Store Scene

Genre: Kærlighedsdrama af Edmond Rostand

Cyrano

Billetpriser
 • Normalpris

  120 – 295 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  17. – 19. marts 2021

 • Varighed

  2 timer og 40 minutter inkl. pause

 • Repremiere

Forestillinger

Sitrende, råt og poetisk

Live stream: Vi live streamer vores anmelderroste forestilling Cyrano lørdag 20. marts kl. 19:00 på AAT Stream.

Oplev kærlighedshistorien om den sarte Roxane og den stærke Cyrano i et sitrende, jazzet, poetisk og eksperimenterende sansebombardement af fysisk teater, akrobatik, lyrik og musik, befolket af skæve eksistenser i en rå og medrivende verden.

Er næsen i vejen? I kærlighed og krig…
Cyrano er fra naturens side udstyret med en gigantisk næse, og derfor er han sikker på at ingen kvinde vil kunne elske ham. Men man kan godt forelske sig alligevel, og det gør han – i Roxane. Hun elskes desværre også af soldaten Christian, Cyranos bedste ven.

Mesterlig opsætning
Aalborg Teaters skuespiller Martin Ringsmose leverer en sublim kraftpræstation med et stærkt, rørende og heftigt portræt af poeten og duellanten Cyrano. De russiske scenekunstnere Yuri Butusov (instruktør) og Alexander Shishkin (scenograf) har skabt en mesterlig opsætning af klassikeren Cyrano de Bergerac, som havde premiere på Aalborg Teater i foråret 2018.

Bemærk at Aalborg Teaters opsætning af Cyrano er den klassiske version af Rostands kendte drama, skrevet på smukke alexandrinervers og ikke Sebastians musical af samme navn.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.

Trailer

Cyrano

Afspil video

Nordjyske
Migogaalborg
Ungt Teaterblod
Kulturkongen
Jyllands-Posten
Børsen
Kristeligt Dagblad
Kanal Blokhus
POV International
Weekendavisen
Information
Yuri Butusov har sammen med Aalborg Teater skabt en respektindgydende kraftanstrengelse af en forestilling, hvor mange udtryksformer anvendes
Alt i alt et smukt, sørgeligt og tankevækkende stykke, som uden tvivl vil både udfordre, forvirre og begejstre publikum.
Aalborg Teater har formået at kombinere et teksttungt stykke med kropsligt teater og rytmiske toner i så høj en grad, at tiden fløj afsted trods dets længe på godt 2½ time. Cyrano holder derfor stadig i 2018. Det er kunst, når det er bedst!
Derudover må instruktør Yuri Butusov høste fortjent ros for sin på en gang vanvittige og innoverende iscenesættelse af stykket. Det absurde og suspekte komplimenterer de gamle vers, ligesom det er lykkedes Butusov, bl.a. ved hjælp af psykedelisk jazz, at skabe et stykke med en næsten uformel tone, som ikke virker malplaceret, men derimod fungerer
Den russiske instruktør Yuri Butusov har brutalt og konsekvent skrællet al romantik bort. I stedet dyrker han kontrasternes mulige chokeffekt
Aalborg Teaters russiske instruktør har nedtonet romantikken og sat fokus på magtmisbrug i verdensklassikeren "Cyrano"
Martin Ringsmose leverer et råt og heftigt portræt af Cyrano, en kåresvingende vildmand med voldsom hårvækst og et kompromisløst moralkompas.
Cyrano med underfundige undertoner på Aalborg Teater
Butusov har formået at skabe en spændende, jazzet, mystisk og vedkommende forestilling, der trækker en historisk tekst ind i nutiden og gør den relevant for os i dag.
Publikum kan ikke gøre meget andet end at blive ved med at glo, for selv om Butusov i sin bevidste overstyring sender på en anden frekvens end Rostand og Rosenberg, så er resultatet dragende.
Martin Ringmoses Cyrano er intens og fuld af overbevisende vildskab.

Publikum mener

Stinna

Pragtfulde og magtfulde skuespillerpræstationer, smuk scenografi, en handling med både tragisk og komisk dybde, båret frem af lange monologer, der både hylder det klassiske teater og punkterer det, når der tales direkte til publikum. Overraskende! Kærlighedens og krigens smerte gengivet i ord og billeder, de smukke tableauer er magiske og med referencer til verdenskunsten. Sproget er skønt, krævende og legende. Du kan mærke du har været i teatret, stykket kræver noget til gengæld, men invester din tid, du får den igen mangefold!

7. June 2019

Annemette

Helt igennem fantastisk opsætning, jeg har ikke mange ord. Virkelig værd at se!!

6. June 2019

Carsten jacobsen

Dejligt at se en forestilling hvor man sidder i næsten 3 timer fuldstændig opslugt af handlingens indeholdende : Dybere filosofi, udtrykt i dans, drama, romantik, spektakulær scenografi

30. March 2018

Mona

Fantasisk at replikker kom flydende - der er rigtig mange ord. Som altid en fantastisk scene - opsætning - med mange gode effekter men dog stadig 'simpel'

20. March 2018

Birthe Overlade Pedersen

God og underholdende forestilling

19. March 2018

Elena Kukhta Lybæk

fantastisk! begge, instruktør og scenograf, er i særklasse. De er også meget heldige med Martin Ringsmose, som er til stede med hud og hår i dette rytmiske og visuelle univers.

19. March 2018

Finn Verner Jensen

Det er altid spændende med opsætninger, hvor nye ideer prøves af, og så er man jo som tilskuer tilgivende over for svagheder. Men opsætningen manglede tempo. De første tre kvarter kedede jeg mig og brugte tiden til at undre mig over rekvisitterne uden at komme frem til, hvad ideen med f.eks. rullestolen og korset er. Fortællingen om Cyrano og hans kærlighedsoffer greb mig ikke. Til gengæld kunne jeg nyde de enkelte scener inkl. de pragtfulde skuespilpræstationer som enkeltstående optrin. I øvrigt kunne jeg dårligt se forbindelsen til den svulstige snak i programmet om kunsten under pres. Cyrano bliver ganske vist myrdet til sidst, men det er for journalistiske udgivelser snarere end kunstneriske. Aktuelt i Rusland - i Danmark nøjes man med at skære DR ned med 20%.

18. March 2018

Jens Jacob Sørensen

Fantastisk præstation af Martin Ringmose!.. Imponerende. Stor oplevelse. Scenografien var også imponerende, som sædvanlig. Vi forventer det efterhånden af Aalborg Teater. Stor oplevelse.

18. March 2018

Hans Jørgen Larsen, Mølholtvej 61, 9330 Dronninglund

JEG SYNTES FORESTILLINGEN BEKRÆFTEDE EN TENDENS, JEG MENER AT HAVE KONSTATERET IGENNEM DE SIDSTE PAR ÅR: ALT FOR MANGE EFFEKTER SÅ ORDENE (REPLIKKERNE) FORSVINDER

18. March 2018

Peter Svanum

Super god

18. March 2018

IngerStender

Så er de 3 gang at vi er gået i pausen, håber at de 2 sidste forestillinger at vi har tilbage blir gode ellers er det slut for en periode .

18. March 2018

Vibeke Andersen

Fantastisk præstation.

18. March 2018

Flemming simonsen

Det var en noget anderledes Forestilling end forventet. Der var mange indfald der - efter min mening - kunne udlades. Akrobatik, slow motion og hvorfor havde de andre Længere næser. Lige så skuffet som efter Romeo og Julie og Larm i kulissen

18. March 2018

Jeppe Vangsgaard

Det var en fantastik forestilling. Martin Ringsmoses indsats var overmenneskelig med et utal af replikker i hurtigt tempo, sat uden den mindste tøven. Men også de andre skuespillere var i topform, f.eks. med vild akrobatik. Scenografien støttede ideerne perfekt, ikke mindst den fine afslutning. Det var dog en forestilling, der stillede krav. Indledningen efterlader tilskuerne i en tilstand af forvirring og kan nok have sat nogen af. Men efterhånden falder brikkerne på plads og til sidst giver selv næser, frustrationer og dun mening så småt. Man bliver efterladt med en følelse af kærlighed stærkere end døden. Tristan & Isolde på Aalborg Teater. Tillykke med det.

18. March 2018

Lise Stender

Nu er det tredje gang i denne sæson, at vi må gå i pausen. Der var masser af tomme pladser i salen; det må give stof til eftertanke. Vi ser frem til Sound og Music og West side story, dem burde I ikke kunne ødelægge af. Vi overvejer meget kraftigt om vi skal i teatret næste sæson.

18. March 2018

Torben Næsby Christensen

Spændende nyopsætning af gammel klasikker

18. March 2018

Anne Birgitte Nørgaard

Stærkt !

18. March 2018

Palle Fogh

Jeg holder meget af Martin Ringsmose, og synes han er en fin skuespiller (og et dybt sympatisk menneske). Det var vel hovedårsagen til, at jeg overtalte min kone til at gå ind og se ‘Cyrano’, som vi tidligere har set med stor fornøjelse som musical (Sebastian skrev musikken) med bl.a. Flemming Enevold i titelrollen på Gladsaxe Teater. Jeg vidste godt, at vi ikke skulle se en musical på Aalborg Teater, men havde dog håbet på en vedkommende forestilling med spændende skuespilpræstationer i et sprudlende ensemblespil. Hvad vi så var mildest talt skuffende. Martin kæmpede godt med sin rolle, og fik vist mange facetter af sit talent, men igen var det med ham i en altdominerende rolle, hvor de andre på scenen kom med mere eller mindre uforståelige ‘input’ til spillet på scenen. Der var også tung symbolik (kors mm), som forekom helt unødvendigt overdrevent. Og så var det ord, ord, ord. 1. akts højdepunkt var scenen hvor Cyrano med stor veltalenhed agerer for den attråede soldat Christian, mens Roxanne lader sig bedrage. Men da vi nåede pausen behøvede vi (min kone og jeg) endog ikke at se på hinanden. Vi gik direkte mod garderoben, og forlod teatret i en blanding af nedtrykt stemning, skuffelse og irritation over det, der skulle have været en opløftende aften i et sprudlende teater. Jeg har ikke spor imod teater, der sætter samfundet under lup, stiller kritiske spørgsmål mm, men jeg har ikke lyst til at se stykker, der binder sine skuespillere i noget, der blir ligegyldig charmeforladt råben, ageren - helt uden den poesi, som jeg gerne vil mødes af. Vi vil røres, når vi går i teatret. Vi vil se noget, der taler til vores følelser. Vi er voldsomt skuffede, og det vil nok vare længe før vi igen får lyst / mod på at besøge Aalborg Teater, hvilket er en stor skam. Cyrano råbte flere gange ud i salen: ‘Hva’ så Aalborg?’ Vi har lyst til at råbe: ‘Hva’ så Aalborg Teater?

18. March 2018

Bodil Heby-Christensen

Fantastisk forestilling - og en fantastisk præstation af alle skuespillerne

18. March 2018

Line Ottesen

Stor oplevelse med plads til både grin og tårer. Skuespillet var verdensklasse og forestillingen inddragende og medrivende. Tak for det!

18. March 2018

Anne Marie Andersen

Vi var nogle af dem der gil i pausen Trods en fantastisk præstation af Martin Ringmose og de øvrige skuespillere blev det for “syret “ for os.

17. March 2018

Ejler Lautrup Holm

Høj energi Skuespillerne giver sig fuldt ud ....så vi lever med Sjovt og tragikomisk på en gang .... og det lykkes! Senografien er som altid flot og lidt spektakulær Nå ja det er vel tæt på 6 stjerner!

17. March 2018

Helle

Kan godt anbefale at se forestillingen. Men synes at Cyrano skulle ha' været kaldt frem til bifald alene, for han bar da hele forestillingen.

17. March 2018

Vibeke Welter

Flot kunstnerisk og fysisk præstation. Martin Ringsmose bar stykket med sine lange replikker. Han inddrog publikum og jeg er imponeret over at han straks kunne kommentere uroen fra salen. Dejlige bipersoner i stykket, der levede op til hovedpersonen. Ferdinand Falsen Hiis brillierede desuden med fantastisk akrobatik. Pragtfuld saltomortale serie sidst i stykket. God barok forestilling. Tak for god underholdning

17. March 2018

EBK

Vi, og vores venner, har haft abb. i snart 50 år og har derfor set mange mange forestillinger. Og denne, CYRANO, var meget anderledes en den/de udgaver vi har set tidligere. Flotte præstationer af skuespillerne (dog syntes vi at pigen manglede lidt power). Men opsætningen som sådan, flot, med rodet. Hvad skulle båden?

17. March 2018

Tove Sørensen, Aalborg

Fantastisk forestilling. Tiden fløj af sted. Håber, der venter jer en Reumert eller to ude i fremtiden!

17. March 2018

Ghita

Super god ! Lidt for lang 1. Akt. Men god 2. Akt.

17. March 2018

Marianne

Vanskeligt at finde hoved og hale i

17. March 2018

Lars

En ellers god historie udsat for Russisk instruktion som bestemt ikke gør noget godt. Forlod forestillingen i pausen.

17. March 2018

Rikke Breum

Fantastisk spillet og Tankevækkende.

17. March 2018

Mariann Jensen

En fantastisk Forestilling - ny og anderledes instruktion. Meget poetisk nyfortolkning. Især en stor beundring af hovedpersonen. Helt anderledes end Sebastians musical Cyrano som vi så for mange år siden. Den var også fantastisk.

17. March 2018

Morten E. Lundgreen

Første akt var for langt. Martin Ringmose gør det rigtig godt

16. March 2018

Susanne

En gang udelikat russisk salat. For meget kunstigt blod, fjer, irriterende musik og næser som ligner noget fra en dårlig pornofilm. Hr. Martin Ringmose skal dog have min dybeste respekt han leverede en fremragende præstation.

16. March 2018

Else Therkelsen

Fantastisk oplevelse

16. March 2018

Mette Knudsen

Det var en noget anderledes oplevelse end tidligere opsætninger af stykket. Skuespillerne var dygtige, men hvis ikke Martin Ringsmose får Reumert-prisen for sin performance, er der ingen retfærdighed til. I min optik er han i en liga for sig selv. Tak for en både spændende og provokerende oplevelse.

16. March 2018

Liselotte Johansen

Har set det der var bedre, men fantastisk spillet.

16. March 2018

Dorte Larsen

Vi er så trætte af det store sorte hul, som vi sidder og glor ind i, hvor eneste rekvisitter efterhånden kun er en trappe, trappestige og et par enkelte ting mere. Det må dog siges, at det virker i forestillingerne, men hvor er det dog kedeligt. Skuespillerne gjorde det godt i Cyrano. Martin Ringsmose er jo altid god i sine roller. Vi håber, at scenografien bliver bedre til Sound of Music og West Side Story, ellers må vi anse vores 30-årige gang i teatret for slut, og det er med blødende hjerte, for det har været dejlige år. Blot har det været elendig scenografi i de sidste par sæsoner.

16. March 2018

Anne

God opsætning og flot præstation af Martin Ringmose.

15. March 2018

2i da A - SSG

Stikord: Dygtige skuespillere Genial scenografi Nogle af gagsene/publikumhenvendelserne virkede lidt påklistrede - gjort for at virke eksperimentelt? Rigtig godt stykke, hvor det "mærkelige" nogle gange virker påklistret. Venlig hilsen 2i daA

15. March 2018

Jørgen Reinholdt Nielsen

15. March 2018

Volmer Nielsen

Synes det var fantastisk præstation af Martin Ringmose men stykket i sig selv lidt for anstrengende i handlingen

15. March 2018

Bibi

Godt skuespil, men for langtrukken og udskejende opsætning

15. March 2018

Aase Kallehave

Flot skuespiller kunst. Et stykke man ikke lige glemmer

14. March 2018

Jette Tikjøb Olsen

Rigtig dygtige skuespillere. Spændende scenografi Interessant opsætning. Tankevækkende og provokerende Men lidt lang

14. March 2018

Nikoline

Fantastisk god oplevelse! Det var underholdende og spændende, og skuespillet var troværdigt og gennemført. Stykket formåede at sætte tankerne i gang, og man blev gang på gang rørt, overrasket og forundret over stykkets opsætning og fremførelse. Super god oplevelse! Kan stærkt anbefales.

14. March 2018

Ole Larsen

Det var en flot forestilling, men lidt for lang, skuespillerne var aldeles atletisk, og sikke remser de skulle huske. Bolette Nørregaard Bang var god og forståelig i første akt, men i anden akt var der mange ord der faldt ud. Martin Ringsmose var fantastisk. Hilse Ole

14. March 2018

Teresa Næss

Rørende, engagerende og tankevækkende. Kæmpepræstation af Martin Ringsmose og flot skuespil af resten af ensemblet. Stærk og rørende Roxane. Flot, storslagen scenografi. Spændende, meget vekslende, men passende musik.

14. March 2018

Helle Thaarup Kristensen

Helt igennem gennemført forestilling.. Den er både humoristisk og stærk følelsesmæssigt, og giver bestemt stof til eftertanke 🙂

14. March 2018

Elisabeth Asli

Hele holdet leverede en kraftpræstation, især Martin Ringmose. Flot-flot! Mange fine, pudsige regiideer. Den danske oversættelse var sublim mht. rim og versefødder. MEN forestillingen var for lang!

14. March 2018

Peter Nielsen

Martin Ringsmose er fantastisk. Men bestemt også resten af truppen.

14. March 2018

Lotte Andreasen

For første gang gik jeg i pausen. Stykket var alt for støjende og langtrukken. Der var intet i vejen med skuespillerne, men synes ikke om opsætningen. Håber de to sidste stykker jeg skal se i år er bedre, for ellers skal jeg ikke have abonnement næste år.

13. March 2018

Hanne Borris

Flot forestilling! Scenografien var dynamisk, og skuespillerne leverede flotte og følelsesladede præstationer. Jeg sad på 5. række i midten, og da “Christian” gav sin monolog var der intens øjenkontakt. Det var smukt. Dét er det særlige ved Aalborg Teater - man sidder tæt på scenen og bliver helt opslugt i historien.

13. March 2018

Kirsten sølvberg/Joan Knudsen/Jette bligaard/Lotte Nielsen

Vi er en gruppe på 4, som har hygget os med at gå i teateret i mange år. Vi startede i år med Romeo og Julie. Vi gik i pausen...havde glædet os til cyrano, da vi tidligere har set den på teateret. Vi havde så meget lyst til at gå igen i pausen, som mange forøvrigt gjorde...hvorfor skulle forestillingen ødelægges med sanseløs larm, som ingen relevans havde for forestillingen. Ind imellem troede vi, at vi var kommet ind til en falden på halen Forestilling for børn....spild af gode skuespiller kræfter. Næsteforestilling er Sound og Music. Jeg håber da ikke, den skal fratages al hygge og ødelægges på samme vis....vores beslutning er næsten taget - det er slut med at have abonnement til teateret. Der er så mange gode kulturelle tilbud i byen, som vi kan hygge os med.

13. March 2018

Inge Østergaard

Det var en spændende og til tider også rørende forestilling. Jeg har dog en fornemmelse af at der var en del jeg ikke forstod, forstået på den måde at der formentlig var en masse symbolsprog jeg ikke forstod fordi jeg ikke er en garvet og teateruddannet publikum.

13. March 2018

Lise Steen

Fantastisk og spændende opsætning. Imponerende skuespiller præstationer både med ord, mimik og bevægelse. En god fortælling fortalt med moderne virkemidler. Den var værd at vente på.

13. March 2018

Tobias

Et kunstnerisk, kreativt stykke, hvor der på en herlig måde blev leget med ord. Den indbyrdes sammenhæng mellem sjæl, krop og sind og dennes sammenhænge kompleksiteter var flot fremført.

13. March 2018

Marian Hartmann Jensen.

Ualmindelig fantastisk præsention af Martin Ringsmose, derfor 5 stjerner, men Yuri Butusov er lidt for abstrakt til mig.

12. March 2018

Birgit Løgstrup

Spændende - god forestilling. Jeg under Aalborg teater at vise noget godt efter et par meget sløje sæsoner. Første del kunne ganske vist have været strammet lidt. Men Ringsmose er formidabel både i første og anden del. Birgit Løgstrup

12. March 2018

Jørgen Vest

En stor oplevelse. En utrolig nærværelse fra skuespillerne, særlig Martin Ringmose som Cyrano. Der var en direkte kontakt mellem publikum og scenen. Flot præstation.

12. March 2018

Anette A. Mortensen

Der var alt for meget skrigeri og uudholdelig musik. Vi gik i pausen.

11. March 2018

Ebbe Trenskow

En fantastisk forestilling. Dejlige skuespiller præstationer. Alle skuespillere var engagerede i historien. Jeg har ingen negative anmeldelser. Men der er mange ord i den tekst, måske lidt for mange, men det er ikke en kritik af forestillingen, snarere tværdig mod. Jeg synes bl.a. at på trods af de mange ord, så vil jeg give Martin Ringsmose 6 stjerner for sit spil og sin fantastiske figur i denne forestilling. Og ligeledes instruktøren Yuri Butusov, for en virkelig spændende opsætning. og scenografi af Shiskin . Jeg vil give alle skuespillerne (med de lange næser) 6 stjerne for deres spil. Tak for en dejlig aften. Ebbe Trenskow.

11. March 2018

Birthe Lund

En meget dramatisk og poetisk og eksperimenterende forestilling med meget dramatisk og insisterende musik. Imponerende skuespilpræstationer. Lidt svært at følge hele historien, men kærlighedsfortællingen fremstår helstøbt og fængslende.

11. March 2018

Ulla rander og Torstein Krebs Niclasen

Publikumsreaktioner her været meget blandede så vi var spændte på selv at se forestillingen. Og vi blev ikke skuffede ! Et intenst drama i en fantastisk opsætning hvor kærlighedskonflikten nok står i centrum, men tilværelsens grundlæggende absurditet skildres med desperat humør. Martin Ringsmose er fremragende som Cyrano og hele ensemblet skal have stor ros for en meget flot forestilling. Flot scenografi, flotte næser, godt kostymevalg og en meget støttende lydside. Tak for en stor oplevelse.

11. March 2018

NielsHenrik Sørensen

En fantastik indsats af Martin Ringsmose.

11. March 2018

Bibi Lykke

Vanvittig fantastisk skuespilspræstation der efterlod mig voldsomt respektfuld og en musisk lydside, der gav mig lyst til at høre mere. Har stor respekt for modet til at sætte Cyrano så intellektuelt og artsy op, men kunne måske have ønsket mig, at der blev skruet lidt ned for den store symbolknap og lidt op på den scenografiske lækkerhedsknap. Humoristiske, kreativ, rørende, vedkommende, voldsom, gribende og knusende. Skæv, skurrende, sørgelig, sitrende, mørkt&grimt, kejtet og uddannende mere end decideret underholdende. Der kræves aktivt nærvær og fokus af gæsten. Teatersædet er ikke til at læne sig tilbage i her. Der er til at sidde intenst på kanten af.

11. March 2018

Hans Bjørn

Der blev brugt en masse energi. Især Cyrano så ud til at udfylde sin rolle ret godt, men det var ikke alt, hvad der foregik på scenen, vi forstod betydningen af. Måske burde programmet skitsere handlingen bedre, så vi havde haft en god mulighed for at følge løjerne. Ellers OK

11. March 2018

Birte Christensen

Jeg er ikke til skrigende elguitar og personer. Monologer hvor skuespilleren siger en helt masse som ingen forstår Det er synd for skuespillerene at de skal udfører sådan noget

10. March 2018

John Amtoft-Christensen

En kraftpræstatin af Martin Ringsmose og som sædvanligt en fornøjelse at overvære, hvor dygtige skuespillere alle de medvirkende er.

9. March 2018

Bente Rasmussen

Seks stjerner til Martin Ringsmose for en fantastisk præstation

9. March 2018

Elena Christensen

Gribende og følelsesladet fortælling , talentfulde skuespiller, der holdt min opmærksomhed under hele forestilling. Tankevækkende og gennemtænkt, som har rørt mig til tårer

9. March 2018

Niels Hansen

Vi var 10 personer der havde glædet sig til at se Cyrano, men hvor blev vi dog skuffet, der var meget intetsigende fyldstof i stykket. Vi forlod teatret i pausen, med en tom oplevelse. Vi har tidligere set stykket, hvor vi havde en hel anden oplevelse,

9. March 2018

Mariann Karen Larsen

Fantastisk forestilling. Imponerende præstation af hovedrolleindehaveren. Sceneskift, kulisser, musik, kostumer etc. gav et godt visuelt udtryk. Forestillingen var uforudsigelig, hvilket gav en god oplevelse, dejligt med en anderledes opsætning. Morsom var den også. Ansigtsudtrykkene og bevægelserne var fantastiske - vi fik det hele fra 3. række. Vi gik fra teatret med godt humør og endnu en dejlig oplevelse rigere - tak for det.

9. March 2018

Tina

suveræn oplevelse, hvor vi var meget taknemmelige for at have været til introduktionsaften først.

9. March 2018

Joachim Hejslet

I begyndelsen af forestillingen spørges der hvad man synes om næsen. Man kan sige frem-ragende, sjov, kunstnerisk, særlig, pågående, jazzet, vild, dramatisk, lang... Det samme kan man sige om forestillingen. Derudover var det en smuk og tankevækkende omgang. TAK!

8. March 2018

Den skuffede

Virkelig ringe og totalt ødelagt oplevelse, havde ellers glædet os.

8. March 2018

AS

Handling og stykket som helhed, var for specielt, vi overvejede at gå i pausen. Hoverollen var eneste lyspunkt, en flot præstation.

8. March 2018

Per Olsen

Skuespil var i topkvalitet. Handling og stykket som helhed, var klart under middel. Hvis ikke hoverollen var spillet så godt, må stykket vurderes som det dårligste stykke på stor scene i 2017/18.

8. March 2018

Lis

Fuldstændig umulig opsætning - de to stjerner for bragende flot skuespil - ikke mindst af Martin Ringsmose.

8. March 2018

ah

flot opsat forestilling, var forberedt på den megen råben i første akt, men det var alt for voldsomt når man sidder på de første rækker. En af os bruger høreapparat og kunne ikke forstå hvad der blev råbt. Hvorfor havde alle skuespillerne lange næser, det virkede forkert, og hvorfor alle disse mærkelige bevægelser- gymnastiske øvelser. Anden del af forestillingen var meget flot og spændende, skær noget af det første ark væk!!!

8. March 2018

Inge Larsen

Vi var tre, der sammen så forestillingen Cyrano i aftes, og desværre faldt stykket overhovedet ikke i vores smag. Den ene stjerne, der gives, går til Martin Ringsmose, som jo ydede en fin præstation. Det var vanskeligt at forstå, hvad de øvrige sagde, og det føltes i øvrigt ligegyldigt. Faktisk syntes vi så lidt om stykket, at vi gik i pausen.

8. March 2018

Kirsten

7. March 2018

Maibritt Drastrup

Stor oplevelse, fantastiske skuespillere. Fortolkede Cyrano meget spændende og underholdende.

7. March 2018

Hanne, 78 år

Alt for meget "avangarde" for min smag - gik i pausen

7. March 2018

Line Østerkjærhus

Spændende med en nyfortolkning af en gammel historie. God kropsbevidsthed fra hovedpersonen og ensemble og troværdig karakterbearbejdning og udføring. På scenen var der til tider et virvar af rekvisitter, som jeg egentligt både kunne lide men som også kunne virke mærkværdigt og skørt - ikke at det er en dårlig ting, det er bare anderledes. Jeg blev underholdt og historien var godt fortalt. Forestillingen virkede lidt lang.

7. March 2018

Annette Leffers

Fantastisk forestilling! Imponerende skuespillerpræstationer samt nyskabende fortolkning af dette stykke. Flot scenografi som understreger teksten. Kan på det varmeste anbefales.

7. March 2018

Søren

1

7. March 2018

Ole Agger Hansen

Gode skuespillere. Elendig instruktør. Meget langtrukken. Havde jeg set stykket på TV, havde jeg skiftet program efter 5 min. Der var flere på nabosæderne, der var gået efter pausen.

7. March 2018

Søren Elming

Flot og udfordrende forestilling, især scenografien imponerer

7. March 2018

Heidi

Som altid, godt skuespil de får 6 stjerner. Men frygtelig opsætning den får 1 stjerne. Derfor 3 stjerner

7. March 2018

Tina

Helt og aldeles fantastisk. Tak for en fed oplevelse!

6. March 2018

Elke Elise Wagner

Jeg synes ikke, at man meget ud af forestillingen. Det var meget svært at finde en dybere mening med stykket.

6. March 2018

Agnete Schlichtkrull

Det er en meget spændende forestilling, som har gjorde stort indtryk og som har givet stof til lang tids eftertanke. Dramaet udspillede sig i flere dimensioner. Man blev berørt af både skuespilpræstationer, scenografi og koreografi, Der var poetiske og rørende momenter og momenter som rummede stor hæslighed og forvrænget liv. Det er en forestilling som efterfølgende bliver ved med at "arbejde." Mange Tak!

6. March 2018

Christian

Det er en fin historie, men udførelsen er meget alternativ, og der er udfald og valg i forestillingen jeg ikke forstår hvorfor man har taget.

6. March 2018

Jannie Olesen

Langt fra min stil. Ikke meget romantik i et ellers romantisk stykke... men masse lange monologer som dog var gode. Virkelig mange mærkelige scener, og det føltes ALT for langt.

6. March 2018

Kurt Bennetsen

Imponerende lyrisk indsats ! Flot ....

4. March 2018

Bjarne Madsen

For megen råben og skrigen. Synd at den store skuespillerpræstation skal drukne på den måde. Alt for lang; - og så var der i øvrigt hunde koldt på 3. række.

4. March 2018

.

.

4. March 2018

Inger Svendsen

Cyrano var en fin forestilling med gode skuespillerpræstationer. - Det var dog ind imellem svært at høre, hvad skuespillerne sagde!

4. March 2018

Søren Løkkegaard

Bjergtagende!

4. March 2018

Elsebeth Pors

Alt for larmende lyd., men talen var utydelig og for hurtig. Alt det udenoms tiltag synes jeg var unødvendig, det Forstyrrede oplevelsen.

4. March 2018

Susanne Bidstrup

Det var fantastisk skuespil, dog til tide svært at følge med i alle de ord. Senografien som vanlig utrolig flot. Musikken var en anelse for høj, og spotlyset meget generende. Så alt i alt til 4 stjerner.

4. March 2018

BM

Dygtige skuespillere, men kunne trænge til en opstramning, især af 1. del, hvor der var en del tomgang. Og så er "blinkende lys" et vældigt ubehag.

4. March 2018

Hanne Hvid Poulsen og Poul Erik Johansen

Martin Ringsmose var fremragende. De øvrige skuespillere leverede også en fin præstation. Starten på forestillingen var dog lidt forvirrende.

4. March 2018

Irene Olsen

Fantastisk præstation af Martin Ringsmose. Den første halve time var lidt “sær”, men så kom der fart over feltet. Lidt svært at følge med i alle ordene, men historien blev tydeligt fortalt.

4. March 2018

Peer Albin Kristiansen

Fantastiks god og indholdsrig forestilling. Hovedpersonen spillede fantastiks godt.

4. March 2018

Erik Madsen

Spændende Anderledes

4. March 2018

Mads Nibe

Kunne ikke høre replikkerne. Irriterende jamber..., ingen humor, Forvirrende opsætning med alt for mange vildskud. Retter sig mod finkulturens avangardister. .. Kejserens nye klæder på russisk?

4. March 2018

Rikke Bønkel Vetvik

Dygtigt skuespil, men lige lovlig avantgarde til min smag.

3. March 2018

Kåre Warberg

Jeg synes ikke noget al den stund at forestillingen blev aflyst grundet sygdom. Desuden var det først i dag, at vi skulle overvære forestillingen, men prøv igen næste lørdag, hvor vi gerne skulle have set Cyrano. Kåre Warberg

3. March 2018

Peter Wendelboe, redaktør af Netavisen Kanal Blokhus.dk

Alle i ensemblet udfyldte - som det er karakteristisk for Aalborg Teaters - hver med deres personlighed - til fuldkommenhed deres pladser i gruppespillet. Personligt var jeg især imponeret over Sebastian Henry Aagaard-Wiliams akrobatiske badutspring. Lærer man virkelig også den slags på teaterskolen? Se mine gæt på flere af stykkets skjulte signaler ved linket herunder. Det gælder bl.a. det kors, som Cyrano i en del af stykket slæber rundt på, og hvorfor alle mændene var udstyret med større næser end Cyranos, og endelig den stump af Dave Brubeck's klassiske jazz standard "Take Five" i 5/4 bossa-nova rytme som var et gennemgående musikalsk tema. Der er også en kommentar til den meget udenbys læser, der ovenikøbet bærer et dansk digternavn, og som i et læserbrev i Stiftstidende dagen før premieren uden at have set stykket harcelerede over, at Aalborg Teater "helt fravælger den storslåede musik til forestillingen, som Sebastian skrev tilbage i 90'erne". Som om Sebastians musik er et must i et skuespil fra 1897? Læs hele min anmeldelse, skrevet umidelbart efter afslutningen på premiereforstillingen: http://blokhusklitplantage.dk/vis.php?side=solo/sider/cyrano-aalborg-teater-280218.htm

2. March 2018

Kamilla Olsen

En fantastisk opsætning - den rummede jo alt! Der skete så meget forskelligt på scenen, men alt var knivskarpt og som publikum sad med tilbage med en følelse af at “dét der havde jeg ikke lige regnet med/set komme, men det er jo helt perfekt lige nu”. Super gode skuespillerpræstationer og er forbløffet over at der med kun otte skuespillere på scenen kan skabes sådan et flow, energi, skarpe, lange, gribende og yderst imponerende talestrømme. Følelser kom langt ud over scenekanten - super flot. Stykket var sjovt, skørt, banebrydende, fandenivoldsk, følsomt, dybt, en knivskarp “rodebutik” med dans, rim, følelser, alvor, rap, fjollethed, akrobatik, kærlighed og rummede så meget jeg slet ikke kan huske det. På en meget positiv måde! Jeg blev rørt, betaget, skraldgrinede, gispede, følte sorg, glæde, medlidenhed og blev dybt grebet af alle følelser der imellem. Et fantastisk stykke jeg vil anbefale folk at få det set. WUAW!! Endnu engang imponerer Aalborg Teater! Tak for en fantastisk oplevelse ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1. March 2018

Sally og Ludvig Pedersen

Wow!!! Fantastisk. Suveræn skuespil præstation af Ringmose. Ny koncept med musik og bevægelse, meget spændende. Kæmpe tillykke til alle involveret

1. March 2018

Kirsten Jensen

Værd at se for den eksperimenterende form, den stærke cyrano og den sarte Roxane.

28. February 2018

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


RUSSISK STJERNEINSTRUKTØR TIL AALBORG

Yuri Butusov, som instruerer Cyrano, er blandt Ruslands mest toneangivende instruktører. Han har vundet en række priser for sine forestillinger og har iscenesat i mange lande. Han blev uddannet ved St. Petersburg Statslige Teaterakademi i 1996 og debuterede med Becketts Mens Vi venter på Godot, og det satte ikke kun Butusovs karriere i gang, det blev samtidigt startskuddet for i hvert fald tre af Ruslands mest kendte skuespillere i dag. Alle de medvirkende var nyuddannede fra teaterskolen, også scenografen Alexander Shishkin, som er med her i Aalborg. Butusov beskæftigede sig tidligt med forfattere som Beckett, Harold Pinter og Ionesco. I de senere år har han iscenesat en række forestillinger, som bygger på Shakespeare, Tjekhov, Brecht og russisk samtidsdramatik.

Butusov er teaterchef ved Teater Lensoveta i St. Petersburg. Butusov er kendt for sine stærke psykologiske og visuelle forestillinger, hvor ikke mindst det musikalske, fabulerende og metaforiske er centrale virkemidler. Butosovs forestillinger har fascineret et stort publikum, ikke mindst det yngre.

Yuri Butusov vandt prisen som ‘Årets instruktør’ i drama-kategorien (sæson 2010 – 11) ved teaterfestivalen ‘Golden Mask’ for sin iscenesættelse af Tjekhovs Mågen.

Holdet bag

Forfatter
Edmond Rostand

Dansk oversættelse
P.A. Rosenberg

Bearbejdelse og gendigtning
Yuri Butusov og ensemblet

Instruktør
Yuri Butusov

Scenograf
Alexander Shishkin

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg og Lasse Munk Sørensen

Bemærk
Der anvendes stroboskoplys i forestillingen

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Vores dramaturg har udarbejdet gratis undervisningsmateriale til Cyrano.

Download materiale

"Instruktioner på Russisk: Cyrano er en ener"

Artikel fra Nordjyske (kræver abonnement).

Læs artikel

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater