Tilbage til nyheder

Audition: Kvindelige korsangere/performere søges

28. februar 2019

Kvindelige korsangere/performere søges til forestillingen De asylsøgende kvinder på Aalborg Teater.

I sæson 2019-20 er Betty Nansen Teatret, Aalborg Teater og Malmø Stadsteater gået sammen om et storstilet samarbejde. Forestillingen De asylsøgende kvinder sættes i løbet af sæsonen op på alle tre scener med et nyt folkekor i hver by. Derfor søger vi nu 25 kvinder mellem 15 – 27 år til det kor, der skal spille hovedrollen i forestillingen på Aalborg Teater. Koret taler direkte til publikum i salen med sang og koreografi.

Et folkekor af lokale stemmer
Koret skal bestå af yngre kvinder fra lokalområdet for at afspejle mangfoldigheden i den by, hvor forestillingen spiller. Udover koret medvirker tre professionelle skuespillere og tre musikere, der spiller live på scenen.

Hvem søger vi?
Kvinder mellem 15 – 27 år, bosiddende i Nordjylland som kan udtrykke sig i både sang og bevægelse. Det er en fordel med korerfaring, men ikke et krav. Du brænder for scenekunst med noget på hjerte og har lyst til at medvirke frivilligt i et kreativt forløb, da vi desværre ikke kan tilbyde løn.

Ansøg
Send en kort video til audition@aalborgteater.dk inden 28. april 2019. Videoen skal indeholde en kort motivation for, hvorfor du gerne vil medvirke i forestillingen og en a capella sang efter eget valg. Husk at opgive navn i emnefeltet. Vi holder audition 11. – 12. maj 2019.

Prøvetid 

  • Uge 33-39: Prøves en aften om ugen
  • Uge 40-45: Prøves tre gange om ugen (aften og evt. lørdag)
  • Uge 46-47: Prøves hver aften + lørdag (søndag er fri)
  • Premiere torsdag uge 47.
  • Spilleperiode: mandag-lørdag fra 21. november til og med 20. december 2019.
  • Hvis man er forhindret i at deltage i nogle få spilledage, kan man komme i betragtning alligevel, da vi opererer med en brutto-trup.

Verdens ældste asyldrama
De asylsøgende kvinder er skrevet for 2500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, og er et af verdens ældste teaterstykker. Samtidigt er stykket så aktuelt, at man skulle tro, at det var skrevet i dag.

En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Her siger loven, at skal kongen give dem asyl, men skal kongen nu lytte til loven og de bønfaldende kvinder eller skal han beskytte sine borgere og sin by mod de mulige konflikter?

De asylsøgende kvinder spiller på Aalborg Teaters Lille Scene fra 19. november til og med 20. december 2019.

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere