Lille Scene

Tragedie af Euripides

Medea

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  Alle dage 50 kr. i rabat

 • Sæsonkort

  Gælder til alle dage

 • Spilleperiode

  28. august – 27. september 2021

 • Varighed

  Ca. 1 time og 15 min. (ingen pause)

 • Bemærk

  Der anvendes røg i forestillingen

“MIN TRUSSEL GÆLDER OGSÅ DIG”

Når den magtesløse kæmpe forrådes, venter der en grusom hævn. For den magtesløse kæmpe vil altid forsøge at generobre magten og dermed få kontrol over både sin egen og andres skæbne.

Medea er prinsessen og krigsheltinden, som har forrådt sine forældre og dræbt sin bror for Jasons skyld, inden hun rejste til et fremmed land for at være sammen med Jason. Men Jason forråder hende: Han forlader Medea og deres to børn til fordel for en yngre kvinde, som er landets prinsesse.

Selv mener Jason, at det er en nødvendig og politisk motiveret manøvre, der skal sikre landets fred. Men Medea ser hans utroskab som udtryk for det ultimative forræderi, og hun hævner sig på den mest brutale måde: Hun dræber både deres to børn og Jasons nye kone.

Euripides’ græske tragedie blev første gang opført i år 431 før vor tidsregning, og forestillingens eviggyldige skildring af, hvor langt en magtesløs skæbne er i stand til at gå, er lige så relevant i dag, som den var dengang.

Næsten to et halvt årtusinde efter sin urpremiere opføres Medea på Aalborg Teater med Camilla Gjelstrup i titelrollen, og på scenen ses desuden Bolette Nørregaard Bang og Marcus Gad Johansen. Forestillingen instrueres af Sullivan Lloyd Nordrum, som er blandt de første dimittender fra Den Danske Scenekunstskoles masteruddannelse. Medea er hans formelle instruktørdebut.

Nordjyske
Børsen
Jyllands-posten
Kulturen.nu
iscene.dk
Hun er arkaisk. Barbarisk. Hun kan ikke tales til fornuft. Og helt eminent spiller Gjelstrup denne dimension frem fra start til slut. I hendes version kan vi ikke svale os i medlidenhed, og vi kan ikke trøste os med tilgivelsens mulighed.
Dermed er denne “Medea” en af de mest politisk sprængfarlige, jeg nogensinde har set. Uhyggelig, men også uhyggelig god, ikke mindst takket være Inger Christensens flotte og malende oversættelse.
Medeas indestængte vrede kommer flot til udtryk på Aalborg Teater.
Medea bliver spillet af Camilla Gjelstrup, høj, rank, ubønhørlig og samtidig martret af tvivl og stolthed. Hun gør det fremragende i sin afdækning af rollens nuancer. Hun er på en gang feminist og moder – men også en stærk kvinde, der ikke umiddelbart godkender samfundets krav om – ”at i et ægteskab er kvindens ydmyghed en nødvendighed”.
På Aalborg Teaters Lille Scene kan Euripides’ tragedie om Medea lige nu opleves med en særdeles velspillende Camilla Gjelstrup i titelrollen.

Trailer

Medea

Afspil video

Instruktøren fortæller

Introduktion til Medea

Afspil video

Interview: ”DET KONFLIKTFYLDTE RUM TILTALER MIG”

Norske Sullivan Lloyd Nordrum er blandt de første dimittender fra Den Danske Scenekunstskoles instruktørlinje. I denne sæson instruerer han hele to forestillinger på Aalborg Teater: Euripides’ klassiske tragedie, Medea, og monologen Hvem slog min far ihjel?, som er baseret på romanen af franske Édouard Louis, og som fremføres af Evrim Benli fra Aalborg Teaters ensemble.

I dette interview fortæller den unge nordmand om sine drømme og ambitioner – og om, hvordan instruktørens rolle har ændret sig gennem tiden.

Læs interview

Holdet bag

Forfatter
Euripides

Oversætter
Inger Christensen

Instruktør
Sullivan Lloyd Nordrum

Scenograf
Katrine Krohn

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Rune Abel Aagaard

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Gratis undervisningsmateriale til gymnasiale uddannelser. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Nyhed: Videointroduktion

Som noget nyt tilbyder vi nu videointroduktioner til udvalgte forestillinger ved en af teatrets dramaturger.

Se introduktionsvideo

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events