Tilbage til nyheder

Artist talks på ‘Salt’

10. februar 2019

I forbindelse med forestillingen Salt som vi producerer i samarbejde med Det Olske Orkester afholdes der to gratis oplæg inden forestillingen tirsdag 19. og onsdag 20. marts.

Introduktion til ‘Salt’
Tirsdag 19. marts kl. 18:45 – 19:15.
Gratis (tilmelding påkrævet)
Tilmeld dig her

‘Salt’ er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”. Hvor vi med den første forestilling ‘Sukker’ havde fokus på dansk slavehandel, har vi med ‘Salt’ vendt os indad for at få fokus på 1800-tallets Danmark med national romantisk guldalder-kultur og voldsomme sociale kontraster.

Det har krævet research på museer og i arkiver, men ikke mindst en rejse til yderkanten af landet, nemlig Harboøre ved Vesterhavet. Her har vi gravet i arkiverne og talt med mange mennesker, som generøst har delt deres og deres forfædres fortællinger med os om kampe på havet, om tro, solidaritet, undertrykkelse og stigmatisering. Denne rejse gav os et uvurderligt materiale til vores forestilling, men måske vigtigst af alt: den nuancerede vores egen ”frisindede” opfattelse af vores omverden.

30 minutters foredrag af instruktør Lotte Faarup før forestillingen med mulighed for spørgsmål.

 

Artist talk: Den nationale fortælling om Danmark
Onsdag 20. marts kl. 18:15 – 19:00
Gratis (tilmelding påkrævet)
Tilmeld dig her

Op gennem 1800-tallet taber Danmark både krige og territorier og får på den baggrund brug for en ny fortælling om sig selv. Historien om Danmark som handelsorienteret koloniejer og slavehandler siver ud af historieskrivningen og i stedet opbygges den patriotiske fortælling om nationalstaten, solidt iscenesat i guldaldertidens ramme. Man dyrker fortællingen om dansk identitet og fædreland gennem både kunst, religion og litteratur, både for at søge sammenhæng (i et ellers meget klasseopdelt samfund), men også i forsøget på at definere dansk etnicitet.

Teaterforestillingen ‘Salt’ udspiller sig netop i den brydningstid og tager med inspiration herfra, temaerne fattigdom, frisind og ikke mindst missionering under kærlig og kritisk behandling.

45 minutters foredrag af Lars Jensen (RUC) og instruktør Lotte Faarup før forestillingen med mulighed for spørgsmål.

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere