Lille Scene

Genre: Psykologisk drama af Ingmar Bergman

Persona

Billetpriser
 • Normalpris

  200 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  Forestillingen er aflyst i marts 2020

 • Varighed

  1 time og 15 min (uden pause)

 • Repremiere

Forestillinger

Bergmans psykologiske drama

Bergmans intense og mørke mesterværk ‘Persona’ er en sand thriller, der kryber direkte ind under huden på os og rører ved de mørkeste og ømmeste sider af den menneskelige eksistens.

En kendt skuespillerinde er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun bliver passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller? Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange.

Bolette Nørregaard Bang modtog en Reumert Talentpris for sin rolle som den unge sygeplejerske.

Nordjyske
Migogaalborg
Kulturkongen
Appetize
Scenekanten
Iscene.dk
‘Persona’ er som film og nu teater på Lille Scene et sandt mesterværk.
Fortællingen er på én og samme tid medrivende, overbevisende, rørende, stemningsfuld og intim. Det kan næsten ikke komme for tæt på, og man føler, man selv er med på scenen.
‘Persona’ giver stof til eftertanke. Det er et stykke med få karakterer, en scenografi der er så enkel og æstetisk, at den fremhæver handlingen og de få musiksekvenser understøtter de mange følelser og stemninger der opstår.
Hvem er vi uden de masker, vi bærer for hinanden? Bliver vi nogensinde færdige med det arbejde, vi kalder ”jeg”? Det er nogle af de spørgsmål, Aalborg Teater stiller med opsætningen af Ingmar Bergmans filmiske mesterværk ‘Persona’. Se stykket, hvis du vil undres i en tid af omstillingsparathed, Selfies, Facebook og maskeringsforbud.
Da forestillingen er slut, spiller den videre i mit hoved. Jeg synes ude af stand til at slippe alle de spørgsmål, der er opstået undervejs. Spørgsmål om moral, identitet og om hvad der er rigtigt og forkert. Men mest af alt spørger jeg mig selv om, det virkelig er muligt for ét menneske at have to så vidt forskellige ’persona’.
‘Persona’ er fantastisk klog på mennesket som socialt og seksuelt væsen.

Trailer

Persona

Afspil video

“Vi ligner jo lidt hinanden”

Persona

Afspil video

Holdet bag

Forfatter
Ingmar Bergman

Instruktør
Johannes Holmen Dahl

Scenograf
Nia Damerell

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Christian Tafdrup om ‘Persona’

Artikel fra Information ifm. Bergmans 100 års jubilæum.

Læs artikel

“Det er en dyb smerte ikke at kunne elske sit barn”

Det er ikke kun Aalborg Teater, der spiller Persona i anledningen af 100-året for Ingmar Bergman. iscene.dk har interviewet Corinna Harfouch, der er aktuel i en stor opsætning af Persona på Malmø Stadsteater & Deutsches Theater.

Læs artikel

Bolette om Ingmar Bergman

Skuespiller Bolette Nørregaard Bang medvirker i sæson 2019-20 i hele to forestillinger skrevet af den ikoniske filmskaber Ingmar Bergman. Både Fanny og Alexander og Persona. Det fortæller hun om her.

Se video

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater