AAT Stream

Live stream

Walking Landscapes

Forestillinger
Gratis live stream på Walking Landscapes Facebookside
  • Pris

    Gratis

  • Hvor kan jeg streame?

    Se link nedenfor

  • Spilleperiode

    21. juni – 10. juli 2021

  • Varighed

    Hver kunstner live streamer én gang i timen i 12 timer

  • Organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med 60 partnere i 12 kommuner over hele landet med støtte fra Nordea-fonden.

20 kunstnere, 20 vandringer, 20 dage

Aalborg 21. juni – 10. juli 2021
Live streamingen er gratis og foregår på Walking Landscapes Facebookside

20 kunstnere vandrer gennem Aalborgs landskaber. Én kunstner hver dag i 20 dage. I 12 timer vandrer de afsted og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

De 20 kunstnere har en særlig relation til disse landskaber. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i stedets natur, myter, stemninger og hemmeligheder.

De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, lyd… Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. En fortælling, en performance, en installation, en samtale, en tegning, et møde…

De 20 kunstnere skaber en levende, mangfoldig og overraskende fortolkning af de aalborgensiske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

Gratis live stream her
Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på Walking Landscapes Facebookside.

Program
Se mere om kunstnerne og deres vandringer herunder. Klik på linket under hver kunstner og læs mere – fx om de inviterer dig til at vandre med live i landskabet.

Om Walking Landscapes
Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet varer 140 dage 11. juni til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune – i alt 140 kunstnere.

Trailer

Walking Landscapes

Afspil video

Walking Landscapes program i Aalborg

21. juni: Sara Hagins

Tid: kl. 09.00 – 21.00
Kategori: Billedkunst

I sin vandring Protestbanner vol. II bygger hun videre på værket Protestbanner, som består af 50 stykker silke, der er riet løst sammen til et stort banner. Silken er farvet med planter indsamlet og bearbejdet af en masse børn i en skov i Aalborg, og i anden del af værket vil Sara indsamle nye materiale til indfarvning gennem vandringen, som afsluttes ved at tænde et bål og farve medbragt silke.

Læs mere

22. juni: Alex Mørch

Tid: kl. 10.00 – 22.00
Kategori: Lydkunst

I værket Sonum Danica vil han foretage en række soniske lydundersøgelser og -forstyrrelser af Aalborg Kommune, som led i hans større kortlægning af hele Danmark. Det overordnede projekt er inspireret af oldgammel og moderne landmåling, som vil forstærke baggrundsstøjen lokalt på 433 lokationer og skabe et musikalsk samspil mellem de frigjorte resonansfrekvenser og landskabets egne lyde.

På vandringen kan man opleve Alex’ “landmålinger” live, og hvert nedslag er dermed en unik lytteoplevelse, der direkte spiller på og med omgivelserne.

Læs mere

23. juni: Britt Kristensen

Tid: kl. 09.00 – 21.00
Kategori: Teaterkunst

På sin vandring vil Britt fortælle historien om byens kridt ved at tage mange skridt gennem de mange landskaber, det har påvirket økonomisk, naturmæssigt, arkitektonisk og menneskeligt. Undervejs får publikum mulighed for at tegne med kridtet fra byens kerne og undergrund, og Britt møder nogle af dem, der ved rigtig meget om kridtets betydning for Aalborg og Nørresundby. Kridtet kommer også til at sætte aftryk på hende i løbet af dagen.

Læs mere

24. juni: Sonja Strange

Tid: kl. 09.00 – 21.00
Kategori: Performance

Moræne er en visuel fortælling, inspireret af eddadigtene, som består af en digtsamling med fortællinger fra nordisk mytologi, nedskrevet i det 13. og 14. århundrede. Moræne er inddelt i 13 akter og foregår på De Himmerlandske Heder. Sonja er født og opvokset på Lundby Hede, som er en del af De Himmerlandske Heder. Moræne er en personlig fortælling om tabet af Sonjas egen mor, og samtidig en historie om hedens oprindelse, og om livets begyndelse og slutning og alt det, der foregår imellem.

Læs mere

25. juni: Kirsten Dufour + Finn Thybo Andersen

Tid: kl. 10.00 – 22.00
Kategori: Billedkunst

Billedkunstnerne Kirsten Dufour og Finn Thybo Andersen har boet ved Nørrekær ved Limfjorden i Nordvesthimmerland siden 1971 og fulgt udviklingen i området. Under deres vandring spørger de ind til, hvilke alternativer der er til stordrift og udvinding af naturen. Omkring dem sammenlægges markerne nemlig til stordrift, de små gårde og husmandssteder nedlægges og forsvinder. Læhegnene mellem markerne forsvinder ét efter ét.

Læs mere

26. juni Linh Le

Tid: kl. 05.00 – 17.00
Kategori: Performance kunst

Linh Le er performancekunstner og bruger sin krop til at undersøge, hvordan hun kan bevæge sig på måder, der er styret af lyst og umiddelbarhed – for at skabe nye billeder og repræsentationer af kvindekroppen og dens kraft. I performancen Finde hjem til sølvpapir vil hun finde hjem til malplacerede kroppe og materialer. Hun vil finde hjem til sølvpapir, et umiddelbart malplaceret materiale og undersøge, hvordan det som materiale ændrer form, indgår i, forvandler og overtager objekter, kroppe og landskaber. Linh vil interagere med sølvpapir i alle nedslag på sin vandring og på nogle steder af ruten invitere publikum til at være med.

Læs mere

27. juni: Tundra

Tid: kl. 08.00 – 20.00
Kategori: Musiske ritualer

‘Hvor jeg går, følger du efter’ forsøger gennem en vandring og 12 musikalske ritualer i Lille Vildmose at markere overgangen fra én tidsalder til en anden og undersøger, hvordan vi kan imødekomme og bearbejde erfaringen af at bebo en verden, hvor natur og kultur er smeltet sammen.

Sofie (sanger) og Rasmus (harpespiller) fra gruppen Tundra er søskende, og deres olde– og bedsteforældre har gravet tørv i Lille Vildmose.

Læs mere

28. juni: Marika Seidler

Tid: kl. 06.00 – 18.00
Kategori: Billede-, video- og performance-kunst

‘Muld krone’ bliver en sanselig performance-vandring i naturen i landskabet omkring Lille Vildmose – et fredet naturområde mellem Egense og Dokkedal, ca. 28 km sydøst for Aalborg.

Vandringen er inspireret af lokalområdets tradition i 70erne for udklædningsoptog, samt naturfaglig og historisk viden om Heden, Træer og svampe-symbiose, Tørvegravning, Højmosen, Spagnum, lokal dyreflokadfærd og tidevand.

Læs mere

29. juni: Nanna Lysholt Hansen

Tid: kl. 09.00 – 21.00
Kategori: Visuel antropolog og fotograf

I sin performative vandring er Nanna Lysholdt Hansen inspireret af oldtidsmodergudinder og myten om den Sumeriske gudinde Inanna og hendes rejse ned i underverdenen. Arkæologiske beskrivelser af Inanna er blevet brugt af konspirationsteoretikere til at bevise liv på andre planeter i andre tider. Nanna vil fremføre en tekst-collage, som sammenvæver oldtidspoesi, økofeministiske tænkere, moderskab, planetariske økosystemer, klimakrise og rumfartsteknologi. Hun vil på ruten kropsliggøre en cyborgmodergudinde, som performer tekst-collagen igennem meditativ sang i transformative rum.

Læs mere

30. juni: Sofie Risager Aaby

Tid: kl. 10.00 – 22.00
Kategori: Event poetry slam

12 på-dagen-skrevne-poetry-slams om livsveje og storbylandskabets skjulte fortællinger. En gang i timen vil Sofie fremføre en netop skrevet bid poetry slam. Slamen vil blive live streamet, men vil samtidig også blive fremført for dem, som befinder sig i byen netop da. Som afrunding på vandringen vil alle dagens poetry slams blive performet i samlet format til slut.

Læs mere

1. juli: Madame Nielsen

Kategori: Udenfor kategori

“Hver time og afhængig af, hvor jeg netop befinder mig, vil jeg ringe på i det nærmeste hus og bede døråbneren vise mig “det vindue i din bolig, hvorfra man har det bedste udsyn til “landskabet””, og samtidig anmode om lov til at foretage en præcis 3 minutter lang videooptagelse af den pågældende udsigt med fast kameraindstilling. I løbet af de tre minutter vil jeg enten læse en funden tekst om landskabet som fænomen og/eller problem, eller en af mig selv forfattet tekst om samme, eller bede beboeren i huset sige noget om det landskab, vedkommende ser, karakterisere og bedømme det, eller samtale i tre minutter med vedkommende om landskabet “derude”.”

Læs mere

2. juli: Katrine Thorup

Tid: kl. 08.00 – 20.00
Kategori: Tekstil design

Tekstildesigner Katrine Thorup vil i sin vandring registrere landskabet, ruten og gang i ét stykke tekstil, som hun strikker, imens hun går.

Én gang i timen vil Katrine live streame fra landskabet, imens hun markerer overgangen til næste time i strikketøjet. Op til vandringen vil Katrine udgive en manual til, hvordan du selv kan foretage din egen strikkevandring. Heri vil du finde alle 12 strikkeopskrifter, som du kan følge som det passer dig.

Det vil være muligt at mødes med Katrine til en fælles siddende strikkestund på Lundby Hede.

Læs mere

3. juli: Nanna Rosenfeldt-Olsen

Tid: kl. 09.00 – 21.00
Kategori: Performance kunst

Næsten 2/3 af Danmarks samlede areal er landbrugsjord. Det er et derfor et sjældent fænomen her til lands, når øverste jordlag står uberørt hen. Netop dette er skrænterne mellem Aalborg og Sebbersund i Nordjylland – uberørte. Her foregår Nanna Rosenfeldt-Olsens 12 timers vandring, der samtidig er en kunstnerisk udgravning.

Man kan tage del i selve vandringen, så lang tid man har lyst, man kan deltage i en udgravning eller man kan gøre begge dele.

Læs mere

4. juli: Morten Poulsen

Tid: kl. 10.00 – 22.00
Kategori: Lydkunst

Morten Poulsen er lydkunstner, komponist og undervandstrommeslager. I sin vandring vil han sammen med publikum lytte gennem forskellige objekter til landskabet omkring dem. Objekterne vil således tilsammen danne et “lydkort” – en kortlægning af Aalborg fra lydens perspektiv.

Publikum inviteres til at lytte med ved hvert stop.

Læs mere

5. juli: Mille Holtegaard

Tid: kl. 16.00 – 04.00
Kategori: Digital kunst, fotografi, performance kunst

‘Lavendler og Grønne nelliker’ er en kortlægning af en performativ gåtur. Ud fra hvilke planter, Holtegaard støder på, på sin rute gennem Aalborg, vil dette blive oversat til en digital buket. Projektet vil stække sig hen over natten, fra solopgang til solnedgang, på en af årets længste nætter.

Holtegaard ønsker at fortælle underliggende historier i naturen, og naturens relation til mennesket og teknologien, ud fra et queerteoretisk, posthumanistisk og cyberfeministisk perspektiv.

Læs mere

6. juli: Sofie Nielsen

Tid: kl. 10.00 – 22.00
Kategori: Lydkunst

Alle kender følelsen af at ligge og kigge op på dansende skyer på himlen – men hvad nu hvis vi tilføjer en vandrende bevægelse og et lydspor –hvordan påvirker det så oplevelsen? Tag med på Sofies vandring med blikket målrettet mod naturens loft, mens du igennem hendes horisontale univers kan fornemme og sanse, hvor hun befinder sig, og hvad hun foretager sig, når det analoge og det digitale lydspor smelter sammen.

7. juli: Scott William Raby

Tid: kl. 10.00 – 20.00
Kategori: Performance art

‘Mediated Fjordscape Experiments’ will seek to activate industrial sites, ecological spaces, and harbor infrastructure, through reframing the natural and urban spaces of Aalborg’s Limfjord through different moving image techniques, documentation, and onsite engagement.

Læs mere

8. juli: Favne

Tid: kl. 05.00 – 17.00
Kategori: Musik

Gunhild Øibakken Pedersen, Favne, er uddannet skovarbejder, hvorfor både naturens videnskab og sanselighed let kan høres i Favnes tekster og musik.

Hun har tidligere lavet poetiske dokumentarer fra ø-gruppen, Træna, langt ude i Atlanterhavet i Nord-Norge og fra Københavns Sydhavn, samt dokumenteret den skandinaviske folkemusiks vandring i the Upper Midwest i USA.

Hun er halv norsk, halv dansk og den nordiske melankoli fra de dybe norske skove klinger tydeligt i Favnes musik.

Læs mere

9. juli: Ann Mai Røge

Tid: kl. 11.00 – 23.00
Kategori: Performance kunst

Performancekunstner Anne Mai Røge vil i vandringen Brud undersøge forholdet mellem sin indre sindsstemning og sine omgivelser og hvordan disse påvirker hinanden. Hun er interesseret i enkle hverdagsritualer og nye møder, i det intuitive møde med nuet, men også bevidst om en last, der gennem de sidste tre år er gledet ned fra hendes skuldre, og som hun nu slæber bag sig.

Læs mere

10. juli: Birgitte Lundtoft

Tid: kl. 12.00 – 24.00
Kategori: Dans

På denne vandring sætter danser Birgitte Lundtoft kurs mod den anden side af fjorden. Hun er vokset op med udsigt over Limfjorden fra den nordlige side. Men hvordan kommer hun over fjorden? Hvad er der på den anden side?

FJORDKYST er en solo vandring, der omfavner fjorden og bevæger sig langs kysten nord for fjorden og syd for fjorden. Det er en naiv fordybelse i landskabets taktile naturelementer og lokal-æstetiske fragmenter. Det er en vandring, hvor fjorden konstant flimrer i baggrunden og kysten, derovre på den anden side, figurerer perifert i bevidstheden.

Læs mere

Holdet bag

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartnere i Aalborg er Aalborg Kommune og Aalborg Teater i samarbejde med Landdistrikterne, Kunsten, Teater Nordkraft og Aalborg Bibliotekerne.

Metropolis Landskab finder sted over tre år som en trilogi. Hver etape bygger videre på de foregående:

  • Walking Landscapes 2021
  • Talking Landscapes 2022
  • Performing Landscapes 2023

Læs mere om Metropolis – Københavns Internationale Teater

Metropolis Landskab er støttet af Nordea-fonden. Øvrig finansiering primært via kommunerne/partnerne/Metropolis samt støtte til Walking Landscapes fra Statens Kunstfond – Sammen om Kunsten og Wilhelm Hansen Fonden.

Vil du vide mere?

Skridt gennem landskaber

Teaterkunstneren og journalisten Britt Kristensen deltager i Walking Landscapes. Her fortæller hun om sit projekt. Artikel fra Kunsten.nu (kræver abonnement).

Læs artikel