Store Scene

Genre: Drama af Herman Bang

Tine

Billetpriser
 • Normalpris

  120 – 295 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 160 kr.

 • Studerende

  90 – 180 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  23. januar – 27. februar 2021

 • Premieren livestreames gratis

  23. januar kl. 19:00

 • Varighed

  2 timer (ingen pause)

Forestillinger

DIGITAL pREMIERE på Tine

Aalborg Teater inviterede hele Danmark til at livestreame premieren på Tine lørdag 23. januar kl. 19:00 på AAT Stream.

Aflysninger frem til 28. februar

Aalborg Teater følger myndighedernes anbefaling og aflyser alle forestillinger på Aalborg Teater frem til og med 28. februar 2021.

Billetservice vil hurtigst muligt kontakte alle, der har billetter til Tine i den periode på mail. Vi anmoder om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over situationen.

Dødsdømt kærlighed

Tine er en gribende, altfortærende og tragisk kærlighedshistorie, der udspiller sig i krigens skygge.

Degnens datter Tine er pige i huset hos skovrideren på Als. Hun er veninde med fruen i huset – og hemmeligt forelsket i skovrideren selv. Men den skygge i livet er for intet at regne mod det, der kommer, da krigens alvor og grusomheder rammer det stille samfund på Als. Skovriderfruen og sønnen er bragt i sikkerhed og skovrideren må til fronten.

Under de dramatiske begivenheder udvikler der sig et kærlighedsforhold mellem Tine og skovrideren. Desperat og dødsdømt kærlighed finder sin fuldbyrdelse til lyden af buldrende kanoner og altfortærende flammer. Et kærlighedsforhold der får fatale følger.

Prisvindende instruktør Runar Hodne iscenesætter forestillingen, og med sig har han den danske sanger og sangskriver Lydmor, der komponerer stemningsfuld og smuk elektronisk musik til forestillingen.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
Nordjyske
Sceneblog.dk
Iscene.dk
Weekendavisen
Aalborg Teaters livestreaming er et mesterværk.
Det er en pragtfuld ensembleforestilling produceret i en tid hvor ingen må samles, et drama der kalder på både tro, håb og kærlighed, og en forestilling der forhåbentlig snart kan opleves på Aalborg Teaters store scene.
Gennemført stiliseret adaption af Herman Bangs krigserindring.
I Aalborg Teaters version af Tine har Hodne givet ordet til alle hovedkaraktererne, der på skift fortæller, mens de handler. Det burde tage brodden ud af dramaet, men gør det modsatte, ikke mindst takket være en smuk kemi mellem Nørholts Tine og Beks hr. Berg. Her virker det indirekte pludselig dødeligt direkte.

Mød Lydmor (Jenny Rossander)

Tine

Afspil video

Publikum mener

Kirsten gitz johansen

En stor oplevelse af et sikkert ensemble , præcist og gruopvækkende i al sin scenografiske enkelthed Dejlig sang, forløsende og fortællende om krigens gru og danskernes frygteluge nederlag

29. January 2021

Allan Håkansson

Jeg ville nok aldrig have valgt at gå ind at se Tine, men hold da op for en medrivende oplevelse. Tak for det:-)

25. January 2021

Kirsten kjærsgård

Forestillingen lever stadig inde i mig. Da jeg havde vænnet mig til formen med fortælleform og tredie person og enkel scenografi og alle skuespillere på een gang fangede forestillingen mig og lod mig rive mig på trods af der ingen pauser var dog underligt til sidst med ikke at kunne give applaus men jeg havde virkelig følelsen af en stor teateroplevelse ,mange tak for det til teatret en god erstatning for kultur mens teatret er lukket ned

25. January 2021

Susan V

Endelig en chance for at deltage i en kulturel begivenhed! Tak for det!! En 2-dimensionelt livestream (på TV) er en anden oplevelse end at være i teatret in-person, men vi nød stykket helt bestemt. Scenografien og musikken bærer stykket. Vel gjort! Introduktionen inden var meget vigtig for forståelsen. En gang i mellem havde vi svært ved at høre bestemte skuespillere og der var fallout en gang i mellem i de sidste minutter, men det tekniske må vi alle lære. Gør det igen!

24. January 2021

Anne Lildholdt Jensen

Storslået oplevelse, selvom man ikke sad i salen. Intenst og avanceret stykke, flot scenografi og kostumer helt i top. Det sammen med skuespillerne ikke mindst frigjorde stykket fra tidsrammen og løftede stykket ind i vores tid, hvor vi også bliver ramt - ikke af krig - men af en virus. Tak til Aalborg Teater for at have gjort det muligt at kigge med. Teknisk set var det også fantastisk, at det kunne lade sig gøre at se med så direkte uden forsinkelser.

24. January 2021

Lene Koogi

Fremragende forestilling.

23. January 2021

Rikke

Tusind tak for jeres gratis live streaming. Jeg har været i teatret !!!! ( - og imens var jeg også lige i køkkenet, på toilettet og nede for at hente opladeren.) De første 20 minutter var det lidt svært. Jeg havde fornemmelsen af at være med til en film optagelse, hvor alle skuespillerne øvede sig på deres kommende 'take' - men så skete der pludselig noget, hjulpet af flere 'close ups', tror jeg. Jeg blev grebet af ensemblespillet, af skuespillernes nærvær - af koncentrationen. Og jeg begyndte at vænne mig til blandingen af det spillede og det fortællende. Og her til sidst ramte fortællingen mig virkelig, jeg blev rørt og fik flere og flere billeder i mit hovedet; måske fordi jeg sad hjemme og derfor havde jeg mere 'plads' til selv at digte med ...jeg var i Sønderjylland og så det hele for mig. Musikken bidrog meget fint, den var både jordnær og abstrakt og scenografisk var det enkelt og effektivt. Så alt i alt en virkelig spændende oplevelse. Dansk tragedie af græske dimensioner. Mange tak fordi I gjorde min lørdag aften til noget særligt her under nedlukningen.

23. January 2021

Charlotte Juhl

Meget spændende og medrivende formidling med bevægende kroppe, fantastiske påfund i scenografien, dygtige skuespillere, der er akrobatiske på stole, udtryksfulde stemmer og flot samarbejde i sang. Lydkulisse og lyd i det hele taget var medrivende. tak for en skøn teateroplevelse under nedlukning.

23. January 2021

Elin Kristensen

Kære Aalborg Teater Tusind tak for en dejlig teaterforestilling hjemme i sofaen, tusind tak for jeres arbejde med at brede livestreamingen ud. Fortællingen er jo fangende, dertil er Herman Bang bare god. En spændende, fængende og abstrakt opsætning. Tusind tak for oplevelsen.

23. January 2021

Birthe

Tak til Aalborg Teater for at dele en gribende oplevelse med os alle her i coronatiden. Fascinerende, anderledes og smuk tilgang til stykket. Håber, I kunne mærke min applaus her fra København SV.

23. January 2021

Lene Hansen

Tak for en god teateroplevelse. Det var fint at sidde stille en lørdag aften , hvor vi ellers er overladt til Netflix. Efter kort tid blev jeg engageret i fortællemåden og hele stemningen. Der var plads til fantasien fordi det var fremstillet med så få virkemidler. Tak for initiativet

23. January 2021

Michelle og Klaus bak

Solid skuespillerpræstation, forvirrende scenografi og fortællerrolle (vi så helst en selvstændig fortæller)

23. January 2021

Trine Tostenæs Jensen

Meget virkningsfuldt og brutalt. Det havde en god effekt at de omtalte sig selv i 3. person og fortalte hvad de gjorde uden faktisk at gøre det, så man selv skulle forestille sig det. En virkelig god oplevelse, mange tak! Vi klappede højlydt foran skærmen, da skuespillerne bukkede. At vi ikke giver den 6. stjerne, skyldes kun at der indimellem var susen på lyden. Skuespil og stemning fortjener alle 6. Frida og Trine

23. January 2021

Heidi Søvndal

Rigtig fin og interessant anderledes produktion. Et privilegium at komme gratis til premieren og på trods af at det blev oplevet online og ikke på teatret var det en stor oplevelse, tak for det.

23. January 2021

Bodil

Så kom teateret til mig igen. Tak for oplevelsen og genoplevelsen af Tine. Det var bare så godt

23. January 2021

Lisbeth Filt

Fantastisk at se med fra min egen stue

23. January 2021

Margit Madsen

Tak for et flot teaterstykke. Tak til de dygtige skuespillere som leverede selvom der ingen publikum var i salen. Dyster var forestillingen dog, kunne godt have brugt en mere opmuntrende i denne triste Corona tid, men det kan måske komme.

23. January 2021

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Forfatter
Herman Bang

Instruktør
Runar Hodne

Scenografi og lysdesign
Ulrik Gad

Kostumedesigner
Maria Gyllenhoff

Komponist
Lydmor/Jenny Rossander

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale: Ungdomsuddannelser

Download gratis undervisningsmateriale til ungdsomuddannelserne. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Koncert med Lydmor

Lørdag 18. september 2021 kan du opleve Lydmor, når hun spiller koncert på Studenterhuset. Lydmor har komponeret musikken til 'Tine'.

Køb billet her

Gratis premiere på Aalborg Teater: Dansk sangerinde står for musikken

Migogaalborg har interviewet Lydmor, der har komponeret musik til forestillingen

Læs interview

Først i Danmark: Teater har succes med virtuel forestilling

Aalborg:nu har snakket med vores chefdramaturg om livestreaming af premieren på Tine.

Læs artikel

Oplev den gribende og tragiske kærlighedshistorie

Køb billet