Mindste Scene

Genre: Drama af Johann Wolfgang von Goethe

Den unge Werthers lidelser

Billetpriser
 • Normalpris

  130 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  6. – 21. april 2021

 • Varighed

  1 time og 30 minutter (ingen pause)

 • Repremiere

Forestillinger

Kærlighedens fatale følger

‘Den unge Werthers Lidelser’ er et enestående, intenst og skæbnesvangert drama om et desperat menneskes kamp for kærligheden.

Den unge, sværmeriske Werther er dybt forelsket i Lotte og bryder sammen, da han erfarer, at hun er gift med den fornuftige Albert. De følelser, romanen vakte, udløste en bølge af selvmord i Europa, og romanen blev forbudt i mange lande, herunder også Danmark.

I en tæt og stram iscenesættelse zoomer den unge instruktør Jennifer Vedsted Christiansen ind på dette skæbnesvangre og nervepirrende kærlighedsdrama.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.

Trailer

Den unge Werthers lidelser

Afspil video

Nordjyske
Migogaalborg
iscene.dk
Politiken
Kristeligt Dagblad
Jyllands-Posten
Her er der en friskhed og nytænkende, sprudlende opfindsomhed på spil, som gør dybt indtryk.
Den er en af denne sæsons must-see.
En kompleks og yderst velspillet fortolkning af Goethes Den unge Werthers lidelser.
Aalborg Teaters opsætning af Goethes klassiker 'Den unge Werthers lidelser' fanger fornemt den romantiske yngling, der nok strutter af manddomskraft, men samtidig er et stort hjælpeløst barn.
Jennifer V. Christiansen fremhæver netop Werthers narcissistiske selvfokus og tvinger deltagelseskulturen ned i halsen på os i sin voldsomt spændende og ganske kompromisløse iscenesættelse.
Gustav Dyekjær Giese udtrykker både Werthers ydre skønhed og indre konflikt igennem en nærværende og rørende skuespilpræsentation.

Publikum mener

Anne Mette Bak

Det var som altid på de små scener en meget medrivende og engagerende forestilling, eminent spillet af alle 3. Vi var begge helt i kuet og glemte tid og sted. Tak for oplevelsen!!

13. December 2019

Signe Genmann

Der manglede tekts på den ene den ene væg.Der var kun det halve.

9. December 2019

Jette Gaardbo

Det er svært at sige med ord, i har bare nogle helt fantastiske gode skuespillere, der igen, gav os en kæmpe oplevelse.

8. December 2019

Hanne

Den unge hovedrolleindehaver, Gustav Dyekjær Giese, spillede fantastisk godt. Han er virkelig et stort talent og havde desuden en usædvanlig god kontakt til publikum. Stykket havde mange overraskende momenter og en interessant symbolik. Det lykkedes fint at gøre stykket aktuelt, selvom det er skrevet i romantikken.

7. December 2019

Pernille Michaelsen

Har set forestillingen for anden gang i aften, og endnu en gang blev jeg imponeret over ensemblet i stykket, som spillede med nærvær og intensitet. Især Gustav Giese formåede at røre mig med hans fremragende præstation. Det er denne sæsons must see.

7. December 2019

Inge H

Sjov og spændende måde at se og være en del af et stykke. Sjovt at inddrage publikum i stykket- det var meget anderledes. Men uanset hvor sjovt, spændende, lyd og lydmæssigt eksperimenterende, så er det nogle meget hårde og trælse bænke at sidde på så længe.

6. December 2019

Ellen Bundgaard

Teksten passede ikke altid til scenen og vi kunne ikke læse det hele, hvorfra vi sad. Svært at følge handlingen.

6. December 2019

Line K. Jensen

Fantastisk. Der var så mange temaer som relaterede til vores nutid og de var fremført så hele følelsesregisterets blev aktiveret.

5. December 2019

Line Christensen

VANVITTIG FLOT SKUESPIL AF GUSTAV DYEKJÆR GIESE! ... og meget flot instruktør arbejde, især ift. til balancen imellem alvor og humor!

5. December 2019

Karsten Nielsen

**

4. December 2019

Hannelise

En fantastisk præstation af Den unge Werther, og god opsætning. Man kan mærke lidelserne.

4. December 2019

Mie Momsen Sloth

Nærværende. Medrivende. Vedkommende i ny tid.

3. December 2019

Lene Åbom

Spændende teateraften man ikke lige slipper, når man forlader teateret.

3. December 2019

Torben Borregaard

Overraskende, gribende, morsom, chokerende, er blot nogle af de indtryk, som er i spil efter at have oplevet endnu en sublim præstation på mindste scene. Gustav Giese bærer stykket op i højderne godt hjulpet af Maria Henriksens skiftende sindsstemninger og Martin Ringsmoses altid udtryksfulde stil.

2. December 2019

Storm

En helt igennem fantastisk oplevelse. Utrolig dramatisk, indlevende og intens. Skuespillerne er virkelig dygtige, nærværende og i stand til at skabe en samhørighed med publikum. Det hele gik op i en højere enhed. En af de bedste teateroplevelser.

30. November 2019

Henning Meyer

Medrivende, intens og voldsom.

30. November 2019

Anna

Man blev revet med og opslugt i Werthers lideslee

29. November 2019

Vibeke Hahnemann

Spændende opsætning - dygtig skuespilkunst. Publikums bænke var ukomfortable og under al kritik. På mange måder en stor oplevelse. Mvh Vibeke Hahnemann.

28. November 2019

Janne

En ret fantastisk, moderne og intens opsætning af Werther. Vi kom helt tæt på, og flere af publikummerne blev involveret, hvilket var virkelig fedt. Rigtigt godt skuespil og fine effekter. Det var også dejligt, at den kvindelige skuespiller blev tekstet. Endelig måske lidt for meget unødvendig nøgenhed. Men alt i alt en super god forestilling!

28. November 2019

Inger Binderup

Jeg synes igen, det var en meget mærkværdig forestilling. Kun for de meget intellektuelle. Historien om den unger Werther er god, men hvorfor skal det gøres så mærkeligt. Fyldt med symboler - mest for symbolernes skyld. Ikke teater for folket. Har lige set Spillemand på en tagryg i København. Det var fantastisk.

27. November 2019

Hanne Jensen

Fantastisk skuespil og spændende opsætning. En total medrivende oplevelse.

26. November 2019

Dusty

REUMERT Gustav Giese er fuldstændig fantastisk i rollen som Werther. En eksemplarisk magtdemonstration af en skuespillerpræstation. Vi er som publikum på en rutsjebane tur i Werthers sind og hvem bedre til at tá os på denne tur end Giese. Fysisk sætter han selv de fornemste atleter i skammekrogen som løfter forestillingen fra dens gamle tekst - som han stadig formår at gøre livlig og ungdommelig. Fremragende arbejde, intet mindre.

24. November 2019

Inge

5 stjerner for formidabelt skuespil - meeen man skal være til eksperimentel-teater, og jeg er mere til traditionelle stykker. Min hjerne døjer med at analysere..... åbenbart.

24. November 2019

Lene Dige & Lars Nielsen

Man sad dårligt og havde svært ved at høre, selv om man sad klos op og ned af skuespillerne. Skuespillet stammede fra en tid, hvor man lagde vægt på det talte ord og den dermed fremførte mening, men instruktøren havde lagt momenter med fysisk handling ind, som ikke fremmede forståelsen af stykket. "Werther" talte for hurtigt og som om han reciterede i stedet for at tale.

23. November 2019

Lene Dige & Lars Nielsen

Man sad dårligt og havde svært ved at høre, selv om man sad klos op og ned af skuespillerne. Skuespillet stammede fra en tid, hvor man lagde vægt på det talte ord og den dermed fremførte mening, men instruktøren havde lagt momenter med fysisk handling ind, som ikke fremmede forståelsen af stykket. "Werther" talte for hurtigt og som om han reciterede i stedet for at tale.

23. November 2019

Inger Svendsen

Fantastisk forestilling. Man bliver grebet af den intense stemning og lever sig helt ind i handlingen. Man får en stor oplevelse - og noget at tænke over! Imponerende at Gustav Giese kan huske alle sine replikker!

23. November 2019

Louise

Gribende og medrivende. En forestilling man sent glemmer, og giver stof til eftertanke.

21. November 2019

Lars P Nitschke

Spændende og nærgående scenograf, -intenst og engagerende. Super skuespil!

20. November 2019

Asse Lind

Jeg kan ikke rigtig se hvad nøgenheden skulle til for og kun i glimt kunne jeg se teksterne. Derfor kun 3stjerner

20. November 2019

Anne

Meget berørende forestilling. Fantastisk opsætning, berørende skuespil og fantastisk scenografi. Alt i alt en forestilling, der er værd at se.

19. November 2019

Lene C. Lund

Fremragende skuespil, inspirerende iscenesættelse , og på mærkelig vis stadig inspirerende.

19. November 2019

Else Bech

Super spændende og stærk Forestilling

19. November 2019

Jakob

Spændende stykke, men teksterne var svære at læse. Missede en væsentlig del pga sprogbarriere.

16. November 2019

Jette Christuansen

Fremragende skuespillere ⭐️⭐️⭐️⭐️ Desværre er der tekst over men kun noget af den var til at læse SSP det kom kun til at virke forstyrrende ⭐️

16. November 2019

Dorte

Når man ser bort fra at vi sad så tæt og det blev mega varmt, spillede Werther super godt. Han levede sig godt ind i rollen. Stykket var ikke noget for de 5, vi var i teatret.

15. November 2019

Majbritt

Dygtige skuespillere

15. November 2019

Birgit

En utrolig stærk, intens og medrivende oplevelse.

14. November 2019

Pernille Michaelsen

Fantastisk, nærværende og stor intensutet. Kan kun være enig med de fine anmeldelser, som stykket har fået - det er et must see i denne sæson.

14. November 2019

Pernille Michaelsen

14. November 2019

Jonna Lund Kørgensen

Fantastik stor oplevelse. Stort skuespil.

14. November 2019

Anne-Marie Glistrup

Intensiv oplevelse - desværre afbrudt af brandalarmen. Lyden gav problemer - specielt i Lottes mands store monolog sidst i forestillingen blev ordene uldne - så det var svært at forstå. Det var svært at genskabe intensiteten efter afbrydelsen - så det blev lidt mere mat end tilsigtet.

14. November 2019

Amalie

Forestillingen er på sin vis simpel, men samtidig bragende og voldsom. Det er en oplevelse, man ikke må gå glip af!

13. November 2019

M.Pehadzic

fortryllende forestilling

13. November 2019

Annette Lerche

Fantastisk forestilling, stor skuespiller præstation 🙂

13. November 2019

Jørgen Vest

Flot og nærværende skuespil. Fantastisk at blive draget med ind i stykket som publikum. Man fik virkelig fornemmelse af at være samtidig tilstede med skuespillerne gennem stykket, og de skiftende scener.Følelser, sprog og udtryk var båret helt frem. Medrivende. En lille scene der virkelig føltes stor.....

12. November 2019

Julie Laursen

Tak for en meget stor oplevelse hvor alle skuespillere gav sig selv fuldt ud. En kraftpræstation der må kræve nogle dages rekreation

12. November 2019

Janette Pedersen

voldsom

12. November 2019

Magda Christensen

Velspillet og meget underholdende.

12. November 2019

Pia og elever, Vrå Højskole

Fuldstændig fantastisk bjergtagende oplevelse. Mindre kan ikke gøre det. Vanvittigt dygtige aktører, spændende regi og opsætning. En oplevelse vi sent vil glemme.

11. November 2019

Anne

Smuk musik og god ide med replikkerne skrevet på “væggen”. Det virkede bare

9. November 2019

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Forlag
Colombine

Forfatter
Johann Wolfgang von Goethe

Teaterudgave v. Andrea Koschwitz og Jan Bosse (Maxim Gorki Theater, Berlin)

Oversættelse
Niels Brunse

Iscenesættelse og bearbejdelse
Jennifer V. Christiansen

Scenograf
Frederikke Dalum

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Kristian Berg

Sang Danser mig til døde
Gustav Dyekjær Giese og Emma Sehested Høeg (med tekst af Goethe)

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Den unge Werthers lidelser.

Download program

Undervisningsmateriale

Gratis undervisningsmateriale til Den unge Werthers lidelser. Indeholder baggrundsviden og øvelser, der kan bruges både før og efter forestillingen.

Download undervisningsmateriale

"Stakkels Werther: Efter 245 år lider han stadig"

Artikel fra Nordjyske. Kræver abonnement.

Læs artikel

"Gustav Giese hitter: Billetter revet væk"

Artikel fra MigogAalborg.

Læs artikel

Ugens anbefaling i K2

Gæsterne diskuterer bl.a. hvad de fik ud af 'Den unge Werthers lidelser: "Jeg gik med en oplevelse af at være beriget" - Lina Rafn

Se indslag

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater