Lille Scene

Drama af Philipp Löhle

Das Ding

Køb billet
Billetpriser
  • Normalpris

    230 – 270 kr.

  • Unge under 25 år

    80 kr. (weekend: ½ pris)

  • Spilleperiode

    10. maj – 6. juni 2017

  • Varighed

    Ca. 1 time og 30 min (ingen pause)

  • Danmarkspremiere

Forestillinger

Tankevækkende komedie om vores globale verden

Das Ding er en humoristisk forestilling, der på godt og ondt viser, hvordan det er at være menneske i den moderne og globaliserede verden.

Komedien er en nærmest eventyrlig fortælling, hvor vi i bedste H.C. Andersen-stil følger et bomuldsfibers rejse rundt i verden. Fra det bliver plukket i Afrika, vævet til en t-shirt i Kina, lever livet som fodboldtrøje i Europa, men ender tilbage i Afrika som slidt genbrugstøj. Kun tingen – Das Ding – forstår, hvordan alle elementerne hænger sammen.

Kulturkongen.dk
Migogaalborg
Selve handlingen fra Afrika til Kina blev spillet af dygtige skuespillere, og der var flere steder undervejs, der gav stof til eftertanke.
Et tankevækkende stykke om at være afhængige af hinanden, som mennesker og et wake-up-call i forhold til, hvilke konsekvenser globaliseringen har for vores fælles fremtid på kloden, hvis vi ikke hver især tager ansvar for vores handlinger.

INSTRUKTØR MARTIN NYBORG OM ‘DAS DING’

I en tid, hvor individets frihed synes at være vores vigtigste værdi, er det irriterende meningsfuldt at få børn.

Das Ding er fortællingen om bomuldsblomsten, Tingen. På den ene side et tragisk eventyr og på den anden side et komisk coming-of-age eventyr. I Philipp Löhles historie møder vi Tingen som en abstraktion over sjælen. Vi følger dens naive og optimistiske rejse ind i voksenlivet og dermed ind i verden. På rejsen ser vi en række mennesker fra flere af verdens kontinenter, der kæmper for frihed og mening i en tilværelse præget af arbejde.

Læs interview

Holdet bag

Philipp Löhle

Instruktør
Martin Nyborg*

Scenograf
Frederikke Dalum*

*) Praktikant fra Statens Scenekunstskole København

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Hvilken globalisering?

Netop globalisering er et af de begreber, som de senere år har fyldt meget i vores fælles, fortløbende dialog om, hvordan verden udvikler sig. Og det kan være vanskeligt at få helt hold på, hvad det i virkeligheden er, og hvorfor og hvorvidt man kan være for eller imod. Uanset hvilken holdning man måtte have, så er det uomtvisteligt, at globaliseringen finder sted i den forstand, at vi rejser mere, vi krydser flere grænser, vi handler over store afstande, og verden bliver på den måde stadigt mindre. Det betyder også, at vi alle sammen på hele kloden påvirker hinanden mere. Det, den enkelte køber eller ikke køber her, har betydning for klimaudviklingen og dermed fx for mulighederne for at dyrke bomuld på den anden side af kloden. Vi hænger altså tættere og tættere sammen, hvad enten vi nu vil eller ej.

Når man kan være ”globaliseringsmodstander” eller det modsatte, nemlig ”tilhænger af globalismen”, som det nogen steder også kaldes, så handler det mest om, hvorvidt man er tilhænger af et frit, globalt marked eller ej. Det verdensomspændende, frie marked kan generere profit og muligvis skabe arbejdspladser, men det kan også flytte rundt på enorme ressourcer og tømme hele have for fisk etc. Tingen, Das Ding, er, at vi kun har én global verden at boltre os i, og hvis vi skal passe på den, så den kan gives videre til vore tipoldebørn, må vi forstå, hvad der sker, når den globale virkelighed vokser ind i den enkeltes stue og helt ind i tøjet.

Vil du vide mere?