Få pladser tilbage

Fjende

Forestillinger

Fjende – eller ven?
En fortælling om, hvordan fjendskab fødes og spørgsmålet om, hvorvidt et andet menneske vil være din trussel eller din tryghed?

Fire kvinder fra fire forskellige lande er spærret inde sammen. De har reddet sig selv og hinanden fra alle katastroferne, men hvad så nu? Kan de finde en fælles måde at håndtere krisen på? Kan de modstå fjendskabet, der lurer og venter både udenfor og inde i deres forskansning? Tør de åbne døren og kigge ud? Og hvad er det værste: katastrofen udenfor eller vanviddet i isolationen?

Teater Stuk sætter med Fjende fire nationaliteter på scenen i skikkelse af fire kvindelige skuespillere med rødder i hhv. Rusland, Kurdistan, Danmark og Korea. Forestillingen undersøger, hvordan fjendskaber opstår og udvikler sig, og det sker i en dystopisk fantasi, hvor fire kvinder er undsluppet en eller måske flere katastrofer – klima, virus, krig. Selvom de har en fælles interesse i at hjælpe hinanden og holde sammen som gruppe, bærer deres samtaler og indbyrdes konflikter i høj grad præg af, at de ikke deler de samme erfaringer, og derfor opfatter virkeligheden helt forskelligt.

Fjende produceres i en tid, hvor vi alle befinder os netop, hvor de fire kvinder står; midt i en uoverstigelig katastrofe, der har vendt op og ned på den verden, vi kender. De seneste år har vi stået overfor en række globale kriser – og et mere og mere faretruende klimabillede – men særligt med coronaens lammelse af vores samfund, oplever vi, hvordan en ydre fjende tager os alle som gidsel, og vi tvinges til at se på verden med nye øjne.

Teater Stuk undersøgte på Aalborg Teater med coproduktionen Sexpol en tidlig udgave af den seksuelle frigørelse, og i dette nye undersøgende teaterprojekt arbejder gruppen med fjendskab som fænomen. Nyuddannede Anastasia Nørlund debuterer som instruktør og den unge, gambiansk-norske dramatiker Camara Lundestad Joof bidrager med nyskrevne tekster.

Forestillingen produceres med støtte fra Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond.

Kom trygt i teatret
Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
 • Billetpriser

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • Varighed

  1 time og 20 min (ingen pause)

 • Danmarkspremiere

  3. oktober 2020

 • Sidste spilledag

  24. oktober 2020

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Tekster af Camara Lundestad Joof

Spilledage

Publikum mener

Karin Ødum

Tit svært at høre hvad der blev sagt og russeren kunne vi slet ikke forstå hvad sagde

21. October 2020

Noël Mignon

20. October 2020

Marie

Nytænkende og fantastisk forestilling!

19. October 2020

Hanne Birkeholm Nielsen

Stykket var godt, men historien var for langtrukken.

18. October 2020

Helle Krog

En forestilling som ville for meget. Stykket indeholder så mange spændende og relevante tematikker som ikke rigtigt hænger sammen for mig. 4 kvindeskæbner som kunne flettes sammen i katastrofen, men aldrig helt bliver det. Feminismen bliver kun på overfladen. Kontrasterne kom ikke frem.

17. October 2020

jens

desværre - den eneste gang vi længe er gået hjem fra en forestilling på Aalborg Teater, hvor vi sagde - spild af en aften. Den var absolut uforståeligt for uindviede hele vejen igennem.

16. October 2020

Lisbeth Tolsgaard

Stof til megen eftertanke - og flot spillet af de fire på scenen.

15. October 2020

Hanne

Særdeles aktuelt emne, velspillet og vedkommende. En fin, voldsom og tankevækkende oplevelse.

15. October 2020

Claus Ziegler

En smule for speciel til mig

15. October 2020

Conny

Forestillingen var ikke lige min smag af et teater stykke. Havde svært ved at forstå en af skuespillerne og så er det ikke let at få det hele med

14. October 2020

Niels Pedersen

Den røde tråd i stykket var umulig at finde! Flere "svære" emner blev taget under behandling - men der var umuligt at finde nogle helt entydige svar/løsninger i stykket. Det forekom meget rodet. Dette alene er årsagen til de kun 3 stjerner. Der var nemlig tale om nogle meget dygtige og kompetente skuespils præstationer - og opbygning af scene m.v. var også vellykket. Man kunne på det materiale der var under behandling have opsat stykket væsentlige mere klart - hvis det var bevist at man ikke gjorde - var det altså svært at se ideen.

14. October 2020

Henrik Christensen

Lidt tynd og udramatisk forestilling fremført af 4 veloplagte skuespillere.

14. October 2020

Jørn Clement Andersson

En trættende snakkeforestilling uden hoved og hale.Mærkelig instruktion. En aften spildt.

12. October 2020

Margrethe Schulz

Stykket virker lidt forvirrende. For megen faren - rundt og larm. Men et specielt stykke, med et aktuelt emne.

11. October 2020

annie.sandager@gmail.com

Fantastisk spillet af alle 4 og meget aktuelt. Dårlig lyd.

10. October 2020

Jakob

“...smage lige på den...” !!!

10. October 2020

Freja Christensen

Virkelig fantastisk stykke! Man skal have tungen lige i munden, for de fire skuespillere berører mange vigtige og relevante problemstillinger i det moderne samfund. Men de gør det skide godt. Helt sikkert et stykke man godt kan holde ud at se mere end én gang.

9. October 2020

Lien Hajbert

Jeg fik ikke så meget ud af stykket som jeg havde håbet.

9. October 2020

Karsten Nielsen

Mærkeligt stykke uden hoved eller hale og uden et budskab at gå hjem med

8. October 2020

Rebekka

Mærkelig på den fedeste måde! Forestillingen giver virkelig et godt bud på, hvordan det ser ud når menneskets sande natur bliver tvunget frem.

6. October 2020

Merete og Jan Ottosen

Stykket var ok, men meget ubehageligt, med alt det teater røg, derfor kun 3 stjerner

6. October 2020

Allan Helge Jensen

Forrygende!

3. October 2020

Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.395 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Co-produktion med Teater Stuk

Tekster af
Camara Lundestad Joof

Instruktør
Anastasia Nørlund

Scenograf
Filippa Berglund

Lysdesign
Mia Willett

Lyddesign
Jonas Hvid Brimer

Desuden medvirker:
Ellaha Lack
Solvej Kyung-Sook Christiansen

Vil du vide mere?