Lille Scene

Genre: Tekster af Camara Lundestad Joof

Fjende

Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Co-produktion med Teater Stuk

 • Danmarkspremiere

 • Spilleperiode

  3. – 24. oktober 2020

 • Varighed

  1 time og 20 min (ingen pause)

Forestillinger

Fjende – eller ven?

En fortælling om, hvordan fjendskab fødes og spørgsmålet om, hvorvidt et andet menneske vil være din trussel eller din tryghed?

Fire kvinder fra fire forskellige lande er spærret inde sammen. De har reddet sig selv og hinanden fra alle katastroferne, men hvad så nu? Kan de finde en fælles måde at håndtere krisen på? Kan de modstå fjendskabet, der lurer og venter både udenfor og inde i deres forskansning? Tør de åbne døren og kigge ud? Og hvad er det værste: katastrofen udenfor eller vanviddet i isolationen?

Teater Stuk sætter med Fjende fire nationaliteter på scenen i skikkelse af fire kvindelige skuespillere med rødder i hhv. Rusland, Kurdistan, Danmark og Korea. Forestillingen undersøger, hvordan fjendskaber opstår og udvikler sig, og det sker i en dystopisk fantasi, hvor fire kvinder er undsluppet en eller måske flere katastrofer – klima, virus, krig. Selvom de har en fælles interesse i at hjælpe hinanden og holde sammen som gruppe, bærer deres samtaler og indbyrdes konflikter i høj grad præg af, at de ikke deler de samme erfaringer, og derfor opfatter virkeligheden helt forskelligt.

Fjende produceres i en tid, hvor vi alle befinder os netop, hvor de fire kvinder står; midt i en uoverstigelig katastrofe, der har vendt op og ned på den verden, vi kender. De seneste år har vi stået overfor en række globale kriser – og et mere og mere faretruende klimabillede – men særligt med coronaens lammelse af vores samfund, oplever vi, hvordan en ydre fjende tager os alle som gidsel, og vi tvinges til at se på verden med nye øjne.

Teater Stuk undersøgte på Aalborg Teater med coproduktionen Sexpol en tidlig udgave af den seksuelle frigørelse, og i dette nye undersøgende teaterprojekt arbejder gruppen med fjendskab som fænomen. Nyuddannede Anastasia Nørlund debuterer som instruktør og den unge, gambiansk-norske dramatiker Camara Lundestad Joof bidrager med nyskrevne tekster.

Forestillingen produceres med støtte fra Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.

Trailer

Fjende

Afspil video

Publikum mener

A.C.

Jeg er sådan set dødbegejstret over at have været inde at se dameteater, som jeg i spøg kalder det for og til mig selv. Selvom jeg ligeledes ikke havde forventet en så kraftig accent fra den enes spiller, havde jeg på den anden side heller ikke nødvendigvis forventet at der ville blive snakket dansk, udover fra én spiller! Altså vidste jeg godt det var avantgarde da jeg købte billetten. Jeg syes der var sygt meget humor i stykker, og var muligvis den eneste der turde grine fortsat, da jeg var inde at se den den 19. oktember. 😛 Alle meget dygtige skuespillere og selvom det var hårdt synes jeg ikke det gjorde noget at der ikke var noget der var overlagt nuttet. Lidt overlagt nuttethed må der altid gerne være for min skyld, men pointen er: jeg blev ved med at tænke på stykket, dets oprindelse, Teater STUK og kvinderne bag. Og jeg havde mig en god, varieret oplevelse der endda var grineren da jeg var til stede til stykket. Det er da en succes, come on, mand.

29. October 2020

B.P.

Meget få lyspunkter i det stykke.

25. October 2020

EM

Det var meget svært at forstå alle replikker, og det kan ikke passe, jeg var den eneste. Ærgerligt. Men utrolig velspillet.

25. October 2020

Alice horndal

Forrygende dygtige skuespillere..

25. October 2020

Susanne Sørensen

Spændende tema og rigtig flot skuespil.

24. October 2020

Erik Ingerslev Larsen

Det var en god forestilling. Det der gør at vi "kun" giver den 3 stjerner er, at det for os var umuligt at forstå hvad den ene skuespiller sagde. Det må kunne gøres bedre.

24. October 2020

Henning Hjorth Jensen

Jeg havde svært ved at forstå sammenhænge og budskabet.

24. October 2020

B Rasmussen

Kun 3 stjerner. Jeg havde ind imellem meget svært ved at forstå, hvad der blev sagt.

23. October 2020

Hans Kristen Dissing

Hvad skal jeg sige?? Måske forstod jeg noget af forestillingens budskab, men generelt et forholdsvist kort teaterstykke, der var for langt.

23. October 2020

L

Sindsyg fed måde at illustrere de forskellige "fjender" i vores liv. Om det er den åbenlyse oversvømmelse, menneskerne omkring sig, samfundet eller endda sig selv, så er det hele ikke så sort hvidt. Hvordan er man overhovedet et godt menneske? Og hvorfor er sandheden ikke den samme for alle? Blev rørt til tårer under scenen med overgrebet og tabet af barnet - puha. Et super indblik ind i menneskets frustrationer, når alt skal "startes" på ny, morale bliver sat på spidsen, og overlevelsen slår ind. Kan kun anbefales!

22. October 2020

Gregory Pacyk

Forestillingen var kompleks med havde forståelig budskab. Man kan diskutere hvorvidt budskabet ikke kunne bringes på den anden måde. Jeg kunne ihvertfald genkende de fleste elementer af aristotelisk drama, således forestillingen var samtidig klassisk og modern.

21. October 2020

Kathleen

Rigtig godt skuespil og et stykke, hvad man ikke lige glemmer. Food for thoughts! Tak for denne gang!

21. October 2020

Karin Ødum

Tit svært at høre hvad der blev sagt

21. October 2020

Noël Mignon

20. October 2020

Marie

Nytænkende og fantastisk forestilling!

19. October 2020

Hanne Birkeholm Nielsen

Stykket var godt, men historien var for langtrukken.

18. October 2020

Helle Krog

En forestilling som ville for meget. Stykket indeholder så mange spændende og relevante tematikker som ikke rigtigt hænger sammen for mig. 4 kvindeskæbner som kunne flettes sammen i katastrofen, men aldrig helt bliver det. Feminismen bliver kun på overfladen. Kontrasterne kom ikke frem.

17. October 2020

jens

desværre - den eneste gang vi længe er gået hjem fra en forestilling på Aalborg Teater, hvor vi sagde - spild af en aften. Den var absolut uforståeligt for uindviede hele vejen igennem.

16. October 2020

Lisbeth Tolsgaard

Stof til megen eftertanke - og flot spillet af de fire på scenen.

15. October 2020

Hanne

Særdeles aktuelt emne, velspillet og vedkommende. En fin, voldsom og tankevækkende oplevelse.

15. October 2020

Claus Ziegler

En smule for speciel til mig

15. October 2020

Conny

Forestillingen var ikke lige min smag af et teater stykke. Havde svært ved at forstå en af skuespillerne og så er det ikke let at få det hele med

14. October 2020

Niels Pedersen

Den røde tråd i stykket var umulig at finde! Flere "svære" emner blev taget under behandling - men der var umuligt at finde nogle helt entydige svar/løsninger i stykket. Det forekom meget rodet. Dette alene er årsagen til de kun 3 stjerner. Der var nemlig tale om nogle meget dygtige og kompetente skuespils præstationer - og opbygning af scene m.v. var også vellykket. Man kunne på det materiale der var under behandling have opsat stykket væsentlige mere klart - hvis det var bevist at man ikke gjorde - var det altså svært at se ideen.

14. October 2020

Henrik Christensen

Lidt tynd og udramatisk forestilling fremført af 4 veloplagte skuespillere.

14. October 2020

Jørn Clement Andersson

En trættende snakkeforestilling uden hoved og hale.Mærkelig instruktion. En aften spildt.

12. October 2020

Margrethe Schulz

Stykket virker lidt forvirrende. For megen faren - rundt og larm. Men et specielt stykke, med et aktuelt emne.

11. October 2020

annie.sandager@gmail.com

Fantastisk spillet af alle 4 og meget aktuelt. Dårlig lyd.

10. October 2020

Jakob

“...smage lige på den...” !!!

10. October 2020

Freja Christensen

Virkelig fantastisk stykke! Man skal have tungen lige i munden, for de fire skuespillere berører mange vigtige og relevante problemstillinger i det moderne samfund. Men de gør det skide godt. Helt sikkert et stykke man godt kan holde ud at se mere end én gang.

9. October 2020

Lien Hajbert

Jeg fik ikke så meget ud af stykket som jeg havde håbet.

9. October 2020

Karsten Nielsen

Mærkeligt stykke uden hoved eller hale og uden et budskab at gå hjem med

8. October 2020

Rebekka

Mærkelig på den fedeste måde! Forestillingen giver virkelig et godt bud på, hvordan det ser ud når menneskets sande natur bliver tvunget frem.

6. October 2020

Merete og Jan Ottosen

Stykket var ok, men meget ubehageligt, med alt det teater røg, derfor kun 3 stjerner

6. October 2020

Allan Helge Jensen

Forrygende!

3. October 2020

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Co-produktion med Teater Stuk

Tekster af
Camara Lundestad Joof

Instruktør
Anastasia Nørlund

Scenograf
Filippa Berglund

Lysdesign
Mia Willett

Lyddesign
Jonas Hvid Brimer

Desuden medvirker:
Ellaha Lack
Solvej Kyung-Sook Christiansen

Vil du vide mere?

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater