Lille Scene

Genre: Drama af Peter Handke

De skønne dage i Aranjuez

Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  29. januar – 20. februar 2021

 • Varighed

  1½ time (ingen pause)

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Digital danmarkspremiere

Aalborg Teater inviterede hele Danmark til at livestreame premieren på De skønne dage i Aranjuez lørdag 30. januar kl. 19:00 på AAT Stream.

Aflysninger frem til 28. februar

Aalborg Teater følger myndighedernes anbefaling og aflyser alle forestillinger på Aalborg Teater frem til og med 28. februar 2021.

Billetservice vil hurtigst muligt kontakte alle, der har billetter til De skønne dage i Aranjuez i den periode på mail. Vi anmoder om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over situationen.

Kan vi tale os til nærhed?

På en varm sommerdag sidder to mennesker i en paradisisk have. En mand og en kvinde. De to har en fælles historie og en fælles fortid, men deres liv har formet sig på vidt forskellig vis, nu mødes de igen. Hun har levet et stærkt og intenst liv – et liv med mange mænd. Hun har levet et liv, der har brudt med normerne, mens manden kun har levet sit liv gennem andre menneskers historier. De taler om kærlighed, om livet, om længsler, om friheden, om forholdet mellem mænd og kvinder.

På overfladen virker alt smukt og poetisk, men under overfladen lurer smertefulde temaer som kvindefrigørelse og forholdet mellem de to køn.

Vil de to mennesker finde hinanden igen og vil de finde kærligheden eller findes der som manden siger ”ingen lykkelig kærlighed. Man har allerede på forhånd mistet det man elsker”.

I stærk kontrast til samtidens utålmodige og stressede jag efter stadig kortere, hurtigere og mere effektive kommunikationer, lader Handke først og fremmest “Kvinden” og ”Manden” være stille, og lytte og mærke hvad stilhed er. Og det afføder en dialog, der er sælsomt smuk:

Kvinden
Og det er et sælsomt ord: Højsommer, i en så dyb stilhed. Dyb stilhed – det er til gengæld det rette ord. Før vi begyndte at tale, du og jeg, havde jeg en følelse af – at stilheden ville komme, eller at den ville nedstige, som man ville have sagt førhen, eller en yderligere, en fuldendt ro, en nedkomst af en ro på dette sted, og ikke kun her, men over hele jorden. Jorden ville sagte med stilhedens nedkomst forvandle sig, sagte – til en skive, sådan som man førhen forestillede sig det? Til et krater, til et bassin. Takket være den dybe stilhed vandt landet her mere dybde. Igen et sælsomt udtryk: at vinde dybde.

Manden
En sød illusion.

Prisvindende forfatter
Forfatter Peter Handke modtog i 2019 Nobelprisen i litteratur og i denne rørende duet spiller han konsekvent kønnene og kampene mellem dem ud imod hinanden, men han gør det med en raffineret og sjældent set skønhed.

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.
Nordjyske
Sceneblog.dk
iscene.dk
Under ”De skønne dage i Aranjuez” var jeg totalt opslugt af den meget smukke fortælling om en kvinde og en mand i Peter Handkes fortryllende sproglige univers.
De skønne dage i Aranjuez er med Martin Ringsmose & Camilla Gjelstrups fine spil, og ikke mindst elegant tilbageholdte passion, blevet et glødende sensommerdrama i det gennemtænkte scenerum på Aalborg Teaters Lille Scene.
Aalborg Teaters De skønne dage i Aranjuez kræver spidsede ører og en uvant sans for stilhed og langsommelighed. Trods symbolvrimmel i både tekst, lyd og scenografi er det et seværdigt bud på eksistentiel refleksion i en tid, hvor vi har netop mere tid til rådighed.

Publikum mener

Pia

Jeg vil ikke påstå, at jeg forstod alt i dialogen, men jeg vil mene, at jeg forstod det overordnede budskab. On-line teater er absolut meget anderledes end at være der selv, men vilkårene taget i betragtning, blev det endnu en god teateroplevelse blandt de snart rigtigt mange, jeg har haft siden min pure ungdom i 70’erne. Skuespillernes præstationer var i top – selvfølgelig – så tilsammen fik de to skabt en intens stemning, som kun blev mere intens af de tavse pauser. Scenografien og lydbilledet var helt perfekt. Tak fordi, I valgte at række ud til os på en ny måde i disse mærkelige tider :o)

31. January 2021

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Forfatter
Peter Handke

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Ditte Marie Tygesen

Oversætter og dramaturg
Jens Christian Lauenstein Led

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Hannibal Dahl

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til De skønne dage i Aranjuez.

Download program

“Jeg mener ikke noget, jeg er kun et menneske”

Klumme om forfatter Peter Handke af teaterdirektør Hans Henriksen.

Læs artikel

Kan vi tale os til nærhed?

Køb billet