Tilbage til nyheder

Ekstraordinært julepynt på Aalborg Teater

17. november 2020

Aalborg Teater er ekstraordinært smukt pyntet til jul i år, papirkunstner Bit Vejle, stifter af Museum for Papirkunst i Blokhus, har nemlig pyntet Aalborg Teater op med sine smukke papirklip ifm. årets juleforestilling Snefald.

“Ideen til samarbejdet opstod da teatret blev præsenteret for dekorationen til årets store familiejuleforestilling Snefald, hvor julemandens verden blandt andet prydes af store hvide snekrystaller, som ser ud til at være klippet i papir”, fortæller PR-chef Thomas Villefrance. Vi kontaktede Bit Vejle, som straks var med på ideen om at samarbejde og skabe et helt fortryllende og eventyrligt univers for publikum lige fra de træder ind ad døren til teatret.

Bit Vejle
Bit Vejle er en stor og enestående kunstner med en saks, hun har klippet papirkunst gennem det meste af sit liv og viderefører med sin papirkunst en tradition, som også H. C. Andersen var en stor udøver af. Hendes kunstværker er udstillet over det meste af verden.

I 2018 etablerede hun Museum for Papirkunst i Blokhus, som er det eneste museum af sin art i Norden.

Snefald
Snefald er en ny juleklassiker og en poetisk og magisk musikforestilling for hele familien – et hjertevarmt juleeventyr om at finde sig selv og føle sig hjemme, hvor man er.

Kig forbi
Kan man ikke vente med at se Bit Vejles smukke papirklip til når man skal i teatret, er man altid velkommen til at kigge forbi teatret i åbningstiden og nyde de fortryllende papirkreationer.

Som noget helt unikt har Bit Vejle også klippet julepynten til teatrets juletræ, her har hun med sin lille fine saks kreeret små fine snekrystaller, magen til de snekrystaller som indgår i scenografien til Snefald.

Klip din egen snekrystal
I samarbejde med Bit Vejle har vi lavet en print selv snekrystal. Så kan du prøve kræfter med papirkunst og pynte juletræet med de flotte snekrystaller.

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere