Performing Landscapes

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
  • Entre med bustransport

    50 kr.

  • Entre uden bustransport

    25 kr.

  • Spilleperiode

    9 – 13. august 2023

  • Spillested

    Mjels Kalkværk (DanKalk K/S, Gunderupvej 290, 9230 Svenstrup)

  • Varighed

    Ca. 3 timer (heraf 1 times vandring)

  • Performing Landscapes præsenteres af Metropolis – Københavns Internationale Teater og 9 kommuner med støtte fra Nordea-fonden – i Aalborg i samarbejde med og med støtte fra Aalborg Teater, Kunsthal Nord og Aalborg Kommune

Performing Landscapes – KALKLAND

Seks performancekunstnere graver i Aalborgs landskaber for at finde frem til kridt og kalk – den undergrund og det materiale, der har bygget og skabt byen, dens industri og dens brand.

Som et forstyrret landart-værk fortæller kalkudgravninger kropsligt og poetisk om vores afhængighed af råstoffet. Gennem vandringer, ritualer, indsamling af materialer og aktioner søges en ny balance og accept, mens publikum og kunstnere sammen opdager nye landskaber med plads til alverdens mere sjældne arter.

Sara Hagins inviterer publikum ind i sit alkymistværksted, hvor hun bruger kalken til at udvinde kostbare stoffer på bekostning af et CO2-udslip, Sonja Strange lader lyde og stemmer lege med akustikken i en gigantisk forladt hal, mens Linh Le fremmaner en drømmende tilstand i et rituelt rum, som hylder alle artsvæsener. Britt Kristensen vil på de store kalkmarker ære de alger, der har skabt kalken ved deres død. Hun vil spejle deres og kalkbjergets form i store mønstre. Ann Mai Lunde Røge har stillet ind på gravemaskinernes langsomme cirkulære bevægelser, og hun lader deres spor i landskabet vokse sig til en koreografisk performance, mens Birgitte Lundtoft trækker os i dybden og omfavner det, som kroppen mærker og berører.

Over tre timer i dette unikke landskab skabes der et storslået sanserum i en forestilling, der taler helt ind i kroppen, prikker til underbevidstheden, og kommer så tæt på Aalborgs DNA, som man kan… helt ind i knoglerne.

Læs mere om værket og kunstnerne hos Metropolis

Praktisk information

Performing Landscapes Aalborg er en vandreforestilling omkring et kalkværk med 5-6 stationære scener, så man skal kunne bevæge sig sammen med gruppen. Varighed: ca. 3 timer (heraf ca. 1 times vandring). Forestillingssproget er dansk (der er dog meget begrænset sprog i forestillingen). Der er afgang med bus fra Aalborg Teater 30 minutter før forestillingsstart. Bussen ankommer retur til Aalborg Teater ca. 30 minutter efter forestillingens afslutning. Ønsker man selv at komme til/fra spillestedet, skal der stadig reserveres billetter. Der er plads til 50 personer per forestilling. Anbefales fra 11 år. 

De medvirkende er samtidskunstner Sara Hagins, performancekunstner Linh Le, danser og koreograf Birgitte Lundtoft, kunstner Britt Kristensen, performance- og multimediekunstner Ann Mai Lunde Røge og billedkunstner Sonja Strange.

Holdet bag

Metropolis Landskab finder sted over tre år som en trilogi. Hver etape bygger videre på de foregående:

  • Walking Landscapes 2021
  • Talking Landscapes 2022
  • Performing Landscapes 2023

Læs mere om Metropolis – Københavns Internationale Teater


Performing Landscapes Aalborg er produceret af Metropolis – Københavns Internationale Teater i et samarbejde med Aalborg Kommune, Aalborg Teater og Kunsthal Nord. Performing Landscapes er tredje etape af det treårige projekt Metropolis Landskab. Performing Landscapes er produceret af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med 10 kommuner og realiseres med støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond og kommunernes medfinansiering.


Vil du vide mere?