Hans og Grete

Forestillinger

Søde sager og snedige børn
Når børn sættes på prøver i eventyr kan de klare alt – selv en ond heks, der lokker med sukker og pandekager. Brdr. Grimms eventyr om Hans og Grete er en stærk og vidunderlig historie for børn om børn, der klarer selv de største prøvelser.

Historien er i sin enkelthed grusom. Fattigdommens nød (og en ond stedmoder) får en far til at sende sine to børn ind i den store, mørke skov. Og det er ikke meningen, de skal komme ud igen, for han har ikke råd til at brødføde dem. Skoven gemmer på både pandekagehus og heks. Men heldigvis er Grete både god og handlekraftig.

Efter succesopsætningen af H. C. Andersens forrygende eventyr ‘Fyrtøjet’ kommer instruktør Martin Nyborg, scenograf Mari Lassen Kamsvaag og koreograf Kasper Ravnhøj tilbage til Aalborg Teater for at skabe en ny stor oplevelse for børn over børneklassikeren ‘Hans og Grete’. Med Martin Nyborg, hans kunstneriske team og de vidunderlige skuespillere fra teatrets ensemble glæder vi os til at præsentere en børne- og skoleforestilling, som taler klart og med varme til alles hjerter.

Anbefales fra 5 år.

 • Billetpriser

  160 kr.

 • Børn under 15 år

  80 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • Varighed

  1 time og 15 min (ingen pause)

 • Premiere

  23. januar 2020

 • Sidste spilledag

  14. marts 2020

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Eventyr af Brødrene Grimm

Spilledage

Nordjyske
frederikamandus.dk
Migogaalborg
Aalborg Teaters nytolkning af eventyret "Hans og Grete" er det rene bland-selv-slik for børn i alle aldre.
Hans og Grete på Aalborg Teater er en vidunderlig nyfortolkning af det klassiske eventyr
Alt i alt et vellykket teaterprojekt, der uden tvivl kommer til at bringe både grin og glæde for skolebørn såvel som familier, der ønsker at besøge Hans og Grete i vinterferien.

Publikum mener

Heidi

18. February 2020

Anne Bjerre Larsen

Vores forventninger var høje, da vi tidligere har været inde og se Ronja Røverdatter og denne var helt klar til 5 stjerner. Jeg syntes man brugte ALT for lang tid i skoven og hos familien og ikke hos Heksen hvor det spændende og sjovt. Derfor kan jeg kun give denne 2 stjerner.

17. February 2020

Mona Nielsen

Flot og meget gribende forestilling. Jeg havde mit 6 årige barnebarn med, og hun var helt opslugt af forestillingen hele tiden, der var et par enkelte meget højlydte skræmmende scener som hun reagerede på. Men alt i alt en meget fin forestilling.

17. February 2020

Joan

Middel præstation

17. February 2020

Maxi

Fint forstilling - spændende og delvis (for) moderne omsætning af klassikeren.

16. February 2020

Helle Andersen

God fortælling med et moderne tvist

16. February 2020

A. Laursen

Hej. Havde 2 børnebørn med på 8 og 11 år. De var lidt skuffede, da de synes forestillingen lå for langt fra historien. De var også med ude at se Ronja Røverdatter og havde sat næsen op efter lidt i samme stil. Og det synes de ikke at Hans og Grethe levede op til. Mvh. A. Laursen

16. February 2020

Liselotte Kjærup-Nielsen

På en gang sjovt, og meget uhyggeligt. Mine børnebørn var helt opslugte fra start til slut. Så som altid en stor fornøjelse.

16. February 2020

Tina Nørgaard

Sjov og underholdende, og ikke mindst tilpas uhyggelig...

16. February 2020

Peer Linnæs

To børnebørn med og en super oplevelse

16. February 2020

Pia Lindbergh

Skøn familieforestilling. Fantastisk håndtering af det grusomme ved at børnene skal sendes i skoven - alvoren forståes uden at stemningen bliver tung. Fantastiske kulisser og en helt igennem velspillet og mægtig sjov forestilling. Tak

16. February 2020

Kirsten Høj Vester

Det var en flot forestilling. Den var bygget godt op, nytænkende og energisk udført. Den var uhyggelig, sjov og gennemført. Det at den foregik tæt op os publikum var et ekstra plus. Den fortjener sine stjerner.

16. February 2020

Jytte Grønning

16. February 2020

Kirsten Danielsen

Mit ældste barnebarns (5 år) første rigtige teaterforestilling var en dejlig oplevelse, eventyret var blevet læst for hende, så hun havde kendskab til forløbet, Hendes reaktion efter var:" Det gør vi igen, Bedstemor". Så vi håber på flere forestillinger for børn. Tak for det.

16. February 2020

Lars Winther Gravesen

En rigtig god forestilling med en flot opsætning. Børnene var "fanget" under hele forestillingen!

16. February 2020

Ellen Jespersen

Det var et fint stykke. Vores barnebarn synes vældig godt om det. Så det er ikke sidste gang vi prøver at gå i teater.

16. February 2020

Anne Kold

Som altid en dejlig og hyggelig oplevelse.

16. February 2020

Hanne

16. February 2020

Christina

16. February 2020

prebenbuchholt1@gmail.com

Herlig Forestilling med stor dynamik og action.Dertil humor.

16. February 2020

Kristine Sørensen

15. February 2020

jeannine thrane

Helt fantastisk spillet, iscenesat og gennemført. Smukke effekter, dekorationer, dejligt medrivende skuespil, både for ung og ja. os ældre, en dejlig og fortryllende oplevelse!

15. February 2020

Grethe Landgrebe

God Forestilling dygtige skuespillere børnene var meget optaget af stykket. Dog lidt uhyggeligt.... det bedste vi har set er karlsson på taget. Helt klart favoritten. Godt sat op dog manglede børnene at heksen ikke lignede en rigtig heks.

15. February 2020

Midam Mam

Måske spoilers, læs videre på eget ansvar: Alle ved jo at børn smager af honningstegt hakkebøf med bløde løg, så jeg var taget mig en tur i teatret for at fange en sen frokost. Desværre missede jeg den helt tidlige forestilling, hvor der med sikkerhed har været knasende spædbørn til stede. Pokkers. Med et budget til masser af gode specialeffekter var Hans og Grethe især en visuel fryd, den fik ikke for lidt. Det blev til tider ligefrem syret. En Chaplin-esque ny figur blev især klædt på til den store guldmedalje, ikke blot i et men to fabelagtige kostumer. Det andet fik mig til at tænke på et segment i A Star Wars Holiday Special, gad vidst om dem i kostume havde samme inspiration? Lyd og lys var helt i top, og spillerne har jeg kun varme i hjertet for, så der duer jeg slet ikke til kritik. Den var "Action-packed, Pee-wee!", og synes også der var rigeligt åbne spørgsmål til slut, men ved ikke om det var noget børnene tænkte på. Jeg fik ikke lige spurgt, og har ingen selv. Så langt varer mine rationer jo heller ikke.

15. February 2020

Paula

Dejlig forestilling med masser af humor, for både børn og voksne, selv om man jo ikke kan komme udenom, at Hans og Grete jo er en dyster historie. Men som i alle gode eventyr, ender den jo godt. Dygtige skuespillere, og flot scenografi!

30. January 2020

Ena Engelby Hübertz

Sjov, gribende og lige tilpas i længde, når der er børn med.

26. January 2020

Annette Andreasen

26. January 2020

Sussie Beuchert

25. January 2020

Iben Hansen

Rigtig godt stykke, både for børn og voksne.

25. January 2020

Mette

Anderledes end børneforestillingerne plejer at være (Sammenligner med Gummi Tarzan, Ronja Røverdatter, Verdens bedste Karlsson og Fyrtøjet)......sanselig, men meget dyster.

25. January 2020

Sulten efter forestillingen?

Teatercaféen holder åben, når Hans og Grete er slut. Her kan du både spise frokost eller få lidt lækkert til den søde tand.

Menukort: Se menukortet til Hans og Grete

 

Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.195 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Brødrene Grimm

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Mari Lassen Kamsvaag

Koreograf
Kasper Ravnhøj

Lysdesign
Mia Willett

Lyddesign
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale: 0. - 2. klasse

Gratis undervisningsmateriale til indskolingen. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale: 2. - 4. klasse

Gratis undervisningsmateriale til mellemtrinnet. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Print selv-plakat

Hent en gratis print selv-plakat. Den er lige til at printe ud og hænge op.

Download A3-plakat

Beate fortolker pandekagehuset

Kig forbi Aalborg Teaters foyer og se Beate Stengaards mesterværk, hvor hun har fortolket pandekagehuset fra 'Hans og Grete'.

Læs mere her

Labyrint

Print selv en 'Hans og Grete' labyrint og farvelæg selv.

Download labyrint