Lille Scene

Genre: Vokseneventyr af Tue Biering

Det gode vs det onde

Billetpriser
 • Normalpris

  200 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klubben

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Danmarkspremiere

 • Spilleperiode

  25. januar – 14. februar 2020

 • Varighed

  Ca. 1 time og 35 minutter (ingen pause)

 • Alder

  Forestillingen er tilladt for børn over 15 år

Forestillinger

Er kampen slut?

Hvor godt er Det Gode efterhånden? Og er Det Onde også så ondt? Kan vi skelne de to fra hinanden længere?

Vi vil gerne have, at historier ender godt – at det gode besejrer det onde til sidst, ligesom det plejer. På den måde har vi styr på Det Gode og Det Onde. Men verden er blevet så uhyre kompleks. Alt skal ses fra flere sider, og mange helte er faldet fra himlen. Obama var alligevel ikke håbets verdensomvæltende engel. Vi kan ikke længere danse uskyldigt til Michael Jackson. Ronaldo snyder i skat – bl.a. Og hvad er nu det – er Trump og Brexit alligevel gode nyheder, på en måde? Kompleksiteten er kvælende og handlingslammende.

Et hæsblæsende eventyr for voksne
Tre skuespillere kaster sig nu ind i kampen mellem godt og ondt. I forestillingen møder vi vores hovedperson Hans, der har mistet troen på det gode i verden, fordi alle hans barndomshelte har vist sig også at have en mørk side. I bedste eventyrstil drager Hans ud på en rejse for at genfinde godheden, og forsøge at forstå den her komplekse verden, han er endt i. Og ender det mon lykkeligt?

Tue Biering, der i 2018 vandt en Reumert for sin iscenesættelse af ‘Aftenlandet’ på Lille Scene, vender nu tilbage som både dramatiker og instruktør og tager sammen med et hold skuespillere pulsen på Det Gode og Det Onde.

Trailer

Det Gode vs Det Onde

Afspil video

Jyllands-Posten
Appetize
Kristeligt Dagblad
Migogaalborg
Scenekanten.com
Sceneblog
Ungt teaterblod
Gregers DH
Weekendavisen
Peripeti
Magasinet Kunst
Information
Det er en hæsblæsende forestilling, hvor vi bliver skræmte, forpustede, forbløffede og særdeles underholdt. Det er metateater, hvor vi aldrig kan være sikre på, om skuespillerne stadig følger manuskriptet, eller om de improviserer.
Ena Spottag, Marie Knudsen Fogh og Jacob Moth-Poulsen vender vrangen ud på det pæne, ordentlige, politisk korrekte og blankpolerede. I stedet giver de os en ægthed, der er bundsolid og til at forstå.
Det lykkes de tre volddygtige og ejendommelige skuespillere – Ena Spottag, Marie Knudsen Fogh og Jacob Moth-Poulsen – at chokere, provokere og udfordre, og det er ellers svært opnåeligt i en tid, hvor vi har set stort set alt.
Efter halvanden time, hvor livets eksistentielle dilemmaer udpensles i ét stort virvar af lort, kakerlakker og masser af nøgenhed, kunne vi gå derfra med sammenkrøllede mavemuskler, en lille smule forargelse – og en bred enighed om, at det var et stykke, vi godt kunne se igen. Og igen.
De grænseoverskridende scener og de modige og fuldt engagerede skuespillere fører os igennem forestillingen med både tåkrummeri og grineflip.
Tue Bierings omfattende tekst i DET GODE vs DET ONDE er hæsblæsende og vild, og får med fremragende præstationer af Ena Spottag, Jacob Moth-Poulsen og Marie Knudsen Fogh på suveræn vis turneret hele diskussionen om godt og ondt på halvanden time, og efterlader dig med følelsen af, at du nok hellere må tage et par ting op til revision. Før det er for sent.
Tue Bierings nye forestilling Det gode vs. det onde, som netop har haft premiere på Aalborg Teater, er ikke nogen nem forestilling. Den er ordtung, og der er fuld fart på under hele forestillingen, som også rummer en række overraskende momenter.
Mageløst og dristigt som teatralske udfoldelser og eksperimenter.
På Aalborg Teater har Tue Biering skabt en af sine bedste forestillinger, fordi han undlader at give lektier for.
Det er en overraskende, idérig, komisk og tragisk forestilling, der ikke går ad vejen for at bruge alle mulige og især tilsyneladende umulige sceniske og performative midler til at skabe en forestillingen, som lynhurtigt opbygger kompleksitet, bare for at kunne – udtalt – kæmper mod selvsamme kompleksitet.
Forestillingen er gennemgående helt ustyrlig morsom, og man rammes af den evindelige gåde om, hvordan skuespillere i særligt komiske situationer er i stand til at udvise så stor absurditet og skørhed uden at fortrække en mine – især når hele salen er flade af grin.
Få lykkes så godt med at overskride publikums grænser som Tue Biering.

Instruktøren fortæller

Det Gode vs Det Onde

Afspil video

Publikum mener

kirsten Dalsgaard

Fint stykke dejlig oplevelse. Skuespillerne spillede rigtig godt . Teksterne/spillet satte fokus på mange problemer og var også sjov mange steder. Teatret har behagelige lokaler og der er en dejlig stemning. Personalet meget venlige og imødekommende.

22. February 2020

Gudrun Munk Olsson

Fin opsætning. Fantasifuldt spil. Vanskeligt at forstå det, som bliver sagt, hvilket er et problem i alle forestillinger især på Lille Scene. Godt udsyn. Dygtige skuespillere. Mvh

22. February 2020

Helle Danmark

Fantastisk

20. February 2020

LINE CHRISTENSEN

God

20. February 2020

Jette Jensen

20. February 2020

Stella Munkholm

En rigtig god oplevelse. Meget dygtige skuespillere. Jeg morede mig meget og samtidig var der en del at tænke over.

20. February 2020

Niels Pedersen

En total fed forestilling med eminent spil. Og med en historie, der rummede så mange genkendelige, groteske, absurde og sjove momenter, at man følte sig afsløret – og anerkendt – som menneske.

20. February 2020

Kirsten Nymark

Fantastisk forestilling og stif til eftertanke.

19. February 2020

Helle Christiansen

Rigtigt godt stykke. Det ligger op til gode diskutioner, og var meget vel performet af top profesionelle skuespillere.

19. February 2020

stig

forygende sjov takket være dygtige skuespillere, de kom “hele vejen rundt” der blev sat “spørgsmå” ved de onde og især ved de gode

19. February 2020

Anne-Mette Bentsen

En oplevelse der vil blive husket længe. Følte mig underholdt men fik da så sandelig også rigeligt af “tankestof” til de næste mange år. Bragende godt skuespil. Tak

19. February 2020

Merete Klitgaard Nielsen

Det var virkelig godt! Sjovt, overraskende, imponerende og virkelig beundringsværdigt det de 3 skuespillere kunne præstere – hold da op!

19. February 2020

Maria Gaardbo

Man er fuldstændigt blæst bagover når man går der fra! Fantastisk fortælling og bukker mig endnu engang i støvet for tre eminente skuespillere – wauw..

19. February 2020

Lene Åbom

Hvilke skønne skuespillere som bare fyldte hele rummet mellem godt og ondt ud. En absolut unik oplevelse og en dejlig oplevelse af, at der blev flyttet rundt med holdninger i mit indre.

19. February 2020

Annette

Forestilling med stof til eftertanke. Stor tak til de sublime skuespillere .

18. February 2020

Bent Jensen

Sådan skal et godt stykke spilles

18. February 2020

Christina

Hold da op et stykke. Grænseoverskridende og vildt mange måder. Og tankevækkende. Et stykke man godt kunne gense. Som altid – Vildt (og modige) dygtige skuespillere.

16. February 2020

Mette Hansen

.

16. February 2020

Palle bonde

Fin Forestilling med gode ting til eftertanke

15. February 2020

per

rystende stærk og glimrende skuespil

15. February 2020

Henning

Vild og grænseoverskridende, men jeg tabte flere gange en rød tråd, hvis jeg i det hele taget fandt den. Men forestillingen ruskede op i een, og det er måske pointen.

15. February 2020

Nia Evans

Spændende og tankevækkende og meget velspillet, og flot brug af rekvisitter og statister. “ Voldtægtsscenen ville jeg gerne have undværet.

15. February 2020

Inge Lund

Spændende forestilling, der kom rundt om mange svære emner på en gang. Festligt og morsomt skuespil.

14. February 2020

Tatja

Dygtige skuespillere!!! Og god historie – forstår bare ikke hvorfor det er nødvenligt med at den nøgenhed. Jeg er som sådan ikke snerpet. men forstår ikke formålet lige her.

14. February 2020

P

Helt fantastisk! Sjov, grænseoverskridende og bestemt en af de bedste forestillinger jeg har set på Aalborg Teater

14. February 2020

Emma Nielsen

Jeg har lyst til at se den igen!! Og hvad gjorde den så, SÅ god? Jamen det er svært at sige – det skal opleves og ikke forklares. Puplikum er en del af forestillingen, og alligevel ikke – skuespillerne formår at udsætte os for pinlig tavshed, og nogle vil opleve nogle grænseoverskridende scener, men det er kunst og det er fandme fantalastisk! Kæmpe ros til de 3 skuespillere! Handlingen kort fortalt er paradoksal; det gode vs. det onde, og det sætter tanker igang, men ikke engang handling står knivskarpt, fordi man får alle de indtryk, at det først er når forestillingen er endt, at man måske forstår den helt ind i inderste hjernecelle. Alt i alt et fremragende stykke arbejde og fed scenografi; enkel og god!

14. February 2020

Ole Sten

Udfordrende, provokerende, overraskende, forrykt, skide sjov og med køllesmæk!! Pragtpræstationer af de 3 skuespillere. Fanme i orden!!

13. February 2020

Annesofie

Simpelthen bare en fantastisk forestilling!

13. February 2020

Helle Smed

Fuldstændigt blæst bagover fra start til slut. Provokerende, oplysende og tankevækkende! Fremragende skuespillere, som i den grad kommer ud over kanten!!

13. February 2020

jens

fantastisk oplevelse og fremragende skuespillere – som vanligt fra Aalborg Teater – noget at tage hjem på.

13. February 2020

Jonas

Fantastisk forestilling

12. February 2020

Laura

12. February 2020

Merete og Jan Ottosen

For pokker, det var sjovt, mega meget kaos, men alligevel, sjovt. Rigtig god skuespillere. God oplevelse, fik da rørt lattermusklerne.

12. February 2020

Erik Pedersen

Fantastisk !

12. February 2020

Anne

12. February 2020

Bente Lund

Stor præstation af de 3 skuespillere! Men en smule langtrukkent til sidst!

12. February 2020

Ingrid Schmidt

Helt fantastisk forestilling og sikke præstationer skuespillerne leverer.

11. February 2020

Bruno P.

Stor tak til Ena, Marie og Jacob……..der skal mod til at opføre den forestilling…og det mod har I tre…..fantastisk……aldrig er jeg kørt hjem efter sådan en forestilling……

11. February 2020

Marie Louise

Sjovt – og lidt gak… Lige noget for mig.

11. February 2020

Morten W. Nielsen

Forrygende, vanvittigt, ekstraordinært og skræmmende billede af virkeligheden helt tæt på så vi tvinges til at tage stilling og ikke bare er tilskuere til det vi ikke ønsker at deltage i

11. February 2020

Annette Leffers & Bjarne Svendstrup

Utrolig flot præstation af de tre skuespillere – højaktuel og tankevækkende forestilling!

11. February 2020

Annette Leffers & Bjarne Svendstrup

Utrolig flot præstation af de tre skuespillere – højaktuel og tankevækkende forestilling!

11. February 2020

Kira Sawman

Tak for en skøn forestilling i bedste Tue Bering stil med kant, tempo og masser af lyd og dramaturgiske greb. Eminente og modige skuespillere som spiller helt ud til scenekanten – og langt ud over. Tror I på det gode? Bliver publikum spurgt om tidligt i forestillingen, og det gør vi, men det er jo ikke bare enten eller – livets store spørgsmål er altid komplekse. Tankevækkende og nærværende teater.

11. February 2020

pia ryom

fantastisk – blev ramt lige i solar plexus på dilemmaer og egen pladderhumanisme – elskede den kviumagtige personbeskrivelse- fantastiske skuespillerpræstationer

11. February 2020

Michael Nicolaisen

Fantastisk stykke. Så flot spillet. Der skete noget hele tiden. Vi var så imponeret.

10. February 2020

John Rasmussen

Det er en helt fantastisk forestilling, hvor et begavet manuskript, gode skuespillere og en gennemtænkt scenografi spiller sammen. Det er på en gang vanvittigt morsomt og giver noget at tænke over.

8. February 2020

Søren Steensen

Fantastisk intens oplevelse, der gav plads til både refleksion og latter

8. February 2020

Michael Skall

Sort og hvid humor, mødes i en skøn latter foreningen. Hvor men konstant og meget kompleks bliver udfordret af den sorte humor

8. February 2020

Benedikte Christiansen

7. February 2020

Lise

Den var bare så god!

7. February 2020

Thorkild Jensen

Et utroligt svært emne at gøre sig klog på, for hvad er godt og hvad er ondt? Vi har nok alle sammen oplevet skuffelsen når den med at troede på (det gode) viste sig at være det modsatte (det onde). Tue Biering ide med at lade sin hovedperson (Hans) dage ud i verden, for at finde det gode (den uplettede helt) er god, og jeg syntes (som sædvanligt) at skuespillerne ydede en helt igennem fornem præsentation. Der blev virkelig spillet igennem med stor energi.

7. February 2020

Carsten Lorenzen

Fantastisk morsom, samfundskritisk, spidende syrlig forestilling med fuld knald på fra start til slut. Mange overraskende udviklinger og stort mod fra skuespillernes side.

7. February 2020

Helle Kappel Kjær

En spændende, fængende og grænseoverskridende forestilling, båret af stærke og modige skuespillere og en scenografi uden lige! Det store spørgsmål om godt og ondt blev vendt og drejet, fremvist, forstået og misforstået i et væk! Man lo undervejs, og blev udfordret til selv at forsøge at besvare spørgsmålene om, hvad det gode og det onde er. Tvivl og forkastelse undervejs af svarene og fristelse til at synke ned i kaos sammen med personerne og så alligevel ønske en harmonisk fortælling, hvor sort er sort og hvidt er hvidt! Flot, stærkt, morsomt og væsentligt teater!

7. February 2020

Freja

En Forestilling jeg ville ønske at mit 16 årige jeg kunne havde set. Det havde måske forhindret 2-3 ungdoms eksistentielle kriser.

6. February 2020

Ellen Therese Rasmussen

Modige og dygtige skuespillere. Ærligt, alvorligt og humoristisk. Nærværende og involverende aktuel. Fantastisk opsætning.

6. February 2020

Inge Hasse

Sjov forestilling.

5. February 2020

Lene J

Super performance – fantastisk oplevelse. Pirrende og tankevækkende. Fantastisk skuespil – 3 superdygtige aktører!

5. February 2020

Valeria

Godt skuespil og budskab. Lidt overgearet. Noget kunne godt være udeladt.

5. February 2020

Tommy Nielsen

En sammensurium af grin, forargelse og eftertanke, hvor livets eksistentielle dilemmaer udpensles i ét stort virvar af lort, kakerlakker og nøgenhed + rigtig gode skuespiller præstationer. Et stykke, jeg godt kunne se igen-igen.

5. February 2020

Kate Priess

Super god forestilling – meget relevant

4. February 2020

Aase Lind

Jeg synes at en ellers god overskrift blev trukket alt for meget under bæltestedet. Hvad skulle de rende nøgen rundt for? Det kunne være gjort meget bedre. Gider ikke se sådan nogle forestillinger mere,

4. February 2020

Inge Østergaard

4. February 2020

Nanna

De spiller for fuld kraft og med høj intensitet og fanger vores opmærksomhed 100 % . Fantastisk forestillingen.

2. February 2020

Nina Erbs

Formidabel. Tankevækkende. Frimodig.

2. February 2020

Jette Christiansen

1. February 2020

Vh Inge Hasse, 9240 Nibe

Tjaaaaa Først da vi mødte op på Aalborg Teater fik vi at vide forestillingen var aflyst. Vi havde ikke fået hverken sms eller e-mail, så vi var jo kørt den lange vej ind til teatret. Meget øv.

1. February 2020

Venlig hilsen fra Per og Signe

Den var både interessant og spændende og meget fin spild fra alle.

31. January 2020

Claus

AAAAAAAAAAAAARGH!!!! ..og det mener jeg på den bedst mulige måde. Lige når jeg var stoppet med at hulke af grin, var der en kvinde foran mig der sad og bed sig i hånden for (forgæves) at kontrollere sine latterkramper. Eller også begyndte en anden i salen at sprutte af grin. Hold da op, det var en skøn aften i teatret. Kaotisk, forvirrende, overvældende, sært, tankevækkende, og fuldstændigt hysterisk morsomt. Jeg ved ikke helt hvad der er galt med Tue Biering, men jeg er godt nok glad for at han deler det med os, i en herlig symbiose mellem det vanvittigt banale og uendeligt komplicerede. En tur i den etiske tørretumbler på fuld skrue. Tak!!

31. January 2020

Lars Peter Nitschke

Forrygende og meget tankevækkende forestilling

30. January 2020

Betina Kehlet Petersen

Tankevækkende – men også grænseoverskridende 🙂

30. January 2020

B Rasmussen

Tre fantastiske og modige skuespillere som leverer en forestilling, der både er grænseoverskridende og morsom.

30. January 2020

Jørn Andersson

3 skuespillere pukler løs i en frusterende, overraskende, kvalmende, tankevækkende, forrygende, til tider også morsom forestilling. Jeg mindes ikke at have set noget lignende på Lille Scene. Anbefales varmt.

30. January 2020

Bodil Saabo

Provokerende, inspirerende og fantastisk spillet. Der var sikkert nogle hints, man har misset, idet forestillingen var spækket med henvisninger til det gode og det onde. Det var meget modigt at udstille skuespillernes måske ikke særligt heldige udseende, således at vi selv kunne spejle os i dem. Det virkede godt med statisterne, også de to børn, hvor pigen leverede sine replikker på overbevisende og scenevant facon.

30. January 2020

Mette Bugge

Velspillet og nærværende. Super relevante overvejelser, som virkelig prikkede til egne oplevelser af verden

30. January 2020

Else

30. January 2020

Helle Saabo

En spændende, tankevækkende og inspirerende Forestilling med ekstremt engagerede skuespillere. Tak for en dejlig aften.

29. January 2020

Kurt Duhn

Gode skuespillerpræstationer.

29. January 2020

Mai Andersen

3 vidunderlige skuespiller med meget stor energi levere en fænomenal forestilling. Kan varmt anbefales.

28. January 2020

Holdet bag

Dramatiker og instruktør
Tue Biering

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Instruktørassistent
Jara El Baz

Lysdesign
Kasper Daugberg

Lyddesign
Aske Bergenhammer Hoeg

Desuden medvirker
Sofie Elisabeth Strunck
Emma Gonzales Busk
Rumle Grunwald Falk
Anders Chræmmer
Dorit Selmer
Bo Windfeldt
Hans Peder Christensen
Benny Wagner
Geden Ludvig

Dyrepasser
Anders Vestergård Jensen

Vil du vide mere?

“Når de gode viser sig som faldne engle, gør det ondt”

Interview med instruktør Tue Biering. Artikel på Nordjyske.dk (kræver abonnement).

Læs artikel

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater