Lille Scene

Genre: Psykologisk drama af Ingmar Bergman

Persona

Billetpriser
 • Normalpris

  200 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  Forestillingen er aflyst i marts 2020

 • Varighed

  1 time og 15 min (uden pause)

 • Repremiere

Forestillinger

Forestillingen er aflyst

Aalborg Teater følger myndighedernes anbefaling og aflyser alle arrangementer på teatret. Alle der har billetter til de berørte forestillinger er kontaktet på mail. Vi anmoder om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne ekstraordinære situation.

Bergmans psykologiske drama
Bergmans intense og mørke mesterværk ‘Persona’ er en sand thriller, der kryber direkte ind under huden på os og rører ved de mørkeste og ømmeste sider af den menneskelige eksistens.

En kendt skuespillerinde er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun bliver passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller? Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange.

Bolette Nørregaard Bang modtog en Reumert Talentpris for sin rolle som den unge sygeplejerske.

Nordjyske
Migogaalborg
Kulturkongen
Appetize
Scenekanten
Iscene.dk
‘Persona’ er som film og nu teater på Lille Scene et sandt mesterværk.
Fortællingen er på én og samme tid medrivende, overbevisende, rørende, stemningsfuld og intim. Det kan næsten ikke komme for tæt på, og man føler, man selv er med på scenen.
‘Persona’ giver stof til eftertanke. Det er et stykke med få karakterer, en scenografi der er så enkel og æstetisk, at den fremhæver handlingen og de få musiksekvenser understøtter de mange følelser og stemninger der opstår.
Hvem er vi uden de masker, vi bærer for hinanden? Bliver vi nogensinde færdige med det arbejde, vi kalder ”jeg”? Det er nogle af de spørgsmål, Aalborg Teater stiller med opsætningen af Ingmar Bergmans filmiske mesterværk ‘Persona’. Se stykket, hvis du vil undres i en tid af omstillingsparathed, Selfies, Facebook og maskeringsforbud.
Da forestillingen er slut, spiller den videre i mit hoved. Jeg synes ude af stand til at slippe alle de spørgsmål, der er opstået undervejs. Spørgsmål om moral, identitet og om hvad der er rigtigt og forkert. Men mest af alt spørger jeg mig selv om, det virkelig er muligt for ét menneske at have to så vidt forskellige ’persona’.
‘Persona’ er fantastisk klog på mennesket som socialt og seksuelt væsen.

Trailer

Persona

Afspil video

Publikum mener

Clara Friis

Fuldstændig formidabel forestilling. Skuespillerne var super skarpe i deres roller. Stykket gav virkelig stof til eftertanke, tusind tak. Kan klart anbefales.

18. October 2019

Julie Edelsten

Hold op, hvor er det en vild forestilling! Jeg er ikke tvivl om, at den kommer til at sidde i mig længe. Men samtidig tager det også lang tid, at tænke over, hvad det va, jeg egentlig så. Det var til tider forvirrende, bestemt mod slutningen. Men hold nu op, hvor var skuespillerne dygtige! Bestemt Bolette, med sine lange monologer, og Maria med sin frustrerende stilhed. Men selvfølgelig også Marcus. Selvom han ikke var så meget med, er han ikke en man bare sådan glemmer. Jeg kan virkelig godt forstå, alle forestillingerne stort set er udsolgt. Det er virkelig velfortjent.

15. October 2019

Kristinna Lyngberg

Virkelig god forestilling. Utroligt så meget der kan siges uden ord, og man kan se den indre kamp. Imponerende i sig selv at Bolette Nørregaard Bang kan holde energien i stykket oppe i sine mange monologer. De sceneriske valg støtter rigtig godt op omkring stemningerne og ændringerne i både sted og tid. Det meste fungerer super godt!

17. December 2018

Caroline

En fantastisk teateroplevelse. Utrolig intenst og flot samspil imellem de 2 kvinder.Jeg er imponeret af sygeplejersken Alma som holder enetale i over 1 time. Store skuespillerpræstationer af alle.

16. December 2018

troels laursen

.. det var meget langtrukken og ganske følelsesløst.

16. December 2018

Helle

Godt skuespil. Man kunne ikke altid se skuespiller, hvis man sad helt ude i siden

16. December 2018

Birgitte Rye Lund

Spændende stykke med mange tolkningsmuligheder. Dygtigt skuespil, flot scenografi

15. December 2018

Birgit pederden

Flot fortolkning og godt skuespil

15. December 2018

Grethe k. Jensen

Mine forventninger til Persona var mellemhøje. Kendte ikke stykket. Men syntes, at oplægget lød interessant. Derfor ville jeg gerne opleve den . - De blev til fulde indfriet. Såvel sygeplejersken som skuespilleren formåede at udtrykke sig med stor kraft og styrke - og jeg blev revet med - ja, FØLTE med dem. Stor respekt for den lange enetale, mens Elisabeths tavshed næsten blev uudholdelig. Persona kan man ikke ryste af sig sådan lige. Der er meget at tænke over - Den har rørt mig.

13. December 2018

Monica Terkelsen

Fantastiske skuespilspræstationer!

13. December 2018

Mette Krogh Jensen

tak for en rigtig god forestilling, det var en dejlig oplevelse.

12. December 2018

Elin Winther

Fuldstændig fabelagtig forestilling. Så velspillet, så gribende. Jeg glædes helt ind hjertet, helt ind i knoglerne over, at vi har så godt teater i Aalborg.

12. December 2018

Britt Søndergaard

Det var en gribende aften! En stor skuespillerpræstation ! Dejligt at opleve en teateraften, der rigtig sætter gang i fantasien og giver stof til eftertanke: hvad rummer det enkelte menneske egentlig? Hvad er sygt , og hvad er normalt? Hvad udløser f. eks sindssygdom? En stor aften!

11. December 2018

Mathine Ammitzbøll

Desværre en producering med lidt for udkørte og billige kneb, som bare ikke formåede at fortrylle og forvilde, som Bergman kunne det. Flot scenografi, men tynget af tvivlsom oversættelse og uopfyldt instruktørarbejde.

7. December 2018

Berit

Et fantastisk teaterstykke.

6. December 2018

Annebeth Aasted

En Forestilling der giver anledning til både diskussion og eftertanke.

6. December 2018

Gregory

Jeg er en stor fan af Ingmar Bergmann og forestillingen var lang bedre end alle mine forventninger. 1000 tak for helt unik oplevelse.

5. December 2018

Jan Hesthaven

Utroligt medrivende skuespilpræstationer. Intens og blottet indre kamp fremført med stor ægthed af de to kvindelige skuespillere. Absolut seværdigt.

4. December 2018

Andreas

Meget flot arbejde af de to kvindelige skuespillere. God brug af lyd og lys

4. December 2018

Thomas Djernæs

2. December 2018

Kirsten Worm

Flot skuespil af de to person karakterer.

2. December 2018

Mette Hampen

Jeg synes, det var en meget fin forestilling. Gode skuespilpraestationer, fin iscenesaettelse, “kassen” fungerede godt. En aften, Der gav stof til eftertanke. Venlig hilsen Mette Hampenp

1. December 2018

Lisbeth Lemke Rasmussen

Fantastisk stykke med fantastiske skuespiller præstationer. Kan klart anbefales

1. December 2018

Elsa Børglum

flot forestilling, med stor kraft i udtryksmåden, både fra den stumme og den talende--jeg har sjældent oplevet publikum så stille og lyttende--

30. November 2018

Isabel

En så smuk og indlevende præstation af de to kvindelige skuespillere - se den ❤️❤️❤️

30. November 2018

Ulla Holm

Det var en intens oplevelse med gode præstationer af skuespillerne. Spændende regi, så enkelt kan det gøres. Jeg var klogere, da jeg gik hjem.

29. November 2018

Inge frederiksen

29. November 2018

Helle Aaquist

Helt fantastisk Forestilling. De spillede fremragende. Har tænkt meget over Forestillingen idag og det at være et menneske. Man er den person man vælger at være !!!

28. November 2018

Martin

Intens og levende fortælling.

28. November 2018

Sigmund Lekve

Det var en villt bra forestilling

27. November 2018

Anne-Mette Dahl

Forrygende spil af de to hovedpersoner. Det gælder såvel kvinden med det verbale sprog, som kvinden med kropssproget. De havde begge en autentisk mimik og kom ud over scenekanten helt ind til mine følelser og bevægede mig meget. Bagefter sad min ledsager (hun havde det på samme måde) og jeg og diskuterede stykket i et par timer. Vi kunne blive ved med at finde facetter i oplevelsen. Suverænt spil

27. November 2018

Jette Kreiner

Flotte skuespilpræstationer - især Maria Henriksen fik utrolig meget ud af sin “stumme” rolle.

25. November 2018

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Flot minimalisme og gode skuespilpræstationer. Manuskriptets patos kan virke lidt fortænkt for nutiden, men blev fint forløst og fortolket. Elegant.

25. November 2018

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Flot minimalisme og gode skuespilpræstationer. Manuskriptets patos kan virke lidt fortænkt for nutiden, men blev fint forløst og fortolket. Elegant.

25. November 2018

Peer Albin Kristiansen

Top skuespillere ! Meget aktuelt også i dag!

25. November 2018

Birthe Østergaard

Fantastisk forestilling - Bergmann når han er bedst - fulgt op af meget flotte præstationer af de to skuespillere. Ufatteligt hvad de var i stand til at formidle. Scenografien gjorde, at vi hele tiden kunne holde fokus på skuespillernes mimik. Det blev en aften helt udover forventningerne til trods for, at de var høje efter anmeldelserne var læst. Det bliver vist sæsonens bedste forestilling.

23. November 2018

Jan Bøgh

Gribende og intenst. De to kvinder fremstår så autentisk og udtryksfulde at man i løbet af de knap halvanden time kommer helt ind under huden på dem. Se den!

23. November 2018

Eva Hultengen

seks stjerner.

21. November 2018

Dorte Petersen

En anderledes forestilling! Meget lille, skarpt afgrænset scene i et lille rum gør oplevelsen meget intim og intens. Den tavse opstart virkede grænseoverskridende på mig. Ind imellem lidt svært at følge med i hvad meningen med det hele er - men bliver dog samlet op til sidst som tilskuer. Gode skuespiller præstationer. Et stykke der kræver lidt bearbejdning bagefter for at skabe mening/forståelse.

21. November 2018

Claus

Der findes kunst der ikke giver dig alle svarene, men efterlader dig med spørgsmål. Masser af dem. Den slags spørgsmål der kræver lange, fortryllende, underlige samtaler til langt ud på natten. Og hvor er det fuldstændigt fortryllende. Hvad betød det hele mon? Hvad fik *du* ud af det? Åh, teater. Der tager sig tid. Uden at det føles hverken langtrukkent eller uvedkommende, men tryllebindende og eftertænksomt. Bør nydes i selskab med nogen der gider høre dig snakke, teorere og filosofere i timevis bagefter!

21. November 2018

Nils Kolstrup

Skuespillerne var superbe. Vanskelige roller. Men stykket var lidt usammenhængende. Det kom lidt bus på med "tolkningen" af hvordan Elisabet Vogler egentlig tænker om at blive mor og miste sin identitet som fri skuespiller. Fint at sygeplejersken spejler sig i Elisabet, men der burde måske være en overgang så man kunne forstå hvordan sygeplejersken kunne tolke Elisabet. Men, jeg må indrømme at jeg ikke har set filmen, det kan jo også være at den foretager dette "tolkningsspring". Men alt det organisatoriske og skuespillerne var superbt. Vi kommer igen selv om vi må køre helt fra Thisted!

20. November 2018

Helle Knudsen

Fantastisk ! Stor oplevelse !

20. November 2018

Niels Kjeldsen

Den allersidste stjerne er altid den allersværeste at give - men det er med pil opad. Det var en dejlig, tankevækkende, nærværende og respektfuld forestilling at overvære. Og ligesom med Et Juleeventyr..... Jeg må virkelig rose for den gode lyd - Det er bare så fint. Og vær ikke bange for Bergman - hvis du undlader at lide alt for meget af hosteanfald undervejs, er denne udgave altså lige til at guffe i sig. Og tage med sig hjem. Tak for dine fine præstationer.

18. November 2018

Grethe Rolle

Jeg synes ikke forestillingen kan betegnes som en "thriller", mere som psykologisk drama. Og netop nu, hvor jeg skal beskrive, oplever jeg for alvor, i hvor høj grad personerne er flettet ind i hinanden. Umiddelbart er Bolette jo den bærende figur og det gør hun fremragende, men hendes ansigt er næsten blottet for udtryk - i modsætning til Marie. De to supplerer hinanden - og det er vel også meningen med stykket. Oplevelsen gav mig lyst til at gense nogle af Bergmanns stykker - og tak for det!

18. November 2018

Erik

Et psykologisk drama som de medvirkende skuespillere med deres eminente præstationer formår at gøre nærværende. Det er fuldt ud lykkedes for instruktøren, at få Bergmans berømte film fra 1966 overført til teatret. Tak for en rigtig god oplevelse.

18. November 2018

"Vi ligner jo lidt hinanden"

Persona

Afspil video

Holdet bag

Forfatter
Ingmar Bergman

Instruktør
Johannes Holmen Dahl

Scenograf
Nia Damerell

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Christian Tafdrup om 'Persona'

Artikel fra Information ifm. Bergmans 100 års jubilæum.

Læs artikel

“Det er en dyb smerte ikke at kunne elske sit barn”

Det er ikke kun Aalborg Teater, der spiller Persona i anledningen af 100-året for Ingmar Bergman. iscene.dk har interviewet Corinna Harfouch, der er aktuel i en stor opsætning af Persona på Malmø Stadsteater & Deutsches Theater.

Læs artikel

Bolette om Ingmar Bergman

Skuespiller Bolette Nørregaard Bang medvirker i sæson 2019-20 i hele to forestillinger skrevet af den ikoniske filmskaber Ingmar Bergman. Både Fanny og Alexander og Persona. Det fortæller hun om her.

Se video

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater