Store Scene

Børne- og skoleforestilling

Karlsson på taget

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  150 kr.

 • Børn under 15 år

  80 kr.

 • Spilleperiode

  23. februar – 10. marts 2018

 • Varighed

  1 timer og 15 min (ingen pause)

 • Alder

  Anbefales fra 5 år

Forestillinger

Astrid Lindgrens elskede klassiker

På fjerde sal i en ejendom bor Lillebror sammen med sin familie – mor, far, storebror og storesøster. En dag kommer Karlsson flyvende ind gennem vinduet på Lillebrors værelse. Karlsson er en lille, tyk mand i sin bedste alder og så har han en propel på ryggen.

Karlsson fascineres af Lillebrors dampmaskine og sætter med sædvanlig selvtillid gang i maskineriet, til trods for Lillebrors protester. Men Karlsson forsikrer Lillebror om, at han er intet mindre end verdens bedste dampmaskineoperatør!

Karlsson er verdens bedste til alt – hævder han selv – for Lillebror er han i hvert fald verdens bedste legekammerat. Han får ofte besøg af Karlsson, som flyver rundt i familiens lejlighed og lyver, praler og ødelægger ting. Lillebror får skylden for alt det der sker, og ingen tror ham, når han fortæller om Karlsson.

Migogaalborg
Kulturkongen.dk
Nordjyske
POV International
At dømme ud fra reaktionen fra de mange skolebørn, som vi havde æren af at overvære forestillingen sammen med, har årets børneforestilling i den grad ramt plet. Børnene levede sig fuldstændig ind i historien, og det var svært for mange af dem at sidde stille på de røde teaterstole i takt med historiens handlingsforløb.
Stykket er fantastisk underholdende og formår at tryllebinde både børn og voksne der er til stede. Der er masser af lækre effekter, super god sceneopsætning og en masse tju-bang. Og så er der ikke mindst rigtig meget godt skuespil.
Aalborg Teaters opsætning af børnebogen er så engageret, farverig, tempofyldt og oplagt spillet, at skolerne godt kan tage eleverne i femte og sjette klasse med.
Martin Nyborgs opsætning af Astrid Lindgrens ”Karlsson på taget” er energisk, livligt og morsomt børneteater.

Instruktøren fortæller

Karlsson på taget

Afspil video

EN HOVEDHJØRNESTEN PÅ AALBORG TEATER

Siden i hvert fald 1980 har Aalborg Teater produceret en børneforestilling på store scene hver sæson, særligt tiltænkt skoleelever på trinene 0.-4. klasse. Vi kalder den derfor skoleforestillingen, og den er lidt af en hovedhjørnesten i sammensætningen af en sæson. I 2011 var det Pinocchio, der var på plakaten, og forestillingens instruktør Frede Guldbrandsen insisterede på, at det var sæsonens vigtigste og mest risikable forestilling, fordi det var den, der skulle skabe fremtidens teaterpublikum.

Og rigtigt er det i hvert fald, at en stor andel af aalborgenserne og nordjyderne har mødt teatret første gang, da de var på Aalborg Teater med skolen. Op mod 25.000 børn ser hvert år forestillingen, der spiller to gange dagligt, og ofte når op over 50 opførelser, hvilket på Aalborg Teater udløser en lagkage til de medvirkende. Den kan Karlsson-holdet forhåbentligt glæde sig til.

LIDT LÆKKERT EFTER FORESTILLINGEN

Teatercaféen holder åben, når Karlsson på taget er slut. Her byder vi bl.a. på pandekager med is, hjemmebagt kage, kaffe og varm chokolade.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Forfatter
Astrid Lindgren

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Frederikke Dalum

Instruktørassistent
Anja Munk Knudsen

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Teatrets dramaturg har udarbejdet skolemateriale, der kan give inspiration til, hvordan ‘Karlsson på taget’ kan bruges i undervisningen.

Download undervisningsmateriale

Print selv-plakat

Hent en plakat med motivet fra Karlsson på taget. Den er lige til at printe ud og hænge op.

Download A3-plakat

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater