Scener til livet

Det var tænkt stort fra starten. Slagtermester Grøntved byggede Aalborgs første teater midt på Jernbanegade – byens nye hovedstrøg. Året var 1878. Det arkitektoniske slægtskab med Det Kongelige Teater fornægtede sig ikke.

Stort har teatret og tankerne og visionerne altid været, og uden tvivl en stor del af Aalborgs og hele Nordjyllands historie. Faktisk så stor at teatret efterhånden kom på finansloven og blev en ægte landsdelsscene.

Ambitionerne voksede sig større og til mere end den Store Scene med balkonen og de karakteristiske røde sæder. Lille Scene kom med tiden og bød på nye former for intimitet og alternative universer. Kulturen, historien og fællesskabet hersker i Forsamlingshuset, der sidste sceneskud på Aalborg Teater, hvor Nordjyderne inviteres til at dele stort og småt og debattere tidens forestillinger eller bare nyde en koncert.

De store tanker lever stadig, om livet og om tiden. De store spørgsmål. Dem, som griber os. Dem, vi kan mødes om. Mennesker, nordjyder uanset alder og livsvilkår. Altid i øjenhøjde, til eftertanke, mens vi er godt underholdt.

Aalborg Teater. Scener til Livet.