Store Scene

Genre: Aflyst

Teaterkoncert Drømte mig en drøm

Billetpriser
 • Normalpris

  190 – 425 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 200 kr.

 • Studerende

  90 – 220 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  6. maj – 11. juni 2021

 • Varighed

  1 time og 45 min. (inkl. pause)

 • Grupperabat

  Kontakt Billetservice: 96316020 / billet@aalborgteater.dk

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Stream forestillingen Gratis fra 11. – 20. juni

Efter den lokale nedlukning af Budolfi Sogn blev vi nødt til at aflyse de resterende spilledage på Drømte mig en drøm. Men nu kan du igen gratis streame forestillingen fra 11. – 20. juni 2021 på AAT Stream. Læs mere her.

På rejse i den danske sangskat

Med teaterkoncerten Drømte mig en drøm dyrker vi vores fælles glæde ved at lytte, genlytte og genfortrylles af den danske sangskat, som gennem generationer, op- og nedture, krigs- og fredstider har bundet os sammen.

Den danske sangskat lever, ånder og udvikler sig i os alle, uanset om vi er alene, sammen med andre, synger med på musikken i radioen, er i skolen eller på jobbet. Fra vi er helt små, lærer sangen os sproget at kende og får os til at falde til ro og i søvn. I skolen, på højskolen og i andre fællesskaber lærer vi gennem sangen om kendte og ukendte egne af vores land og den store verden. Sangen rører os, rykker os sammen, minder os om sammenhænge større end os selv. Vi får samme puls, samme åndedræt, og mærker med krop og sjæl, at vi hører til noget – en hjemstavn, en tradition – en nation. Intet andet kan gøre det samme, på bare få minutter.

Med stor kærlighed og nysgerrighed er instruktør Jacob Schokking gået på opdagelse i den smukke danske sangskat i alt fra arbejdersange over årstidssange til sange, der hylder ungdommen i al sin mangfoldighed. Resultatet af denne higen og søgen er blevet en storslået og visuel unik teaterkoncert, der præsenterer kendte sange i nye fortolkninger, glemte og ikke længere kendte sange, nye sange – og ikke mindst inviterer publikum med på en rejse ind i den eventyrlige danske sangskat.

Aflyst: Grundet høje smittetal i Budolfi Sogn og deraf følgende nedlukning, er Aalborg Teater i lighed med øvrige kulturinstitutioner i området desværre blevet pålagt at lukke og vi kan dermed ikke afvikle forestillingen Drømte mig en drøm.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
Migogaalborg
Nordjyske
iscene.dk
Kulturkupeen.dk
Ungt Teaterblod
Et absolut must-see, hvis du – efter mange måneder i hi – trænger til at blive alvorligt sansestimuleret.
Jakob Schokkings teaterkoncert er en svimlende virtuos suite af optrin fra den danske sangskat, iscenesat med visuel overdådighed og stor musikalsk opfindsomhed med en rigdom af instrumentationsmæssig variation.
Musikken kan mærkes i kroppen nede på publikumsrækkerne, og den spirende lyst til at synge med, som af Corona-hensyn jo desværre må undertrykkes, er et klart tegn på, at teaterkoncerten rammer noget rigtigt. Det er nok lige den type positive teateroplevelse, vi har hungret efter de sidste mange måneder.
En effektiv og forholdsvis dansk musikforestilling som en hyldest til den danske sangskat.
Drømte mig en drøm er en spændende teaterkoncert, som tager fat i, hvad Danmark egentlig er.

Trailer

Drømte mig en drøm

Afspil video

Introduktion til teaterkoncerten

Drømte mig en drøm

Afspil video

Instruktør Jacob Schokking fortæller

Drømte mig en drøm

Afspil video

Publikum mener

Inga Harbo Rukjær

Bare god

2. June 2021

birgitte mølgaard thomsen

Gennemmusikalsk og meningsfuld. Enestående opsætning! 3 generationer nød det hele sammen!!!

30. May 2021

Bo

Et herligt stykke med spændende musikalske fortolkninger

30. May 2021

Nina Erbs

30. May 2021

Knud Villy Mygind Torjuseb

Fantastisk forestilling. Jeg havde 2 irakiske venner med. De er læger begge to og gør alt for at lære det danske, Det var deres første teateroplevelse og de var også ovenud begejstrede. Så- tak for oplevelsen.

29. May 2021

Ditte

29. May 2021

Henriette Simonsen

Hyggelig forestilling, god musik

29. May 2021

Lene Brodersen

Dejlig oplevelse!

29. May 2021

Julie

Forestillingen overgik virkelig alle mine forventninger (selvom de i forvejen var vanvittigt høje). Scenografien og kostumerne var vanvittigt smukke, og alle sang og dansede pragtfuldt. Den kan helt klart anbefales!

29. May 2021

Susanne

Hyggelig

28. May 2021

Ole Sten

Aaamen!! Både fruen og jeg følte os i den grad underholdt. Det var så godt hele vejen rundt,- ingen nævnt ingen glemt! Alt spillede bare!! Det var til tider svært at sidde stille på sædet! Fanme i orden!!

28. May 2021

Birthe Overlade Pedersen

Fin forestilling. En fin måde at musikken er sat sammen på. I må gerne lave flere forestillinger med musik.

28. May 2021

Johanne

Skøn forestilling, meget medrivende, smukke stemmer, fantastiske mennesker på scenen, skøn musik. Jeg er fan

28. May 2021

Kris Dissing

Fremragende!!

28. May 2021

Liv

Jeg elsker den her forestilling. Jeg har set den tre gange (indtil videre), og jeg er slet ikke mæt. Jeg er helt vild med alle de idéer, der bliver kastet rundt på scenen – både vokalt, men også instrumentalt, scenografi og fortolkninger af sangene. ‘I Danmark er jeg født’ rører mig til tårer hver gang. Jeg synes, det er genialt at lægge den over i mol-universet, for så er der så meget mere på spil! Tak til det dygtige band, dygtige ensemble og ikke mindst Aalborg Teater for en fantastisk forestillingen – og for den altid gode service.

28. May 2021

Hanne Lindhardt

Flot koncert og fantastisk opsætning.

27. May 2021

ConnyP

Fantastisk aften i teatret. Kan kun give mine varmeste anbefalinger.

27. May 2021

Erik Ingerslev

Fantastisk underholdende forestilling. Dejligt at være tilbage i salen igen, med de nuværende restriktioner.

27. May 2021

Mia Chræmmer

Meget fin forestilling, lækker musik, flot skuespiller præstation.

27. May 2021

Vibeke Hahnemann

Flot og kreativ scenografi. Fantasifuld iscenesættelse og dygtige unge skuespillere. Jeg synes, at musikken var til tider for dominerende – for støjende

27. May 2021

Gitte Christensen

26. May 2021

Jan

26. May 2021

Anders Isaksen

Tårerne trillede til slutnummeret

26. May 2021

Marianne Stokbro

Et brag af en teaterkoncert. Sikke en energi, musikalitet, flot scenografi. Vi kom med tilbage i tiden,- men jeg oplevede at temaerne stadig har stor aktualitet. Det hele meget fint bundet sammen. Skøn oplevelse.

26. May 2021

Jan Willumsen

En fantastisk oplevelse både visuelt og musikalsk

26. May 2021

birgitte bouert

Fantastisk oplevelse – alt virkede som det skulle. velsyngende og dygtige skuespillere og utrolig flot scenografi Man blev glad i låget af de smukke sange som repræsenterede et flot bredt repertoire af den danske sangskat

26. May 2021

Mariann Jensen

En spændende opsætning. Meget engagerede skuespillere, hvor sangene blev fortolket på en ny og sjov måde. En af de bedste forestillinger i år.

26. May 2021

Birgitte

Super flot forestilling. Eneste minus var at den var alt for kort.

26. May 2021

Lise Steen

Fantastisk: Scenografi lyd og lys overrasker hele tiden med nye billeder og opstilling. Imponerende: Dygtige skuespillere der både kan agere, danse og synge i et meget højt tempo. En publikumsoplevelse ud over det sædvanlige: Jeg var holdt fanget hele forestillingen igennem.

26. May 2021

Mette Jensen

En rigtig god forestilling fantastisk at de kan synge mens de springer rundt, Meget smart opsætning.

22. May 2021

Bente B. Madsen

Den dejligste oplevelse at vende tilbage til❤

21. May 2021

Hanne og Johannes Larsen

En helt fantastisk flot og poetisk forestilling, fremført med elegance, lethed og intensitet! Når man hele livet har levet med Højskolesangbogen, går forestillingen lige i hjertet! Tusind tak for en uforglemmelig aften!

20. May 2021

Elly Bilstrup Christensen

Herlig forestilling med dejlig velspillet musik, arrangeret godt til de fleste sange, som jeg kender. Fantastisk hvad der kan laves med video. Fine rolige billeder, der gav ekstra oplevelse. Tak for en god aften.

19. May 2021

Lina Søndermark Kærgaard

Fantastisk

19. May 2021

Marianne Hauge, Skive

Flot, flot forestilling med oplevelser til øjne, ører og sanser. Varede bare alt for kort. Varmeste anbefaling herfra

19. May 2021

Lone Lynnerup

Fantastisk forestilling fra start til slut. Danske sange fremført i nye klæder. Det gav mig sådan en glæde, at opleve sange, dans, musik, i forskellige tempi, og tilsat de skønneste farvede kostumer. Det var bare en super dejlig oplevelse, tak!!! Hilsen Lone

19. May 2021

Ida Larsen

Tak for en fantastisk dejlig aften. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være så stor en oplevelse. Utroligt hvad man fik ud af alle sangene – og hvor var det flot med “lysspillet”, der gjorde det helt specielt. Flot udført af skuespillerne – og ikke mindst instruktøren. Venlig hilsen. Ida Larsen.

18. May 2021

Hanne Fyllgraf

Super flot scenografi, som i den grad underbyggede temaet. Dog savnede jeg, at man også havde fortolket nogle af de nyere sange om fx. fædreland, dagligdag og kærlighed osv. Mine piger havde heldigvis begge via efterskolen i sin tid stiftet bekendtskab med mange af de fortolkede sange fra højskolesangbogen, – her savnede jeg meget noget nyere indenfor vores fælles sangskat. Blot så de yngre gæster også kan identificere sig og måske bevidstgøres om, at der i de nutidige sange også ofte ligger et dybere indhold gemt, som er fortolkningsværdigt.

18. May 2021

Tommi Asmussen

Min gang i teateret er desværre alt for begrænset. Jeg vil dog ytre en stor ros til denne forestilling. Fede effekter, gode sangere, og spændende måder at fremføre et par af sangene. Nogle gode kombinationer af sange, som giver en god historie, og kontrast. Til trods for jeg var inde med nogle unge på fra en special skole, er det klart at det deler vandende omkring deres holdning til sådanne en forestilling. Men det gjorde overodnet indtryk på størstedelen af de unge. Stor ros herfra.

18. May 2021

Eva M.H

Medrivende og overraskende …Jeg blev fyldt med glæde over sangene og de dygtige skuespillere.

18. May 2021

Jørn Clement Andersson

Flot spændstig Forestilling med enkel stilren scenografi, musikalske indslag på specielle “instrumenter”, fine videoprojektioner og markante farvesammensætninger. En fryd for øjne og ører. Nok den bedste teaterkoncert jeg har set på teatret.

18. May 2021

B. Hasager

Flot forestilling

18. May 2021

A. Hansen

18. May 2021

Tove Rasmussen

18. May 2021

Jette Gahms

Fantastisk, godt flow, meget musikalsk, underholdende, morsomt, originale musikalske indfald, god lydkulisse, dygtige skuespillere. Tiden gik bare alt for hurtigt

17. May 2021

Lars Nielsen

Hvis man laver en teaterkoncert, er der nogle få simple ting, man skal have for øje. – Det er vigtigt, at publikum kan høre teksten. Derfor må musikken ikke overdøve sangerne. – Sangerne kan ikke udtale ordene tydeligt, hvis de tvinges til at presse stemmen. Det behøver de heller ikke, hvis der skrues tilstrækkeligt op for volumenknappen. – Det samme gælder, når skuespillerne taler uden musikledsagelse. – Hvis instruktøren ikke kan lide en sang eller tekst, skal han stryge den. Han kan selvfølgelig også instruere skuespillerne om at fremføre den på en måde, der viser instruktørens foragt for den pågældende sang/tekst. Men derved viser han selvfølgelig også teatrets foragt for de mennesker, der holder af sangen. Hvis det var meningen, er forestillingen selvfølgelig vellykket. Men er det virkelig meningen, at et teater, der betales af det offentlige, skal vise, at det foragter en stor del af de mennesker, som finansierer forestillingen over skatterne ? – Min kone mener i modsætning til mig, at den tilsyneladende foragt for en del af de sange, der blev fremført, i virkeligheden skyldtes dårligt skuespil. Hvis det er tilfældet, falder ansvaret tilbage på teatret, som har valgt for dårlige skuespillere og/eller instruktøren, som har instrueret for dårligt. -Min egen opfattelse er, at der var tale om misbrug af skuespillere, som har valget mellem arbejdsløshed eller føje teatrets ledelse. Formentlig er de også for unge til at indse, at de bliver misbrugt. – Når det er sagt, skal indrømmes, at der var enkelte gode numre. I et enkelt tilfælde var der således en vellykket dansescene, som blev ødelagt, fordi man gang på gang rettede en blændende projektør mod publikum. Endnu et eksempel på den dybe foragt, dette teater åbenbart føler over for sit publikum.

17. May 2021

Jytte Czaja

Skøn forestilling,- skøn sang dygtige skuespiller. Så god en aften .

17. May 2021

Pernille Marie Riis

Fantastisk stykke, dygtige kunstner, smuk musisk oplevelse. Rørt og beriget af dansk kultur. Med smil og glimt i øjet…Takker for en fantastisk aften

17. May 2021

Lotte Holm

Flot show, skuespillerne synger super godt, men overvejende for dystre sangvalg. Lidt humor inde over, det kan jeg godt lide.

17. May 2021

Mona Søe

Det var helt fantastisk… blev både rørt glad i “låget”. Opsætningen fungerede flot m de få virkemidler der blev anvendt.

17. May 2021

Malene

Fantastik forestilling!!! Fyldt med masser af dejlige sange og dygtige skuespillere og musiker. De varmeste anbefalinger herfra. Drømte mig en drøm skal bare opleves det er det hele værd!!

16. May 2021

Olga Sørensen

Det var en fantastisk flot Forestilling , vi nød det dejlige musik og de flotte kulisser.

16. May 2021

Per Hørby Pedersen

Underholde frisk og flot sceneopsætning Gode sange der hang sammen

16. May 2021

H. Jensen

Ok

16. May 2021

Mona Søe

16. May 2021

Marianne

Super flot forestilling med virkelig fede effekter og scenografi! Dygtige skuespillere med skønne stemmer. Og så selvfølgelig alle de dejlige sange. Tak!!!

15. May 2021

Sara

Et fantastisk stykke!

15. May 2021

Pernille Michaelsen

En dejlig forestillingen hvor jeg som publikum blev præsenteret for både kendte og for mig ukendte sange fra den danske sangskat i nye fortolkninger. Det fedt at der blev leget med at lave musik på mange forskellige måder. Stort cadeau til er fremragende ensemble som brillere med deres sangstemmer og fede energi, samt til det fremragende orkester. Kan på det varmeste anbefale at tage på en rejse i den danske sangskat.

15. May 2021

Jens Chr Jensen

Vi følte os rigtig godt underholdt af gode sanger og skuespiller og flot opsætning.

15. May 2021

Helle

Dejlig glad forestilling

15. May 2021

Frederik

Suverænt det bedste jeg har set på Aalborg Teater.

14. May 2021

Henny

Dejlig opløftende oplevelse. Masser af dejlige danske sange i nye udgaver. Dygtige sangere/skuespillere. En dejlig oplevede.

14. May 2021

Birgithhoff@livedk

Festligt

14. May 2021

Marlene Sørensen

Gode sange og mega fantastisk koreografi

14. May 2021

Tove Pedersen

Dejlig forestilling, hvor man virkelig havde lyst til at synge med.

14. May 2021

Daniella

Fantastik forestilling. Sad med et stort smil plastret på ansigtet i hele første halvdel og havde flere gange lyst til at rokke med på sangene. De fantastiske sange fik hårene til at rejse sig på den gode måde og ja, man gik derfra med en følelse af, at Danmark er fantastik og sikke fantastiske sange der er i bagkataloget.

14. May 2021

Karen Berg

13. May 2021

jens haase

dejlig forestilling med glimrende unge skuespillere.

13. May 2021

Rikke Grønkjær Lorenzen

Flot, overbevisende forestilling. Skuespillerne sang smukt, orkestret spillede dejligt, scenografien fungerede og alle arbejdede hårdt for at give os den bedste oplevelse, hvilket lykkedes fuldt ud. Fantastisk oplevelse og dejligt at høre kendte sange i nye, tankevækkende fortolkninger.

13. May 2021

Tine Berg Kraft

Fantastisk smukt og meget sanseligt. Vi havde også vores børn med på henholdsvis 9 og 11 år. De var også meget begejstrede og underholdt.

13. May 2021

Bente

En forestilling man bliver glad i låget af. Dygtige unge mennesker og spændende brug af anderledes lydeffekter.

13. May 2021

Ove Sørensen

En god forestilling med spændende fortolkninger og kreative indslag. Kan kun anbefales.

12. May 2021

Lotte Brasholt

Helt fantastisk forestilling. Både sangene, skuespillerne, scenografien opsætningen, holdet bag, gjorde det SÅ godt. Den bedste forestilling, jeg har set i årevis. Kæmpe anbefaling herfra!

12. May 2021

B. Krogh

Forestillingen var en fornøjelse. Alsidigt udvalg af sange fra vores store danske sangskat. Flot fremført. Velspillede orkester og velsyngende skuespillere. Spændende scenografi. Fin grundtone med ‘Drømte mig en drøm’ først og sidst. Kan klart anbefales.

12. May 2021

Pia Royberg

Super opsætning og fortolkning af sangene. Der var en smule udfordring med lyden.

12. May 2021

Mie og Mogens, Nørresundby

Meget underholdende forestilling. Sjov fortolkning af de mange danske sange. Flot sceneshow med mange effekter. Godt musik, dygtige sangere og dansere. Vi var meget underholdt.

12. May 2021

Lene Christiansen

Dejligt stykke med mange gode melodier

12. May 2021

Hanne Helga Sølgaard

Fin og sjov forestilling

12. May 2021

Marie

Fantastisk oplevelse. Nød hvert minut.

12. May 2021

Holger Lyngberg

En velkomponeret forestilling med flot koreografi og velsyngende og velspillende og dygtige skuespillere ( og musikere) Alt i alt en vellykket forestilling på alle måder.

12. May 2021

Dagmar Ebbesen

Fantastisk, rørende, medrivende

12. May 2021

Pia

Meget skøn forestilling. Velspillet og god udvalg af sange. Spændende kulisser

12. May 2021

Else vilhelmsen

Fin og god Forestilling

11. May 2021

Rikke Bisgaard

Skøn musik og kreative effekter. Vi havde en rigtig dejlig oplevelse.

11. May 2021

Inger Hellegaard

Det var en fantastisk dejlig oplevelse at komme i teateret igen efter SÅ lang ufrivillig pause. Det var en dejlig opsætning af danske sange – kendte som mindre kendte. Dygtige skuespillere der virkelig gav deres bedste bud på inspirerende fortolkning af teksterne.

11. May 2021

Jan Aarup-Jensen

11. May 2021

Rasmus

Fantastisk forestilling! Fantastisk musikalsk arrangement! Fantastisk vel sunget! En teaterkoncert der er smuk, rørende, hjertevarm, humoristisk og tankevækkende!

11. May 2021

Anders

Rigtig fin forestilling, opløftende, enrgisk med fine opsætninger. Dejligt med musik og gamle sange.

11. May 2021

Jørgen

Dejlig teaterkoncert. En levende måde at blive ført gennem udvalgte sange fra den danske sangskat. Gode arrangementer og flotte scenografier…

10. May 2021

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Iscenesætter
Jakob Schokking 

Scenograf
Karin Gille

Koreograf
Kasper Ravnhøj

Kapelmester
Niels Søren Hansen 

Dramaturg
Jens Christian Lauenstein Led

Musikalsk arrangement
Niels Søren Hansen, Johannes
Smed

Lysdesign
Kasper Daugberg

Lyddesign
Kristian Berg

Videodesign
Alexander Fogh

Videoprogrammør
Alex Christoffer Rasmussen

Orkester
Johanne Andersson
Cello, ukulele

Lasse Sandkamm
Guitar, bas, banjo, mandolin

Johannes Smed
Guitar, bas, ukulele, elektronik

Niels Nørgaard
Basun, tuba

Peter Dombernowsky
Trommer

Niels Søren Hansen
Keyboard, harmonika, guitar

Borgerkor
Nanna, Julius, India, Astrid, Ole,
Lasse, Ida Marie, Rosa, Karen,
Sarah, Klara, Steffen, Jonas,
Thomas, Lukas

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til teaterkoncerten Drømte mig en drøm.

Download program

“Syng med på den danske sangskat: Aalborg Teater opsætter unik forestilling”

Interview med instruktør Jacob Schokking. Artikel fra Migogaalborg.

Læs artiklen

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater