Store Scene

Debat

Kunst og videnskab

Køb billet
Gratis arrangement
  • Spilleperiode

    Onsdag 29. marts 2017

  • Varighed

    2 timer

Forestillinger

Optakt til Kulturmødet 2017

Kan kunst og videnskab bruge hinanden?
Kunst og videnskab har historisk levet adskilte og uden nogen markant dialog. Men begrebet videnskab er under revision og kunsten er ved at komme ud af sin skal. Vi drøfter ligheder, forskelle og mødepunkter for de to i erkendelse af, at de i hvert fald har dét tilfælles, at de er afgørende for samfundet og for det enkelte menneske.

Videnskaben forsker og kunsten udforsker, men er det ikke det samme? Er der ikke i begge tilfælde tale om grundforskning med det formål at opnå indsigt og forståelse?

Kunst og videnskab udtrykker sig forskelligt. Kunsten har sine æstetiske sprog, videnskaben evidens-baserede resultater, beskrevet i afhandlinger, forelæsninger m.v. Er der ligheder mellem dem – og mødepunkter?

Kunst og videnskab har indiskutable krav om frihed og integritet, uafhængighed af politiske og økonomiske interesser og uindskrænket frihed til at ”skabe” uden indblanding. Bør de to danne fælles front mod trusler mod denne frihed?

Kan kunstnere være videnskabsfolk og omvendt? Kan de samme metoder og mål rummes i én person og én proces? Hvis, hvordan ser sådan et menneske så ud og hvordan virker og udtrykker det sig?

I panelet sidder:
Ann-Dorte Christensen, professor sociologi
Henrik Godsk, billedkunstner
Henning Jørgensen, professor statskundskab
Birgit Løkke, komponist
Lasse Andersson, Phd , architect m.a.a., og kreativ direktør
Lene Tanggaard, professor kommunikation

Moderator: Evanthore Vestergaard

Der vil være kunstneriske indslag undervejs.

Arrangeret af Aalborg UniversitetKulturmødet og Aalborg Teater

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events