Lille Scene

Farce af Michael Frayn

Larm i kulissen

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  230 – 270 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Spilleperiode

  8. september – 7. oktober 2017

 • Varighed

  2 timer og 50 minutter inkl. 2 pauser

 • Bemærk

  Der anvendes stroboskoplys og røg i forestillingen

Forestillinger

Larm i kulissen af Michael Frayn

Det er ikke let at lave teater, slet ikke komedier. Men det kan være ustyrligt morsomt at se på, når nogen mislykkes med at spille komedie, og det er netop hvad man får mulighed for i Larm i Kulissen, hvor vi følger en engelsk teatertrup og dens genvordigheder med at indøve og opføre den middelmådige farce Klædt af til skindet.

Vi møder skuespillerne til generalprøven, og her prøver instruktøren desperat at få dem til at huske replikker, stikord, ind- og udgange, og ikke mindst rekvisitter, heriblandt mange tallerkener med sardiner.

Han driver skuespillere, teknikere og sig selv til totalt vanvid. Nogle uger senere oplever vi stykket fra kulissen; kærlighedsaffærer, jalousi og alkohol trænger sig på, imens forestillingsleder og regissør fortvivlet forsøger at få forestillingen afviklet. Til sidst oplever vi forestillingen som publikum, og det bliver tydeligt, at kaosset i kulissen nu også har bredt sig til scenen. Skuespillerne forsøger at dække over kaosset, men inden længe bliver de tvunget til at forlade stykkets plot og improvisere efter bedste evne.

Trailer

Larm i kulissen

Afspil video

Kulturkongen.dk
Nordjyske
Ungt Teaterblod
Migogaalborg
Alletiders morsomme hæsblæsende farce med ramasjang i. Det kan absolut anbefales at se dette morsomme teaterstykke.
Alle medvirkende gør i øvrigt fremragende fyldest, og som sagt må man have den dybeste respekt for deres højoktan-indsats alle tre timer igennem.
Amerikaniseringen er noget, der er oppe og vende i mere og mere stigende grad, fordi mange elementer også påvirker det danske land – det er altså teater, der kan relatere til dig, og jeg vil vove den påstand, at du ikke behøver at forstå det for at finde det yderst underholdende – så det er bare at komme afsted, så længe det er muligt!
Det er tre timer med speederen trykket helt i bund, og man kan kun tage hatten af for den timing, indlevelse og energi som Aalborg Teaters skuespillere ligger for dagen.

INSTRUKTØR ANJA BEHRENS OM LARM I KULISSEN

Anja Behrens undersøger underholdningsteater – læs om hendes tanker her
Hvorfor laver vi Larm i kulissen?

Vi befinder os i en tid hvor vi bliver konfronteres med et negativt verdensbillede og det bliver stadig sværere for os at definere og skelne mellem realitet og løgn. Hvad er endnu sandt i verden, hvad kan jeg fortsat tro på, hvad har til stadighed betydning, hvad berører mig og hvad er min mission i livet?

Min iagttagelse er, at underholdningens nødvendighed er blevet større, at underholdningen må skabe et rum, hvor man kan undslippe tomheden og desorienteringen, hvor man ikke sidder over for katastrofen og hvor der endelig er plads til latter, lethed og enkelhed. Et absurd og også farligt moment, fordi mennesket holder op med at forholde sig til og granske sig selv og sine omgivelser.

Læs interview

Farcen skrevet bagfra

Dramatikeren Michael Frayn fik idéen til Larm i Kulissen, da han så tidligt som 1970 så en opførelse af et af sine første stykker The Two of Us – ikke fra salen, men fra kulisserne. Han fortæller, at han syntes, det var langt mere interessant og underholdende at se forestillingen siddende gemt bag sætstykker, end at se den “rigtigt” fra salen, og derfor besluttede han, at han en dag ville skrive en farce “bagfra”.

Der skulle gå tolv år før Noices Off, som er den originale titel, så dagens lys i 1982. Til gengæld blev komedien en øjeblikkelig succes, som fortsat spilles igen og igen verden over. Frayn ligger dog ikke på den lade side, men arbejder bestandigt videre på sin tekst, således at der løbende kommer nye, tilrettede, skarpere, forbedrede versioner. Det er typisk i forbindelse med store opsætninger i London og New York, at Frayn går sin succestekst igennem igen. Den version vi spiller på Aalborg Teater er således en redigeret version fra 2013. Vi glæder os til at se, hvad det overvejende unge hold skuespillere får ud af denne hæsblæsende tour de farce – skrevet bagfra.

Holdet bag

Forfatter
Michael Frayn

Instruktør
Anja Behrens

Scenograf
Nathalie Mellbye

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events