Lille Scene

Familiedrama

Lang dags rejse mod nat

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  235 – 275 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Spilleperiode

  15. maj – 9. juni 2018

 • Varighed

  2 timer og 30 min inkl. pause

Forestillinger

O’Neills gribende og intense familiedrama

Familien Tyrone – far, mor og to voksne sønner – har svært ved at finde den gode familietone. Måske fordi alle fire håbede på et andet liv, end det, de fik. Far Tyrone drømte om at fortolke Shakespeare, men blev en kendt komedieskuespiller. Han ville leve et rigt liv, men kom aldrig ud af sin utrolige nærrighed. Mor ville være nonne eller koncertpianist, men måtte stille sig tilfreds med livet som husmor og har søgt tilflugt i morfin. Den ældste søn Jamie ville være en dekadent digter, men er blot blevet en fordrukken skuespiller uden succes. Lillebror Edmund er der mere håb for; han viser sig at have et vist lyrisk talent – måske kan han som den eneste finde vejen ud af familiens tåge af ulykkelige omstændigheder.

Eugene O’Neills klassiske familiedrama fra 1956 er en af den yngre teaterhistories stærkeste tekster. O’Neill afdækker med rystende klarhed, at den store gave det er at leve i en familie, altid står i risiko for at vælte over i ulykke, når familiemedlemmernes erfaringer er meget forskellige. At se på at det udfolder sig, gør ondt og godt på samme tid.

Trailer

Lang dags rejse mod nat

Afspil video

Nordjyske
Migogaalborg
Ungt teaterblod
Kristeligt Dagblad
Egill Pálsson har iscenesat med en arkitektonisk fornemmelse, der er respektindgydende. Dramaets udvikling følger en stigningskurve, der først kulminerer i det overvældende sluttableau.
Det var generelt bare ekstremt rørende at opleve familiens skiftende offerroller, naive håb, bristede drømme, gode intentioner, gensidig ydmygelse, enorme bebrejdelser – men ikke mindst dyb, dyb kærlighed til hinanden.
Alt i alt er Lang dags rejse mod nat et psykologisk drama om en dysfunktionel familie. Det er historien om fire mennesker, der holder af hinanden, men alligevel nedbryder hinanden, dem selv og deres selvrespekt. Som publikum sidder man og håber på, at der vil ske et mirakel for familien. Dog har de siddet fast i denne situation længe, hvilken ser temmelig håbløs ud. Forestillingen er stadig meget aktuel, og mange vil formentlig kunne genkende noget fra sit eget liv i den.
”Lang dags rejse mod nat” er en følsom indføring i menneskets mørkeste essens.

Holdet bag

Forfatter
Eugene O’Neill

Instruktør
Egill Pálsson

Scenograf
Martin Eriksson

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Nyt stærkt drama på Aalborg Teater

Migogaalborg har skrevet om Lang dags rejse mod nat, hvor instruktør Egill Pálsson bl.a. fortæller om forestillingen.

Læs artikel

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events