AAT Stream

Interaktivt teater af Julie Maj Jakobsen

Jeg har skudt mig selv for sidste gang

Forestillinger
Gratis live stream på AAT Stream
  • Hvor kan jeg streame?

    Se link nedenfor

  • Spilleperiode

    7. april 2021

  • Live streamingen starter kl. 20:00

  • Varighed

    Ca. 1 time inkl. after-talk

Interaktivt teater

7. april 2021 live streamer vi tredje og sidste del af vores interaktive teatereksperiment Jeg har skudt mig selv for sidste gang. Det er spritny dramatik skrevet direkte til AAT Stream af teatrets husdramatiker Julie Maj Jakobsen. Forestillingen er i tre dele, der skrives og udvikles fra gang til gang.

Efter blot én eneste dags prøver kaster skuespillerne sig frygtløse ind i dette digitale eventyr. Og tilskueren træffer de vigtigste valg.  

Jeg har skudt mig selv for sidste gang
Hvordan var det gået Hedda, hvis hun ikke havde begået selvmord, hvad hvis Tine ikke havde druknet sig – ulykkelig over sin situation og var det virkelig nødvendigt for den unge Werther at gribe til våben? Det er nogle af de spørgsmål som Julie Maj Jakobsen tager fat på i den nye interaktive teaterforestilling Jeg har skudt mig selv for sidste gang.

De er løbet væk fra de kendte forestillinger, de plejer at leve i, fordi de ønsker en forandring. Figurerne slippes løs, mødes, og publikum får lejlighed til at give dem gode råd og træffe nogle valg for dem.

Interaktivt teater
Som publikum får du mulighed for hjemmefra at tage aktiv del i hvordan historien skal udvikle sig. I løbet af forestillingen kan du deltage i interaktive afstemninger, og på den måde er du med til at afgøre historiens videre forløb.

After-talk
Da vi ikke kan mødes i teatrets foyer eller café og snakke om forestillingen inviterer vi i stedet til en online møde med nogen af dem, der står bag forestillingen. Denne gang kan du møde: Dramatiker Julie Maj Jakobsen, instruktør Jacob Schokking og dramaturg Jens Christian Lauenstein Led.

Få et resume af del 1 og 2

Jeg har skudt mig selv for sidste gang

Afspil video

Resume af del #1

I første afsnit af det digitale teatereksperiment ”Jeg har skudt mig selv for sidste gang” smed den fiktive figur, Hedda Gabler lidt af en bombe. Den unge Werther holdt en lille pause fra sine lidelser og dumpede ind i en sommerdialog. Det var Manden og Kvinde, der var i gang med at trille ord og æbler frem og tilbage mellem hinanden, da Werther brasede ind og var meget oprevet. Med sig havde han sin pistol og en mobiltelefon med en videohilsen fra Hedda. Hun var blevet træt af igen og igen at skyde sig selv, sådan som hun gør i det drama af Ibsen, som hun er skabt til. ”Men Werther, selvmordsguden over dem alle, jeg har skudt mig selv for sidste gang”, sagde hun og løb ud af teatret.

Manden afviste helt, at man overhovedet kan forlade sin fortælling, men Kvinden var mere i tvivl. Hvad nu hvis man godt kan komme ud i virkeligheden? Werther gik vrede, manden gik efter ham, og kvinden var ladt alene tilbage. Hun spurgte publikum, hvad hun skulle gøre, og de svarede, at hun skulle gå ud finde Hedda. Men Werther havde glemt sin pistol, og da han pludselig kom tilbage, skød Kvinden ham. Werther døde fra sine unge lidelser.

Resume af del #2

I andet afsnit af ”Jeg har skudt mig selv for sidste gang”, sad Tine fra Herman Bangs ”Tine” og ventede på sin elskede Berg. Inden han kom, dukkede kvinden op. Hun var jo nu blevet en Werther-morder og var på flugt og ville gerne have Tine med sig ud og finde Hedda. Men så kom Berg. Han kunne ikke huske, at Tine hedder Tine, og det var en stor skuffelse for Tine. Publikum valgte, at Kvinden skulle tage Tine med sig ud og finde Hedda, og nu var Berg efterladt. Snart kom dog Heddas gamle ex-kæreste, Ejlert Løvborg ind ad døren. Han kunne kun bekræfte, at Werther virkelig er stendød, men også fortælle, at Hedda er i gang med at samle en mindre hær af kvinde-figurer fra hele verdensdramatikken. Ingen af dem gider åbenbart at stille op i alle de gamle klassikere mere, og hele kanon er truet af undergang. Efter et rask slagsmål og en del hashkager bliver Berg og Ejlert enige om, at de enten må spille Hedda uden Hedda eller gå ud og slutte sig til det gryende oprør blandt nye og gamle teaterfigurer. Publikum valgte det sidste, og de begav sig ned ad en vindeltrappe og ud i virkeligheden.

Men hvor er Hedda? Og har hun virkelig samlet en hel hær? Kan Tine og Berg forsones? Hvad skete der med Manden, der ikke tror, man kan forlade sin egen fortælling? Og hvor mange hashkager kan sådan en fiktiv figur egentlig tåle? Disse og mange flere spørgsmål får du måske svar på i tredje og sidste del af ”Jeg har skudt mig selv for sidste gang”.

Jeg har skudt mig selv for sidste gang #1

Onsdag den 3. marts kl. 20:00

Medvirkende:

Jeg har skudt mig selv for sidste gang #2

Onsdag den 17. marts kl. 20:00

Medvirkende:

Jeg har skudt mig selv for sidste gang #3

Onsdag den 7. april kl. 20:00

Medvirkende:

Kulturen.nu
Denne leg mellem det klassiske drama og fire karakterer, der forsøger at slippe ud af deres roller er faktisk både sjov og underholdende. De vil nemlig selv. De vil ikke bare være et tankespind for en mandlig forfatter.

Trailer

Jeg har skudt mig selv for sidste gang

Afspil video

Chefdramaturgen fortæller

Velkommen til AAT STream

Afspil video

Dramatiker Julie Maj Jakobsen

Julie Maj Jakobsen er husdramatiker på Aalborg Teater, og har skrevet Jeg har skudt mig selv for sidste gang. Her tager hun kendte figurer fra klassiske værker og lader dem mødes på nye måder. Forestillingen skrives og udvikles løbende bl.a. på baggrund af publikums input.

Julie Maj fortæller:

For mig er det vildt spændende at være med til. Dels er det altid livgivende med en afveksling i sin arbejdsproces, men det skærper jo i den grad også bevidstheden om ens virkemidler, når man pludselig skal bygge noget fra bunden men med nogle nye klodser, man aldrig har arbejdet med før. Her tænker jeg især på det interaktive element, som jeg aldrig har arbejdet med tidligere.”

Læs hele interviewet

Holdet bag

Dramatiker
Julie Maj Jakobsen

Instruktør
Jacob Schokking

Dramaturg
Jens Christian Lauenstein Led

Vil du vide mere?

Publikum bestemmer handlingen: Aalborg Teater præsenterer interaktiv forestilling

Migogaalborg har talt med chefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led om ‘Jeg har skudt mig selv for sidste gang’.

Læs mere