Tilbage til nyheder

Årets Skuespiller i Nordjylland 2019

28. maj 2019

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev mandag den 27. maj uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang uddelt i 2012.

Årets prismodtager er skuespiller Lars Topp Thomsen, der er uddannet fra Den danske Scenekunstskole i 2001 og har været en del af Aalborg Teaters ensemble i perioden 2001 – 2006, og igen fra 2017.

På Aalborg Teater har Lars Topp Thomsen i de sidste to sæsoner blandt andet medvirket i Romeo og Julie, Aftenlandet, Cyrano, Lang dags rejse mod nat, Alle mulige ting til salg, Et juleeventyr, Blodbadets Gud og er aktuel i Figaros Bryllup.

Udover Aalborg Teater har Lars Topp Thomsen blandt andet spillet på Odense Teater, Teater Får 302, Husets Teatret, Folketeatret og Vendsyssel Teater.

Lars Topp Thomsen modtog i 2005 Reumert Talent Prisen.

Udover sine mange roller på teatret har Lars Topp Thomsen på TV blandt andet kunnet opleves i Klumpfisken, Norskov samt i Netflix-serien The Rain.

Legatet som Årets Skuespiller i Nordjylland blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

”Årets Skuespiller i Nordjylland 2019 er en formidabel og eminent skuespiller, som med sit store talent og store spændvidde i allerhøjeste grad formår at fastholde og overbevise publikum om ægtheden i de figurer der portrætteres uanset om det er den lettere højreorienterede selvtægts-brutalis i Aftenlandet, den manipulerende sociopat anno 2019 i Blodbadets Gud, den hjertevarme, hårdtarbejdende bogholder i Et Juleeventyr eller den halvubehagelige mandsling, med næse for en god forretning i Alle mulige ting til salg eller aftenens lettere liderlige greve for blot at nævne et lille udpluk af de roller som aftenens prismodtager har givet os de sidste par sæsoner.”

Med æren følger et legat på 25.000 kr.

Foto: Lars Horn

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere