Store Scene

Genre: Drama af Herman Bang

Tine

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  120 – 295 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 160 kr.

 • Studerende

  90 – 180 kr.

 • AAT Klub

  Alle dage 50 kr. i rabat

 • Sæsonkort

  Gælder til alle dage

 • Spilleperiode

  30. september – 13. oktober 2021

 • Varighed

  2 timer (ingen pause)

Forestillinger

“HAN TOG MIG KUN FOR ET NU”

I 1864 mister Danmark sin uskyld. Det samme gør den unge Tine, da hun under krigens hærgen indleder et dramatisk kærlighedsforhold med en gift skovrider.

Tine er en gribende og tragisk kærlighedshistorie, der udspiller sig før og under krigen i 1864. Hovedpersonen er degnens datter, som er pige i huset hos skovrider Berg på Als. Hun er veninde med hans kone – men også hemmeligt forelsket i Berg. Dette dilemma er imidlertid det reneste vand ved siden af den furore, som i form af krigens grusomheder skyller ind over det ellers så stille samfund på Als.

Skovriderfruen og sønnen bliver bragt i sikkerhed, men Tine bliver tilbage sammen med Berg. Midt i de dramatiske begivenheder udvikler der sig et kærlighedsforhold mellem den unge pige og skovrideren, og den både desperate og dødsdømte kærlighed finder sin fuldbyrdelse, mens lyden af buldrende kanoner og altfortærende flammer omgiver de elskende.

Line Nørholt og Thomas Kristian Bek indtager rollerne som Tine og Berg. Den prisvindende instruktør Runar Hodne iscenesætter forestillingen, mens Ulrik Gad står for scenografien og Marie Gyllenhoff for kostumedesignet. Jenny Rossander, bedre kendt som Lydmor, har komponeret den stemningsfulde og smukke elektroniske musik til forestillingen, som akkompagneres af Aske Bergenhammer Hoegs lyddesign.

Streaming-succes får endelig premiere
Med stor succes hos både publikum og anmeldere live streamede vi Tine under corona-nedlukningen i januar 2021Mere end 20.000 så med og det affødte begejstrede kommentarer fra alle dele af Danmark og sågar i udlandet vakte forestillingen stor begejstring. Vi glæder os til at vise denne rørende og storslåede forestilling foran et publikum, der sidder i salen.

Spilledage

1/10

fredag

2/10

lørdag

5/10

tirsdag

6/10

onsdag

 • Tine

  Store Scene kl. 19:30

7/10

torsdag

8/10

fredag

9/10

lørdag

12/10

tirsdag

13/10

onsdag

Trailer

Tine

Afspil video

Mød Lydmor (Jenny Rossander)

Tine

Afspil video

Nordjyske
Sceneblog.dk
Iscene.dk
Weekendavisen
Aalborg Teaters livestreaming er et mesterværk.
Det er en pragtfuld ensembleforestilling produceret i en tid hvor ingen må samles, et drama der kalder på både tro, håb og kærlighed, og en forestilling der forhåbentlig snart kan opleves på Aalborg Teaters store scene.
Gennemført stiliseret adaption af Herman Bangs krigserindring.
I Aalborg Teaters version af Tine har Hodne givet ordet til alle hovedkaraktererne, der på skift fortæller, mens de handler. Det burde tage brodden ud af dramaet, men gør det modsatte, ikke mindst takket være en smuk kemi mellem Nørholts Tine og Beks hr. Berg. Her virker det indirekte pludselig dødeligt direkte.

Publikum mener

Kirsten gitz johansen

En stor oplevelse af et sikkert ensemble , præcist og gruopvækkende i al sin scenografiske enkelthed Dejlig sang, forløsende og fortællende om krigens gru og danskernes frygteluge nederlag

29. January 2021

Allan Håkansson

Jeg ville nok aldrig have valgt at gå ind at se Tine, men hold da op for en medrivende oplevelse. Tak for det:-)

25. January 2021

Kirsten kjærsgård

Forestillingen lever stadig inde i mig. Da jeg havde vænnet mig til formen med fortælleform og tredie person og enkel scenografi og alle skuespillere på een gang fangede forestillingen mig og lod mig rive mig på trods af der ingen pauser var dog underligt til sidst med ikke at kunne give applaus men jeg havde virkelig følelsen af en stor teateroplevelse ,mange tak for det til teatret en god erstatning for kultur mens teatret er lukket ned

25. January 2021

Susan V

Endelig en chance for at deltage i en kulturel begivenhed! Tak for det!! En 2-dimensionelt livestream (på TV) er en anden oplevelse end at være i teatret in-person, men vi nød stykket helt bestemt. Scenografien og musikken bærer stykket. Vel gjort! Introduktionen inden var meget vigtig for forståelsen. En gang i mellem havde vi svært ved at høre bestemte skuespillere og der var fallout en gang i mellem i de sidste minutter, men det tekniske må vi alle lære. Gør det igen!

24. January 2021

Anne Lildholdt Jensen

Storslået oplevelse, selvom man ikke sad i salen. Intenst og avanceret stykke, flot scenografi og kostumer helt i top. Det sammen med skuespillerne ikke mindst frigjorde stykket fra tidsrammen og løftede stykket ind i vores tid, hvor vi også bliver ramt – ikke af krig – men af en virus. Tak til Aalborg Teater for at have gjort det muligt at kigge med. Teknisk set var det også fantastisk, at det kunne lade sig gøre at se med så direkte uden forsinkelser.

24. January 2021

Lene Koogi

Fremragende forestilling.

23. January 2021

Rikke

Tusind tak for jeres gratis live streaming. Jeg har været i teatret !!!! ( – og imens var jeg også lige i køkkenet, på toilettet og nede for at hente opladeren.) De første 20 minutter var det lidt svært. Jeg havde fornemmelsen af at være med til en film optagelse, hvor alle skuespillerne øvede sig på deres kommende ‘take’ – men så skete der pludselig noget, hjulpet af flere ‘close ups’, tror jeg. Jeg blev grebet af ensemblespillet, af skuespillernes nærvær – af koncentrationen. Og jeg begyndte at vænne mig til blandingen af det spillede og det fortællende. Og her til sidst ramte fortællingen mig virkelig, jeg blev rørt og fik flere og flere billeder i mit hovedet; måske fordi jeg sad hjemme og derfor havde jeg mere ‘plads’ til selv at digte med …jeg var i Sønderjylland og så det hele for mig. Musikken bidrog meget fint, den var både jordnær og abstrakt og scenografisk var det enkelt og effektivt. Så alt i alt en virkelig spændende oplevelse. Dansk tragedie af græske dimensioner. Mange tak fordi I gjorde min lørdag aften til noget særligt her under nedlukningen.

23. January 2021

Charlotte Juhl

Meget spændende og medrivende formidling med bevægende kroppe, fantastiske påfund i scenografien, dygtige skuespillere, der er akrobatiske på stole, udtryksfulde stemmer og flot samarbejde i sang. Lydkulisse og lyd i det hele taget var medrivende. tak for en skøn teateroplevelse under nedlukning.

23. January 2021

Elin Kristensen

Kære Aalborg Teater Tusind tak for en dejlig teaterforestilling hjemme i sofaen, tusind tak for jeres arbejde med at brede livestreamingen ud. Fortællingen er jo fangende, dertil er Herman Bang bare god. En spændende, fængende og abstrakt opsætning. Tusind tak for oplevelsen.

23. January 2021

Birthe

Tak til Aalborg Teater for at dele en gribende oplevelse med os alle her i coronatiden. Fascinerende, anderledes og smuk tilgang til stykket. Håber, I kunne mærke min applaus her fra København SV.

23. January 2021

Lene Hansen

Tak for en god teateroplevelse. Det var fint at sidde stille en lørdag aften , hvor vi ellers er overladt til Netflix. Efter kort tid blev jeg engageret i fortællemåden og hele stemningen. Der var plads til fantasien fordi det var fremstillet med så få virkemidler. Tak for initiativet

23. January 2021

Michelle og Klaus bak

Solid skuespillerpræstation, forvirrende scenografi og fortællerrolle (vi så helst en selvstændig fortæller)

23. January 2021

Trine Tostenæs Jensen

Meget virkningsfuldt og brutalt. Det havde en god effekt at de omtalte sig selv i 3. person og fortalte hvad de gjorde uden faktisk at gøre det, så man selv skulle forestille sig det. En virkelig god oplevelse, mange tak! Vi klappede højlydt foran skærmen, da skuespillerne bukkede. At vi ikke giver den 6. stjerne, skyldes kun at der indimellem var susen på lyden. Skuespil og stemning fortjener alle 6. Frida og Trine

23. January 2021

Heidi Søvndal

Rigtig fin og interessant anderledes produktion. Et privilegium at komme gratis til premieren og på trods af at det blev oplevet online og ikke på teatret var det en stor oplevelse, tak for det.

23. January 2021

Bodil

Så kom teateret til mig igen. Tak for oplevelsen og genoplevelsen af Tine. Det var bare så godt

23. January 2021

Lisbeth Filt

Fantastisk at se med fra min egen stue

23. January 2021

Margit Madsen

Tak for et flot teaterstykke. Tak til de dygtige skuespillere som leverede selvom der ingen publikum var i salen. Dyster var forestillingen dog, kunne godt have brugt en mere opmuntrende i denne triste Corona tid, men det kan måske komme.

23. January 2021

Ét kort til en verden af teateroplevelser

Når du har sæsonkort, kan du frit vælge, hvor mange af sæsonens 22 forestillinger, gæstespil og arrangementer, du vil opleve. Og hvilken aften du vil opleve dem. Du skal bare bestille en gratis billet, når du vil i teatret.

Priser for sæsonkort 21/22
Kun 1.395 kr.
Unge under 25 år: kun 495 kr.
Studerende: kun 595 kr.

Læs mere om sæsonkort


START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Forfatter
Herman Bang

Dramatisering
Runar Hodne og Cecilia Ølweczky

Instruktør
Runar Hodne

Scenografi og lysdesign
Ulrik Gad

Kostumedesigner
Maria Gyllenhoff

Komponist
Lydmor/Jenny Rossander

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Nyhed: Videointroduktion

Som noget nyt tilbyder vi nu videointroduktioner til udvalgte forestillinger ved en af teatrets dramaturger. Videointroduktionen til Tine lægges ud omkring premieren og varigheden er ca. 5 – 10 minutter.

Undervisningsmateriale: Ungdomsuddannelser

Download gratis undervisningsmateriale til ungdsomuddannelser. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Koncert med Lydmor

Lørdag 18. september 2021 kan du opleve Lydmor, når hun spiller koncert på Studenterhuset. Lydmor har komponeret musikken til ‘Tine’.

Køb billet her

Dansk sangerinde står for musikken

Migogaalborg har interviewet Lydmor, der har komponeret musik til forestillingen.

Læs interview

Først i Danmark: Teater har succes med virtuel forestilling

Aalborg:nu har snakket med vores chefdramaturg om livestreaming af premieren på Tine.

Læs artikel

“HAN TOG MIG KUN FOR ET NU”

Køb billet