Lille Scene

Vokseneventyr af Tue Biering

Det gode vs det onde

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  200 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klubben

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Danmarkspremiere

 • Spilleperiode

  25. januar – 14. februar 2020

 • Varighed

  Ca. 1 time og 35 minutter (ingen pause)

 • Alder

  Forestillingen er tilladt for børn over 15 år

Forestillinger

Er kampen slut?

Hvor godt er Det Gode efterhånden? Og er Det Onde også så ondt? Kan vi skelne de to fra hinanden længere?

Vi vil gerne have, at historier ender godt – at det gode besejrer det onde til sidst, ligesom det plejer. På den måde har vi styr på Det Gode og Det Onde. Men verden er blevet så uhyre kompleks. Alt skal ses fra flere sider, og mange helte er faldet fra himlen. Obama var alligevel ikke håbets verdensomvæltende engel. Vi kan ikke længere danse uskyldigt til Michael Jackson. Ronaldo snyder i skat – bl.a. Og hvad er nu det – er Trump og Brexit alligevel gode nyheder, på en måde? Kompleksiteten er kvælende og handlingslammende.

Et hæsblæsende eventyr for voksne
Tre skuespillere kaster sig nu ind i kampen mellem godt og ondt. I forestillingen møder vi vores hovedperson Hans, der har mistet troen på det gode i verden, fordi alle hans barndomshelte har vist sig også at have en mørk side. I bedste eventyrstil drager Hans ud på en rejse for at genfinde godheden, og forsøge at forstå den her komplekse verden, han er endt i. Og ender det mon lykkeligt?

Tue Biering, der i 2018 vandt en Reumert for sin iscenesættelse af ‘Aftenlandet’ på Lille Scene, vender nu tilbage som både dramatiker og instruktør og tager sammen med et hold skuespillere pulsen på Det Gode og Det Onde.

Trailer

Det Gode vs Det Onde

Afspil video

Jyllands-Posten
Appetize
Kristeligt Dagblad
Migogaalborg
Scenekanten.com
Sceneblog
Ungt teaterblod
Gregers DH
Weekendavisen
Peripeti
Magasinet Kunst
Information
Det er en hæsblæsende forestilling, hvor vi bliver skræmte, forpustede, forbløffede og særdeles underholdt. Det er metateater, hvor vi aldrig kan være sikre på, om skuespillerne stadig følger manuskriptet, eller om de improviserer.
Ena Spottag, Marie Knudsen Fogh og Jacob Moth-Poulsen vender vrangen ud på det pæne, ordentlige, politisk korrekte og blankpolerede. I stedet giver de os en ægthed, der er bundsolid og til at forstå.
Det lykkes de tre volddygtige og ejendommelige skuespillere – Ena Spottag, Marie Knudsen Fogh og Jacob Moth-Poulsen – at chokere, provokere og udfordre, og det er ellers svært opnåeligt i en tid, hvor vi har set stort set alt.
Efter halvanden time, hvor livets eksistentielle dilemmaer udpensles i ét stort virvar af lort, kakerlakker og masser af nøgenhed, kunne vi gå derfra med sammenkrøllede mavemuskler, en lille smule forargelse – og en bred enighed om, at det var et stykke, vi godt kunne se igen. Og igen.
De grænseoverskridende scener og de modige og fuldt engagerede skuespillere fører os igennem forestillingen med både tåkrummeri og grineflip.
Tue Bierings omfattende tekst i DET GODE vs DET ONDE er hæsblæsende og vild, og får med fremragende præstationer af Ena Spottag, Jacob Moth-Poulsen og Marie Knudsen Fogh på suveræn vis turneret hele diskussionen om godt og ondt på halvanden time, og efterlader dig med følelsen af, at du nok hellere må tage et par ting op til revision. Før det er for sent.
Tue Bierings nye forestilling Det gode vs. det onde, som netop har haft premiere på Aalborg Teater, er ikke nogen nem forestilling. Den er ordtung, og der er fuld fart på under hele forestillingen, som også rummer en række overraskende momenter.
Mageløst og dristigt som teatralske udfoldelser og eksperimenter.
På Aalborg Teater har Tue Biering skabt en af sine bedste forestillinger, fordi han undlader at give lektier for.
Det er en overraskende, idérig, komisk og tragisk forestilling, der ikke går ad vejen for at bruge alle mulige og især tilsyneladende umulige sceniske og performative midler til at skabe en forestillingen, som lynhurtigt opbygger kompleksitet, bare for at kunne – udtalt – kæmper mod selvsamme kompleksitet.
Forestillingen er gennemgående helt ustyrlig morsom, og man rammes af den evindelige gåde om, hvordan skuespillere i særligt komiske situationer er i stand til at udvise så stor absurditet og skørhed uden at fortrække en mine – især når hele salen er flade af grin.
Få lykkes så godt med at overskride publikums grænser som Tue Biering.

Instruktøren fortæller

Det Gode vs Det Onde

Afspil video

Holdet bag

Dramatiker og instruktør
Tue Biering

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Instruktørassistent
Jara El Baz

Lysdesign
Kasper Daugberg

Lyddesign
Aske Bergenhammer Hoeg

Desuden medvirker
Sofie Elisabeth Strunck
Emma Gonzales Busk
Rumle Grunwald Falk
Anders Chræmmer
Dorit Selmer
Bo Windfeldt
Hans Peder Christensen
Benny Wagner
Geden Ludvig

Dyrepasser
Anders Vestergård Jensen

Vil du vide mere?

“Når de gode viser sig som faldne engle, gør det ondt”

Interview med instruktør Tue Biering. Artikel på Nordjyske.dk (kræver abonnement).

Læs artikel

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events