig en drøm.

I den kommende sæson kan Bolette Nørregaard Bang blandt andet oplevelse i Medea, Tine, Sugar og Morgenlandet.

Bolette Nørregaard Bang modtog i 2019 Reumert Talent Prisen for sin kraftpræstation som sygeplejersken Alma i Ingmar Bergmanns Persona.

Legatet som Årets Skuespiller i Nordjylland blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:
”Vi har oplevet dagens prismodtager udvikle sig fra at være talentfuld nyuddannet til nu at stå som en solid og træfsikker skuespiller med et kæmpe potentiale. Tæller man sæsoner, har man kun brug for én hånd, men tæller man roller og succeser, har man ikke nok i to. Uanset hvilken rolle denne skuespiller indtager bliver det gjort med en stor ydmyghed og professionalisme, så vi i den mørke teatersal på alle måde er både overbevist og imponeret. Fra sladrende høne i Rockulven videre til den unge forelskede Liesl i The Sound of Music samt til de store roller i både Persona, Cyrano, Fanny & Alexander og Hedda Gabler”.

Med æren følger et legat på 25.000 kr.

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere