Store Scene

Kærlighedsdrama af Edmond Rostand

Cyrano

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  120 – 295 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  17. – 19. marts 2021

 • Varighed

  2 timer og 40 minutter inkl. pause

 • Repremiere

Forestillinger

Sitrende, råt og poetisk

Live stream: Vi live streamer vores anmelderroste forestilling Cyrano lørdag 20. marts 2021 kl. 19:00 på AAT Stream.

Oplev kærlighedshistorien om den sarte Roxane og den stærke Cyrano i et sitrende, jazzet, poetisk og eksperimenterende sansebombardement af fysisk teater, akrobatik, lyrik og musik, befolket af skæve eksistenser i en rå og medrivende verden.

Er næsen i vejen? I kærlighed og krig…
Cyrano er fra naturens side udstyret med en gigantisk næse, og derfor er han sikker på at ingen kvinde vil kunne elske ham. Men man kan godt forelske sig alligevel, og det gør han – i Roxane. Hun elskes desværre også af soldaten Christian, Cyranos bedste ven.

Mesterlig opsætning
Aalborg Teaters skuespiller Martin Ringsmose leverer en sublim kraftpræstation med et stærkt, rørende og heftigt portræt af poeten og duellanten Cyrano. De russiske scenekunstnere Yuri Butusov (instruktør) og Alexander Shishkin (scenograf) har skabt en mesterlig opsætning af klassikeren Cyrano de Bergerac, som havde premiere på Aalborg Teater i foråret 2018.

Bemærk at Aalborg Teaters opsætning af Cyrano er den klassiske version af Rostands kendte drama, skrevet på smukke alexandrinervers og ikke Sebastians musical af samme navn.

Trailer

Cyrano

Afspil video

Nordjyske
Migogaalborg
Ungt Teaterblod
Kulturkongen
Jyllands-Posten
Børsen
Kristeligt Dagblad
Kanal Blokhus
POV International
Weekendavisen
Information
Yuri Butusov har sammen med Aalborg Teater skabt en respektindgydende kraftanstrengelse af en forestilling, hvor mange udtryksformer anvendes
Alt i alt et smukt, sørgeligt og tankevækkende stykke, som uden tvivl vil både udfordre, forvirre og begejstre publikum.
Aalborg Teater har formået at kombinere et teksttungt stykke med kropsligt teater og rytmiske toner i så høj en grad, at tiden fløj afsted trods dets længe på godt 2½ time. Cyrano holder derfor stadig i 2018. Det er kunst, når det er bedst!
Derudover må instruktør Yuri Butusov høste fortjent ros for sin på en gang vanvittige og innoverende iscenesættelse af stykket. Det absurde og suspekte komplimenterer de gamle vers, ligesom det er lykkedes Butusov, bl.a. ved hjælp af psykedelisk jazz, at skabe et stykke med en næsten uformel tone, som ikke virker malplaceret, men derimod fungerer
Den russiske instruktør Yuri Butusov har brutalt og konsekvent skrællet al romantik bort. I stedet dyrker han kontrasternes mulige chokeffekt
Aalborg Teaters russiske instruktør har nedtonet romantikken og sat fokus på magtmisbrug i verdensklassikeren “Cyrano”
Martin Ringsmose leverer et råt og heftigt portræt af Cyrano, en kåresvingende vildmand med voldsom hårvækst og et kompromisløst moralkompas.
Cyrano med underfundige undertoner på Aalborg Teater
Butusov har formået at skabe en spændende, jazzet, mystisk og vedkommende forestilling, der trækker en historisk tekst ind i nutiden og gør den relevant for os i dag.
Publikum kan ikke gøre meget andet end at blive ved med at glo, for selv om Butusov i sin bevidste overstyring sender på en anden frekvens end Rostand og Rosenberg, så er resultatet dragende.
Martin Ringmoses Cyrano er intens og fuld af overbevisende vildskab.

RUSSISK STJERNEINSTRUKTØR TIL AALBORG

Yuri Butusov, som instruerer Cyrano, er blandt Ruslands mest toneangivende instruktører. Han har vundet en række priser for sine forestillinger og har iscenesat i mange lande. Han blev uddannet ved St. Petersburg Statslige Teaterakademi i 1996 og debuterede med Becketts Mens Vi venter på Godot, og det satte ikke kun Butusovs karriere i gang, det blev samtidigt startskuddet for i hvert fald tre af Ruslands mest kendte skuespillere i dag. Alle de medvirkende var nyuddannede fra teaterskolen, også scenografen Alexander Shishkin, som er med her i Aalborg. Butusov beskæftigede sig tidligt med forfattere som Beckett, Harold Pinter og Ionesco. I de senere år har han iscenesat en række forestillinger, som bygger på Shakespeare, Tjekhov, Brecht og russisk samtidsdramatik.

Butusov er teaterchef ved Teater Lensoveta i St. Petersburg. Butusov er kendt for sine stærke psykologiske og visuelle forestillinger, hvor ikke mindst det musikalske, fabulerende og metaforiske er centrale virkemidler. Butosovs forestillinger har fascineret et stort publikum, ikke mindst det yngre.

Yuri Butusov vandt prisen som ‘Årets instruktør’ i drama-kategorien (sæson 2010 – 11) ved teaterfestivalen ‘Golden Mask’ for sin iscenesættelse af Tjekhovs Mågen.

Holdet bag

Forfatter
Edmond Rostand

Dansk oversættelse
P.A. Rosenberg

Bearbejdelse og gendigtning
Yuri Butusov og ensemblet

Instruktør
Yuri Butusov

Scenograf
Alexander Shishkin

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg og Lasse Munk Sørensen

Bemærk
Der anvendes stroboskoplys i forestillingen

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Vores dramaturg har udarbejdet gratis undervisningsmateriale til Cyrano.

Download materiale

“Instruktioner på Russisk: Cyrano er en ener”

Artikel fra Nordjyske (kræver abonnement).

Læs artikel

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events