Store Scene

Moderne dans

Vals

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  130 – 280 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Spilleperiode

  7. marts 2017

 • Varighed

  1 time og 20 minutter inkl. pause

 • Gæstespil fra Dansk Danseteater

Forestillinger

Dobbelt danseprogram med forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik

Med VALS præsenterer Dansk Danseteater to visuelt medrivende værker af to af den internationale dansescenens mest fremtrædende koreografer, som viser spændvidden i tidens moderne dans.

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt. en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini, surrealisten Buñuel og legenden Pina Bausch, og i aftenens første værk ’VALS’ dykker han ned i den klassiske musik og udforsker komponisterne Strauss og Sibelius. Her benytter han med afsæt i den akavede krop valsen som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid.

Amerikanske Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for aftenens andet værk ’KNOT’. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer. I ’KNOT’ undersøger han sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab. KNOT danses til fuldstændig nykomponeret musik leveret af lyd- designeren Chris O’Connor – en af New Zealands mest spændende, nulevende komponister.

Dansk Danseteater
Dansk Danseteater har tidligere gæstet Aalborg Teater med succesforestillingerne Love Songs og Carmina Burana, og nu er de tilbage med dobbeltforestillingen Vals. Dansk Danseteater er et af Nordeuropas toneangivende kompagnier, og det blev stiftet i 1981 af den engelsk/norske koreograf og pioner Randi Patterson i samarbejde med Anette Abildgaard, Ingrid Buchholtz, Mikala Barnekow og snart efter Warren Spears. Dengang kaldet ’Nyt Dansk Danseteater’.

Siden 2001 har Tim Rushton været kompagniets kunstneriske leder og har med succes videreført Dansk Danseteaters vision om at forene de klassiske kunstarter med de moderne.

Dansk Danseteater er i dag Danmarks største og kunstnerisk førende moderne dansekompagni, og er sammensat af håndplukkede dansere fra hele verden.

Repertoiret spænder fra store sceneproduktioner på Det Kongelige Teater, over open air begivenheder som Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård og Louisiana Dance med moderne dans i Louisianas have, til turnéer bredt nationalt og internationalt.

Frederiksborg Amts Avis
Politiken
GregersDH
Berlingske
Jyllands-Posten
CPH Culture
Teater1
Dans er ikke længere ballet, men en udtryksform.
Alt i alt byder åbningsforestillingen i de nye kgl. rammer på noget af det mere spændende, Dansk Danseteater længe har været ude i.
Smukt og stærkt i al sin dystre voldsomhed på scenen.
En forestilling, der med to kreationer af henholdsvis den amerikanske koreograf Stephen Shropshire og den spanske multikunstner Marcos Morau markerer det øgede fokus på internationale koreografer, som Dansk Danseteater vil have i de kommende år.
Avanceret danseaften der skal rundt i de danske teaterforeninger de kommende måneder.
VALS kan ses som et skræmmende fremtidsbillede, en advarsel om hvad vi er ved at gøre ved denne klode og hvad vi allerede nu er i færd med at miste. Takket være de dygtige dansere bliver vi berørte af hvad vi så.
Man overgav sig til den levende organisme eller levende og groteske fremtidsanimation, som den samlede abstrakte figur dannede i magnetisk magi med genial brug af linjer i arme og ben.

Holdet bag

Koreografi
Marcos Morau og Stephen Shropshire 

Musik
SibeliusStrauss og Chris O’Connor mfl.

Scenografi
Johan Kølkjær og Kasia Pol

Kostume design
Kasia Pol og Kenth Fredin

Lysdesign
Jacob Bjerregaard

Dansere
Dansk Danseteaters internationale dansere

Vals er støttet af Kulturministeriet og Statens Kunstfond

Vil du vide mere?

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events