Ekstraforestillinger

Hedda Gabler

Forestillinger

Farligt spil
Hedda Gabler leger med skæbnen. Hun spinder alle ind i sit charmerende spind og indleder et farligt spil, der får fatale følger.

Efter sidste sæsons store succes Et dukkehjem præsenterer Aalborg Teater endnu et af Henrik Ibsens store klassiske dramaer – Hedda Gabler.

Hedda lever i et praktisk og lidenskabsløst ægteskab og føler sig fanget i den forkerte rolle som hjemmegående pynt. Hedda flirtede i sin ungdom med den vilde, geniale, men alt for udsvævende Lövborg. Hun valgte i stedet rolige, søde Tesman. Og hos ham får hun det dejlige hus og det gode liv, som hun troede, hun drømte om, indtil hendes gamle flirt uventet dukker op.

Det er ubærligt, og Hedda kaster sig ud i en altødelæggende dødedans, som river alt og alle med sig, da Hedda mister kontrollen over både sig selv og sin egen skæbne.

Kom trygt i teatret
Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
 • Billetpriser

  120 - 295 kr.

 • Unge under 25 år

  80 - 160 kr.

 • Studerende

  90 - 180 kr.

 • Varighed

  1 time og 35 min (inkl. pause)

 • Premiere

  26. september 2020

 • Sidste spilledag

  13. marts 2021

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Drama af Henrik Ibsen

Spilledage

Scenekanten
migogaalborg
Kulturleben
Appetize
Kulturkapellet
Jeg har ikke en finger at sætte på Aalborg Teaters Hedda Gabler, jeg er simpelthen bare helt vild med det!
Hele scenografien blev da også offer for en enorm beundring under forestillingen, hvor den på fantastisk vis akkompagnerede skuespilspræstationerne og var med til at understrege både handlingen og de følelser.
Denne gang gør de det igen med en flot Ibsen opsætning.
Man underholdes løbende af Hedda Gablers stærke og ironiske sprog og Jørgen Tesmans underdanige opførsel, samtidigt med at man løbende også føler utryghed ved at være vidne til Heddas maniske og depressive sind.
De problemer, hemmeligheder og løgne som driver stykket frem, findes også i dag og bliver på den led ganske vedkommende.

Publikum mener

Lisbeth Lemke Rasmussen

Godt teater stykke med bid og super og flotte skuespiller præstationer. Kan klart anbefales :-)

21. October 2020

Jørn Clement Andersson

Stift statisk stereotypt og kedeligt skuespil med manglende flow. Nu kender jeg historien om Hedda.... GAB! Programnoter noget vås.

12. October 2020

Anker Tolstrup Sørensen

Aalborg Teater! Et udmærket spillet stykke og emnet var godt. Jeg synes at skuespillerne gjorde godt.

10. October 2020

Anne Lisbeth Vester

Et meget tamt drama. Der må være gået corona i skuespillerne, virkede ikke særligt engagerede.

9. October 2020

Mogens Thomsen

Henrik Ibsens budskab og problemstilling er interessant. Men opsætning synes jeg rammer ved siden af. Fine præstationer af skuespillere.

8. October 2020

Christina

Lidt langtrukket, men okay.

8. October 2020

Anne-Mette Dahl

Fremragende

8. October 2020

Hanne

8. October 2020

Henrik Christensen

Spændende opsætning af en gammel klassiker og med virkelig gode skuespil præstationer. Mega positiv overrasket set i lyset af Nordjyskes anmeldelse, han må vist have haft en dårlig dag, eller måske følte han sig ramt.

8. October 2020

Mariann Jensen

En meget stringent opsætning. Hisorien var god, men opsætning og skuespil Kedelig og kunstig

7. October 2020

Line

Fremragende skuespil. Virkelig en smuk historie og et godt sammenspil som fik sjæl i historien!

7. October 2020

Ingeborg Backhausen

Rigtig god forestilling.

7. October 2020

Ulla Backhausen

Det var en Virkelig god forestilling, med flotte og realistiske skuespil. Alle udfyldte deres roller så godt og Hedda gablers mimik var til ug topkarakter. Stykket var en god oplevelse for mig, og mine teatervenner var også meget positive. Tak

7. October 2020

Anni Andersen

En spændende forestilling, hvor man konstant var spændt på hvad der skulle ske næst. Forestillingens opsætning af scenografi var flot, og gjorde noget godt forestillingen. Den gav stof til eftertanke. En klar anbefaling.

7. October 2020

Niels Pedersen

Det afgørende for mine 4 stjerner var afgjort at samspillet mellem skuespillerne "fangede" interessen. Heddas store frustrationer blev dog ikke tydeliggjort tilstrækkeligt - i et sådant omfang at hun ville tage livet af sig selv. Kendte man ikke historien var det for ulogisk at det endte som det gjorde. Jeg kunne godt lide det musikalske der foregik i baggrunden under hele stykket - det var absolut med til at skabe den specielle stemning der var under hele forestillingen. Jeg er dog bange for at Ibsens stykker og de dilemmaer han behandler er temmelig langt fra den virkelighed vi befinder os i, så derfor forekommer det desværre en smule uvedkommende. Flot samspil af skuespillerne - og hensynet til coronaen var synlig men ganske flot behandlet under stykket - og i det hele taget i teatret.

7. October 2020

Connie Johansen

7. October 2020

Torben Næsby

Fantastisk flot opsætning af en klassiker - Altid spændende at se "gamle teaterstykker" sat i moderne rammer. En god oplevelse på scenen efterfølges altid af god mad på Teatercafeen. Og så er det trygt at gå i Aalborg Teater - Der er tænkt på publikums sikkerhed.

7. October 2020

Morten Krogh Nielsen

En fin forestilling. Selvom nogle af skuespillerne er unge og uprøvede, så var der glød og intensitet i skuespillet. Det tyder godt for fremtiden på Aalborg Teater.

6. October 2020

Anne Birgitte Bruun

Fin forestilling

6. October 2020

Bodil Christensen

6. October 2020

Lærke Pilgaard

Interessant og flot skuespil. Flot sceneopsætning

5. October 2020

Lise

Fin forestilling, der får en til at tænke

5. October 2020

Annegrete

Fin scenografi og teknisk godt stykke, flere gode skuespilpræstationer. Et teaterstykke, der har nerve og underholder, men det berører slet ikke.

4. October 2020

Niels Peter Lauritsen

Den mest elendige skuespillerpræstation ,vi længe har set på Aalborg teater. Skolekomedieniveau

4. October 2020

Claus Larsen

Vi døjede med at høre sidst i salen.

4. October 2020

INGA HARBO RUKJÆR

Desværre......for mig hang forestillingen ikke sammen....

3. October 2020

Tore Mortensen

Fantastisk cast, enkel og flot scenografi og lys/teknik. En stærk oplevelse!

3. October 2020

Henning Hjorth Jensen

Forventningerne var lave efter anmeldelserne i Nordjyske og Politiken. Men oplevelsen var meget stor hos os alle. Heddas kamp med sig selv, egne lidenskaber og sine nærmeste ramte præcist. Forholdet til mand, Brandt og første elsker var fint beskrevet. Generalens datter manglede vildskab og magt, og måske at være mand, hvilket var fint fortolket i forholdet til den nørdede mand, der netop vælger at give Theas “barn” liv. Tanterne var skrevet ud og erstattet af sms`er. Fint. Fin scenografi, og fint med den filmede Heddas kvaler på bagtæppet, selvom det periodevis fyldte for meget. Tak for en god teateroplevelse

3. October 2020

Hanne Birkeholm Nielsen

Et flot stykke. Den moderne opførelse, gjorde stykket i tråd med tiden. Så tak for en god oplevelse. Og tak for jeres gode måde at tackle coronatiden på.

2. October 2020

Ingelise Tarber

Det var så kedeligt og intetsigende replikker. Hedda var ikke indtagende, som vi forestiller os, med den magt, hun skal forestille sig at have over sine medmennesker. Det var ikke rart, at komme ud af teateret på de riste. En dame foran mig faldt og slog sig slemt. En i vores selskab har rollator med, og havde fået at vide, at hun kunne komme ud i den anden side, men det kunne ikke lade sig gøre fik vi at vide. Liften fungerede fint til caféen. Kan ikke forstå, hvorfor vi ikke kan komme ud af hoved-indgangen, som vi plejer. Vi klumpede meget sammen ved udgangen.

2. October 2020

LPN

Undervurderet, synes jeg

2. October 2020

Julie Edelsten

Jeg kendte ikke til forestillingen på forhånd, og jeg må indrømme jeg virkelig blev blæst bagover. Den var helt ufatteligt dyster, og gav virkelig stof til eftertanke. Alle skuespillerne leverede fuldkommen fantastiske præstationer, og scenen var virkelig smukt lavet. Helt klart anbefalelsesværdigt!

2. October 2020

Gunhild Bach Nielsen

Hedda Gabler var meget svær at forstå som person. Hvorfor var hun så afvisende over for alle i sine omgivelser.? Hvorfor viste hun nul empati? Og resultatet ... nogen gik til grunde og nogen fandt en vej uden om hende ... Men hvorfor??

2. October 2020

Birthe Overlade Pedersen

Godt stykke. Og nok er det et teaterstykke af ældre dato men alligevel meget nutidig

2. October 2020

Birgitte Bach

Hold da helt op. Sikke en fængslende forestilling. Dybt imponerende.

2. October 2020

Lis & Jørgen, Skanderborg

Et fint kammerspil med en god blanding af stilarter. Måske kunne musikken nedtones lidt. Gode skuespillere.

2. October 2020

Jytte Grønning

1. October 2020

Astrid S

Fantastisk forestilling. Andet har jeg ikke at sige om dén sag.

1. October 2020

Tove Rasmussen

Vi havde en dejlig aften, med nogle fantastiske skuespillere. Aftenen var alt for hurtig over.

1. October 2020

Karsten

Trods store stuespillerpræstationer blev stykket aldrig nær ærende og relevant

1. October 2020

Lisbeth Tolsgaard

Skydedøre og baggrundens gengivelse af Heddas ansigt symboliserer elegant det usagte. Derimod synes jeg ikke, at forestillingen nåede ud til publikum med den kraft som jeg forventede. Den var ligesom for svag, man talte mere til hinanden end ud i salen - og også for svagt lydmæssigt. Nogle steder på scenen var lyden fin, andre steder alt for svag.

1. October 2020

Lillian Andersen

Rigtig god oplevelse, både fra scenen men også i salen fra forhusværterne.

1. October 2020

Inge Østergaard

En rigtig god præstation af de medvirkende. Utroligt at et så gammelt skuespil stadig er aktuel.

30. September 2020

Inge Lund

Spændende nyopsætning af klassisk stykke. Flot regi. Gennemført skuespil med dygtige skuespillere.

30. September 2020

Mogens Yde

En virkelig god og uhyre velspillet forestilling, som var både vedkommende og bevægende! En exceptionel flot og meget meningsfyldt scenografi, hvor både glasvæggen og de stærke nærbilleder på bagvæggen var virkningsfulde og vigtige dele i denne klassiker. Fremragende skuespillere! Godt og rigtigt ført frem i tiden uden, at det på nogen måde tog luften ud af stykket. Tak for en flot forestilling!

30. September 2020

Dorte

Jeg synes, det var en god fortolkning - svært at få pistolerne til at passe ind i det, men kunne godt lide grundtanken, der kom frem til sidst.

30. September 2020

Lisbet Glenstrup

God forestilling

30. September 2020

Kirsten Skaarup Bojer

Det var en fantastisk opsætning og skuespiller præstation og scene Tak for en skøn aften⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

30. September 2020

Lone Gade Christensen

God forestilling med gode skuespillerpræstationer.

30. September 2020

Lars W Gravesen

Skuespillerne ydede en rigtig god præstation, men at Ibsen var sat op på så moderne en måde - faldt helt ved siden af!!!

30. September 2020

Karin Ødum

1. akt bygger op til kulminationen i 2. akt. Flot skuespil

30. September 2020

Poul Nordby Jensen

En virkelig skøn opsætning. Ibsen gjort nutidig Fantastiske dygtige skuespillere

30. September 2020

Morten S

Overraskende god opsætning af et Ibsen stykke. Fremragende hovedrolle, som det var svært helt at blive klog på.

30. September 2020

Birgit B

En på alle måder seværdig forestilling. Medrivende skuespil fra start til slut. En moderne relevant klassiker. Smuk og spændende senografi.

30. September 2020

Merete og Jan Ottosen

Vi giver kun 2 stjerner, ikke lige vores stil.

30. September 2020

Torben Nielsen

God forestilling

30. September 2020

Alice horndal

Dygtige skuespillere, flotte kulisser

29. September 2020

Kirsten Jensen

Jeg kan overhovedet ikke forstå eller genkende kritikken i Nordjyske, men måske har jeg som kvinde en anden forståelse af Hedda end Otto Pretzmann. Opsætningen ramte i hvert fald mig, og gennem sit framragende skuespil, formåede Bolette Nørregaard Bang, gennem de 'sprækker' hun lod os kigge igennem, at holde min opmærksomhed gennem stykket. Yderst vekommende nyfortolkning af Hedda Gabler. Tak for det Hans Henriksen og hele ensemblet. Stærkt gået.

29. September 2020

Anne-Marie Glistrup

At omplante en klassiker i tid er at gøre vold på den tidsånd og ramme skuespillet foregår i. Det går ofte galt - således også i Hedda Gabler. For en kvinde anno 2020 er ikke så begrænset og handlingslammet som en kvinde anno 1891. Heldigvis. Og Aalborgs teaters Hedda er underlig stigmatiseret i sin glasvilla - i sin leg med forsørgeren, den forelskede og den udkårne - og med sit kvindelige modstykke. Hvorfor må vi spørge fra 2020 - er det virkeligt så slemt at være hos en prositueret i 2020? Forankringen og hensynet til ægtemandens families enlige kvinder virker helt påklistret, når det udelukkende sker gennem få replikker af ægtemanden og kvinden anno 2020 ikke er så helt afhængig af manden som forsørger. Skuespillet er kraftfuldt - men meningen med stykket forsvinder helt i den løsrevne forankring. Derfor er to stjerner som jeg trods alt giver - højt. Lad være med at ødelægge flere klassikere - sidste år gik det ud over Goete - I har en stolt tradition tilbage til Bag murerne og Caberet - tag nu det op igen.

29. September 2020

Birgithhoff@livedk23862

Et farligt spil. Jeg var glad for at være hos jer og jøsses et godt skuespil. Spændende opsætning.

29. September 2020

Noël Mignon

Rigtig godt skuespil. Stor ros til skuespillerne. Der var dog for lidt dybde/substans i selve stykket. Det kunne instruktøren godt have fået mere ud af

29. September 2020

Magda christensen

Velspillet forestilling. Det var en spændende opsætning med rigtig gode effekter. Vi følte os godt underholdt.

29. September 2020

Rita Nielsen

Det var et fantastisk stykke. hvor alle var gode.

29. September 2020

Jens Chr Jensen

Min ægtefælle og jeg var meget godt tilfredse med forestillingen og skuespillerne var dygtige som altid. Vi forstår ikke Nordjyskes anmeldelse mandag den 28 09 som kun gav den 1 stjerne det var da helt ved siden af, jeg tror anmelderen (Otto Pretzmann) har haft en dårlig dag.

29. September 2020

Erik Laursen

efter nogle gode oplevelser på teatret var dette en skuffelse. Fint at spille klassikere. Rigtig godt faktisk, men der skal gerne være en tydelig ide med, hvorfor man henter dem frem, og det synes jeg ikke var tilfældet her. Gabler skulle være interessant, urimelig, sammensat, og især eksponent på noget der er bredere end hende selv. Her var hun bare irriterende og dermed lidt ligegyldig. fra forfatterens hånd er handlngstråden ikke den stærkeste, og opsætningen er alt andet end skånsom. hele balladen omkring det 'geniale manuskript' er idiotisk og fyldt med urimeligheder. Især når handlingen er 'opdateret',til nutiden og scenen hvor den beregnende 'husven' får Gabler i sit net giver kun mening, hvis hun bevidst ønsker at de skal lege at hun er 'fanget' , men der efterlader hele plottet som en fortælling om dekadence og borgerligt forfald, og det er vel ikke meningen, jvf. programteksten.

29. September 2020

Pia Andersen

29. September 2020

Ole Fritz Pedersen

Måske lidt langt væk fra Ibsen, men ikke noget dårlig teaterstykke.

28. September 2020

Bettina

28. September 2020

Jytte

Følte mig underholdt under hele forestillingen.

28. September 2020

Caroline

Alt i alt et medrivende stykke og fremragende skuespil!

28. September 2020

Erik

Var til premieren lørdag d. 26 september. Teaterstykket er stadig hyber aktuelt. Fin iscenesættelse. Fremragende skuespilpræstationer af alle medvirkende. Bolette Nørregaard Bang som spiller Hedda Gabler, er meget troværdig i de forskellige sindstilstande hun er i-i løbet af forestillingen. En rigtig god teateroplevelse. Forestillingen kan varmt anbefales.

27. September 2020

Herbert Fischer

Forpremiere til Hedda Gabler! Fredag d. 25. sept. 2020. Spændende sceneopsætning, stærk skuespil af alle 5 på scenen. Henriksens opsætning af det over 170 år gamle skuespil til nutiden, perfekt og imponerende. Igen en kæmpe oplevelse se scenekunst på Aalborg teater. Eneste minus, men vigtig detalje, og derfor kun 4 stjerner. Lyden var for lav. Musikken overdøvede replikkerne. Sad på tredje række og fik ikke fat i det hele. Venligst skru op for lyden.

26. September 2020

Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.395 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Henrik Ibsen

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Koreografisk assistance
Kasper Ravnhøj

Bearbejdet af
Irina Malochevskaja og Tyra Tønnessen

Oversættelse og modernisering
Jens Christian Lauenstein Led

Lysdesign
Kasper Daugberg

Lyddesign
Aske Bergenhammer Hoeg

Scenografassistent
Maiken Louise Coltau

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale: Ungdomsuddannelser

Download gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelserne. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download

Program

Læs forestillingsprogrammet til Hedda Gabler.

Download

Interview: Bolette Nørregaard Bang

Migogaalborg har interviewet Bolette ifm. hendes rolle som Hedda Gabler.

Læs interview