De skønne dage i Aranjuez

Forestillinger

Kan vi tale os til nærhed?
To mennesker – en kvinde og en mand – sidder på en veranda en varm sommerdag og har tid og anledning til at erindre og spørge hinanden ud. Om kærlighed, om længsler, om selve det at erindre. Kender de hinanden? Taler de om den anden eller nogen andre?

I stærk kontrast til samtidens utålmodige og stressede jag efter stadig kortere, hurtigere og mere effektive kommunikationer, lader Handke først og fremmest “Kvinden” og ”Manden” være stille, og lytte og mærke hvad stilhed er. Og det afføder en dialog, der er sælsomt smuk:

Kvinden
Og det er et sælsomt ord: Højsommer, i en så dyb stilhed. Dyb stilhed – det er til gengæld det rette ord. Før vi begyndte at tale, du og jeg, havde jeg en følelse af – at stilheden ville komme, eller at den ville nedstige, som man ville have sagt førhen, eller en yderligere, en fuldendt ro, en nedkomst af en ro på dette sted, og ikke kun her, men over hele jorden. Jorden ville sagte med stilhedens nedkomst forvandle sig, sagte – til en skive, sådan som man førhen forestillede sig det? Til et krater, til et bassin. Takket være den dybe stilhed vandt landet her mere dybde. Igen et sælsomt udtryk: at vinde dybde.

Manden
En sød illusion.

Forfatter Peter Handke modtog i 2019 Nobelprisen i litteratur og i denne rørende duet spiller han konsekvent kønnene og kampene mellem dem ud imod hinanden, men han gør det med en raffineret og sjældent set skønhed.

Kom trygt i teatret
Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER.

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos
Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
 • Billetpriser

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • Danmarkspremiere

  29. januar 2021

 • Sidste spilledag

  20. februar 2021

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Drama af Peter Handke

Spilledage

Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.395 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Peter Handke

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Ditte Marie Tygesen

Vil du vide mere?

Introduktion

Kom til gratis introduktion på De skønne dage i Aranjuez onsdag den 10. februar.

Book her