AAT Stream

AAT Stream er Aalborg Teaters nye digitale scene
Herfra vil du fremover kunne streame ny digital scenekunst og udvalgte forestillinger.

Aalborg Teater inviterer hele Danmark til online premiere på Tine af Herman Bang
Du kan livestreame på siden her lørdag 23. januar
Optakt fra kl. 18:30
Forestillingen starter kl. 19:00
Varighed: 2 timer. Der er ikke pause i forestillingen

Velkommen til online premiere på Tine, lørdag 23. januar kl. 19:00
”I en tid hvor vi alle længes efter nye kulturoplevelser, er vi på Aalborg Teater utrolig stolte af at kunne invitere hele Danmark til premiere. Som det første teater i landet livestreamer vi nemlig premieren på vores opsætning af Herman Bangs ikoniske drama Tine. Vi glæder os til at dele denne unikke oplevelse med hele Danmark – sammen men hver for sig. Velkommen og rigtig god fornøjelse.”
– Teaterdirektør Hans Henriksen

Du kan også livestreame direkte fra Vimeos hjemmeside

Guide: Stream forestillingen på dit tv

Desperat og dødsdømt kærlighed
Tine er pige i huset hos skovrideren på Als. Hun er veninde med fruen i huset – og ulykkeligt forelsket i skovrideren selv. Men den skygge i livet er for intet at regne mod det, der kommer, da krigen mod Preussen bryder ud i 1864 og de medfølgende grusomheder for alvor rammer det stille samfund på Als og skovrideren må til fronten.

Parallelt med krigen udvikler den forbudte kærlighed sig mellem Tine og skovrideren og finder sin fuldbyrdelse til lyden af buldrende kanoner og altfortærende flammer, men krigen ender også deres forhold fatalt.

Læs mere om forestillingen her.

Prisvindende instruktør
Det er den prisvindende og internationalt anerkendte norske instruktør Runar Hodne, der står bag iscenesættelsen af Herman Bangs gribende kærlighedshistorie i krigens skygge. Runar Hodne har med stor succes tidligere iscenesat flere forestillinger på Aalborg Teater.

Stemningsfuld musik af Lydmor
Den kendte sanger, sangskriver og komponist Jenny Rossander alias Lydmor har skabt et vidunderligt og stemningsfuldt lyddesign til forestillingen og med denne smukke elektronisk nykomponerede musik bliver Herman Bangs kærlighedsdrama blot endnu mere rørende.

2020 var 100-året for genforeningen
Krigen i 1864 fik fatale følger, ikke bare for Herman Bangs unge Tine og sønderjyderne, men også for Danmark, der efter det grusomme nederlag måtte afstå en stor del af det gamle land til den tyske overmagt. 2020 var året, hvor vi kunne fejre 100-året for genforeningen. I 1919 afgjorde en folkeafstemning hvilke dele af det gamle rige, der igen skulle under dansk herredømme, og Danmark kom til at se ud som vi kender det i dag.

AAT Stream er blevet til med støtte fra:

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater