Scenerne på Aalborg Teater

Før Aalborg Teater åbnede i 1878 fandtes der ikke noget egentligt teater i Aalborg. I Algade lå en teater­bygning, “Dramatikken”, hvor omrejsende turnéselskaber kunne spille. Da man startede på at bygge det nuværende Aalborg Teater, lå der på grunden et serverings- og danselokale. Ind gennem teatrets gård løb den dengang utildækkede Vesteraa.

Der er dog sket meget siden da. Teatret er blevet ombygget og renoveret af flere omgange, så det i dag fx har varme- og ventilationsanlæg samt et moderne forhus med toiletter og gode garderobe­forhold. Adgangen til teatret er gjort mere handicapvenlig, der er teleslyngeanlæg og Teaterbar, hvor du kan nyde en kop kaffe eller andet før og efter forestillingen.

Store Scene

Store Scene og orkestergraven er ombygget så de er velegnede til større teaterproduktioner, og der er tilbygget bagscene og værksteder. Store Scene har i dag 460 pladser. De store ombygninger er dels egenfinansieret og har dels været finansieret med lån og støtte fra Nordjyllands Amt og Kulturministeriet. Kultur­ministeriet støtter Aalborg Teater med driftstilskud.

3D scanning af Store Scene: Se hvordan udsynet er fra samtlige pladser i salen
Salsplan: Se pladsoversigt her

Lille Scene

Lille Scene ligger i hjørneejendommen Jernbanegade / Sankelmarksgade. Den skulle egentlig have været revet ned og omdannet til parkeringsplads. Men Aalborg Teater købte ejendommen og etablerede i 1983 et af Nordjyllands bedste alternative spillerum. Publikums- og scenefaciliteterne på Lille Scene kan ændres fuldstændigt fra forestilling til forestilling. Lille Scene har plads til ca. 125 tilskuere.

Mindste Scene

Mindste Scene er teatrets satellitscene, hvor der er fokus på kunstneriske eksperimenter og endnu mere intimt teater. Mindste Scene har tidligere heddet Transformator og har senest huset Borgerscenen.

Barscenen

Ind imellem stiller vi en mindre scene op i Teaterbaren og spiller fx Larsens Teatersuppe, Format og mindre forestillinger, som egner sig til at blive nydt sammen med et glas vin eller en sodavand. Publikum sidder som oftest ved borde stemningen plejer at være uformel. Kontakten mellem scene og publikum er meget tæt i Teaterbaren.

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events