Tilbage til nyheder

Sommerteater på Kunsten

23. april 2019

Tartuffe
Komedie af Molière
29. juli – 2. august 2019
På Kunstens amfiscene
Samproduktion mellem Teatret Slotsgården, Kunsten og Aalborg Teater

Billetpriser: 189 kr.
Unge u. 18 eller studerende: 80 kr.
Klub Kunsten + Utzon og Aalborg Teaters sæsonkortholdere: 139 kr.
Køb billetter på Kunstens hjemmeside

Sommerteater på Kunsten
Til sommer kan du igen få en helt ekstraordinær og skæv teateroplevelse når Aalborg Teater i samarbejde med Teatret Slotsgården og Kunsten præsenterer sommerteater på Kunstens smukke amfiscene.

Teatret Slotsgården har siden 2012 underholdt det fynske teaterpublikum med overraskende og populære fortolkninger af Molières komedier på Odense Slot. Nu får du mulighed for at få en anderledes og seværdig teateroplevelse på Kunsten, når en af Molières største komedier Tartuffe fortolkes af Teatret Slotsgårdens ensemble.

Om forestillingen
Molière var normalt påpasselig med at kritisere magthaverne, men i Tartuffe hugger han til! Han skaber en fortælling om hykleren, den skindhellige, der med ordet som våben gør sig selv til en udbasunerende populist, som manipulerer sig til indflydelse og vilde privilegier.

Stykket fik i sin samtid en hård medfart; selvom Solkongen, Louis den 14., fandt stykket morsomt og underholdende, var det samtidigt dybt provokerende, og Solkongen forbød efter premieren offentlig opførelse af Tartuffe de følgende tre år. Solkongen var simpelthen bange for at provokere det magtfulde præsteskab, som Molière med Tartuffe så bevidst udstillede.

Du kommer til at opleve en direkte og generøs fortolkning i en legende spillestil, der går tæt på publikum. Ensemblet går fordomsfrit i kødet på denne klassiske tekst og giver den en moderne krop i et underholdende format.

Køb billetter på Kunstens hjemmeside

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere