Mindste Scene

Genre: Borgerteater

46+1: Mennesker med downs

Billetpriser
 • Normalpris

  130 – 170 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Spilleperiode

  6. maj-10. juni og igen 3.-10. august 2017

 • Varighed

  Ca. 1 time og 20 min (ingen pause)

Forestillinger

Hvor mange kromosomer har vi plads til i samfundet?

De fleste af os har 46 kromosomer. Men det hænder en sjælden gang i mellem, at der dannes et helt særligt foster med 47 kromosomer. Det kalder vi, med de 46, for en ”kromosomfejl”, og de mennesker, der lever med de 47, betegner vi som mennesker med Downs syndrom.

Teater med noget på hjerte
Med forestillingen ”46 + 1” vil Aalborg Teater skabe oplæg til debat, oplyse, præsentere dilemmaer og stille spørgsmål. Hvis vi ikke møder og omgås radikalt anderledes udgaver af det at være menneske, truer det vores egen evne til rummelighed, til at være socialt inkluderende og til at skabe plads for alle.

Oplev en forestilling hvor der er plads til forskellighed og til at være anderledes, en forestilling der giver stof til eftertanke, er vedkommende og sætter store spørgsmål i perspektiv. Dokumentarisk teater med noget på hjerte.

På scenen er mennesker med Downs samt skuespiller Martin Ringsmose.

Ungt Teaterblod
mortenhede.dk
Kulturkongen.dk
Peripeti
Det er teater med noget på hjertet, som blandt andet skaber oplæg til en debat om, hvorfor vi allerhelst vil fravælge dem med det ekstra kromosom. Det er et stort dilemma, der prikker til os og evnen til at skabe plads til alle, som vi jo så gerne vil. Det er alt i alt en meget flot opsætning.
Eksperimentarisk scenekunst med Aalborg Teaters “46 + 1”, hvor otte medvirkende med Downs Syndrom gør os klogere og gladere.
Forestillingen er både sjov, alvorlig og tankevækkende. Den giver anledning til at overveje, hvordan man forholder sig til dem, der er anderledes. På den måde lærer man måske både noget om dem og om sig selv.
46+1 er en spændende borgersceneforestilling, som på fin vis løser det elementære paradoks, borgerscenerne befinder sig i, nemlig hvordan teatret skal få æstetisk velfungerende forestillinger ud af arbejdet med helt almindelige-ualmindelige mennesker.

Publikum mener

Charlotte Maibom Mogensen

Sjov, anderledes, modig og bevægende forestilling.

26. August 2017

Charlotte M. Mogensen

Sjov, anderledes, modig og bevægende forestilling. Nok især når man har haft en søster med Downs.

26. August 2017

leneforup@gmail.com

Meget nærværende og rørende Forestilling.

18. August 2017

Lene Forup

Meget nærværende og rørende Forestilling.

18. August 2017

Margaretha Cedergren

Fantastisk og vigtig Forestilling. Flot flot arbejde fra både instruktør og skuespillere. En Forestilling med stor respekt for og kærlighed til de mennesker, det handler om og som også er aktørerne på scenen. Man kan gå hjem med udvidet viden om Downs – klare facts men også en nuancering af, hvad det betyder i praksis. Mennesker med Downs er også meget forskellige og har forskellige styrker og svagheder. Hjertevarm Forestilling. Tak for det

16. August 2017

Jens jørgensen

Super godt gået

13. August 2017

Ruth Lindholm

En hjertevarm og livsbekræftende forestilling med mennesker, der trods psykiske handicaps gav udtryk for gode liv! Dejligt at opleve!! Flot, modigt og respektfuldt instrueret af Martin Ringsmose!

11. August 2017

Birgitte Buus

En varm, smuk, sjov forestilling. En kærlighedserklæring til livet. Tankevækkende. Og som mor til en pige med Down’s en meget genkendelig oplevelse. Tak til Aalborg Teater og Martin Ringsmose for at have taget emnet op – i tide 🙂

9. August 2017

Kari Bergman Nielsen

6. August 2017

Anne Mette Rasmussen

46+1 var et dejligt stykke at se og det det er godt gået af down skuespillerne og at de kunne huske deres replikker efter deres sommerferie OG at de tur at stå på scenen Man burde have flere af disse forstilinger

5. August 2017

Birgitte Maibom

Fantastisk og man bliver jo næsten nød til at komme igen da 2 forestillinger ikke er ens.

5. August 2017

Annebeth Aasted

En forestilling man ikke glemmer. En bekræftelse på, at alle kan noget, ja, faktisk en hel del, bare man giver lov og mulighed.

4. August 2017

Connie Sørensen

En dejlig oplevelse.

4. August 2017

Annebeth Aasted

En forestilling man ikke glemmer

4. August 2017

Annebeth Aasted

En forestilling man ikke glemmer

4. August 2017

Annebeth Aasted

En forestilling man ikke glemmer

4. August 2017

Inge Larsen

Siger mange tak for en rigtig spændende og “anderledes” teaterforestilling! Dejligt at opleve den glæde, og tillid der blev vist os publikum og ikke mindst Martin Ringsmose, som på fineste møde viste, hvilke talenter der findes i os alle, hvis man bliver hjulpet lidt på vej.

4. August 2017

Birgitte Uhrenholt

Et givende teaterstykke med en fantastisk dygtig instruktør – en rig aften

4. August 2017

Judit Winkler

Et dejligt levende teaterstykke, og skønt med en utraditionel teaterforestilling, som tager afsæt i nutidens virkelighed. Et stykke som både giver stof til eftertanke, men samtidigt gør dig i et fantastisk humør. Mottoet må være: sæt pris på de små ting du har i livet, og lad vær med at tænke over det du ikke har.

12. June 2017

Margit og Asbjørn Isaksen

Fantastisk godt gået af instruktøren, der udviste stor empati og omsorg for de Downs ramte, et kæmpe arbejde i samspillet omkring og med de unge, uden at udstille dem, tværtimod få kvaliteter frem i hver enkelt – uden at kende udfaldet hver aften. En præstation på hver deres niveau, og ikke mindst læring for os tilskuere. TAK

11. June 2017

Malene Rømer

Helt fantastisk. Meget livsbekræftende.

11. June 2017

Annette Hylander

Spændende og anderledes forestilling med mulighed for improvisation for både skuespillere og publikum. Tankevækkende som denne nytteværdi tænkning præger vores samfund, hvilket bare gør det endnu stærkere at se alle disse unge mennesker, der også bare vil ha et godt liv – og som både er og føler sig berettiget til at være her.

11. June 2017

Jette

Da jeg er mor til Lotte i forestillingen er jeg selvfølgelig farvet af det. Men jeg vil gerne give Martin den største ros man kan få. Det er fantastisk hvad han præsenterer med vores unge mennesker samtidig med at han er opmærksom på hver enkelt af dem og deres “særheder” og at han giver dem lov til at være dem de er. Kæmpe tak til hele holdet bag. Lottes mor

11. June 2017

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

En meget direkte oplevelse på det personlige plan. Du sidder i starten og ser det hele lidt udefra, men mere og mere bliver du nærværende i situationen. Vi kom med en forventning om at få forståelse af noget. I stedet fik vi indlevelse.

11. June 2017

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

En meget direkte oplevelse på det personlige plan. Du sidder i starten og ser det hele lidt udefra, men mere og mere bliver du nærværende i situationen. Vi kom med en forventning om at få forståelse af noget. I stedet fik vi indlevelse.

11. June 2017

Merete og Jan Ottosen, Konny og Ronny Østerberg

Det var en kanon oplevelse, de herligste unge mennesker, med en dejlig humor. Også stor ros til Martin Ringsmose, for hans kæmpe tålmodighed, hele vejen igennem stykket.

7. June 2017

Charlotte Paulsen

Anderledes og tankevækkende – og rigtig flot af Martin Ringsmose, det må kræve stor indlevelse at sætte forestillingen op og spille den, han er på hele tiden… det må næsten være mere krævende end at have en hovedrolle, da 46+1 er uforudsigelig. Ja, ros til hele det “professionelle” hold bag forestillingen. Skuespillerne var gode og søde – gav sig fuldt ud. Det er første gang, jeg efter en forestilling og på vej hjem, er blevet bedt om at vende om, da Lotte ville give mig sin autograf 🙂 – charmerende.

7. June 2017

Jacob

En gensidig sjov oplevelse – tankevækkende.

7. June 2017

Marna Jessen

Meget positiv og speciel oplevelse. Dejligt at se den glæde ,som de unge mennesker havde og gav udtryk for at være med i stykket. Fantastisk at se Martin Ringmoses måde at kommunikere og spille med de unge mennesker. En god oplevelse og stof til eftertanke.

1. June 2017

Jeanette Hvid Richter

Det var en forestilling, hvor vi oplevede en menneskelig hjertevarm forestilling – uden anelse til hvad det næste på scenen vil være…. Fik indblik i forskelligheden hos folk med Downs….akkurat som vi alle er forskellige og der er forskellige ting vi er gode til, men vi er alle gode til noget. Fik også nyttige oplysninger som jeg ikke var klar over. Dygtig instruktør der førte os igennem det hele med folk på scenen, der helt sikkert fik et løft og skulderklap, for de fik vist, at de kan…..og han forblev nærmest usynlig og gav de unge lov. Fantastisk. Tankevækkende at se 46+1 Kunne godt finde på at se den igen og se hvad der så sker…. Tak….

1. June 2017

Else Therkelsen

Vær forberedt på overraskelser – ja Det var overraskelser af den supergode slags med sang, dans, trylleri, læren om æg 🙂 og sandelig også bevægelige kroppe. Stor tak til alle skuespillerne og deres instruktør for en glad aften 🙂

1. June 2017

Eva

En fantastisk forestilling! Kæmpe respekt og ros til instruktøren, der udviser tålmodighed og omsorg overfor skuespillerne. Alle var helt enestående. Man vidste ikke, hvad man skulle forvente – og dét var netop, hvad der var så spændende ved forestillingen. Utrolig mange tematikker bliver taget op, hvilket er særdeles relevant i nutidens samfund. Kan varmt anbefales!

1. June 2017

Peter Børgaard

At instruktør og medvirkende sammen går op i en højere enhed er sjældent og smukt at se. Indholdet i 46+1 er særdeles alvorligt i en tid, hvor begrebet ånd hånliggøres. Det er lige gyldigt, om det er ånd i en trossammenghæng eller om det er ånd i talen om unge med Downs eller med andre fejl på DNA strukture.

1. June 2017

Sven

Stykket gav en god forståelse af Downs syndrom. Flot arbejde fra instruktøren og de medvirkende!

30. May 2017

Hanne Agerholm

En anderledes og varm forestilling, hvor udførsel og reaktion ikke er helt forudsigelig.

30. May 2017

Helle Thaarup Rasmussen

Det et rigtig godt stykke.. det var meget anderledes fra hvad man ellers kommer ind og ser 🙂 syndes det sætter fokus på downsymdrom på en rigtig god måde, ved at give indblik i hvordan det er at have downsymdrom 🙂

29. May 2017

Marie Thomsen

Super oplevelse. Har ikke tidligere stiftet bekendtskab til mennesker med downs. God og brugbar viden.

28. May 2017

Sidsel

Jeg synes at det var en fantastisk forstilling, hvor man virkelig lod “skuepillerne” være i fokus og jeg nød det til fulde 🙂

20. May 2017

Lotte og Rikke

Der var rigtig mange sjove episoder – og mange ting til eftertanke

20. May 2017

Lisbeth, Aalborg

Sejt af de unge mennesker – godt gået. Martin er super god til at omgås dem og til at få dem til både at være aktive på scenen og til at fortælle.

18. May 2017

Anne-Marie Kristiansen

Fantastisk forstilling.??Instruktøren var helt utrolig til på en meget nærværende måde, at guide din unge mennesker, og give dem den plads de har brug for, så de kunne udfolde sig. Hilsen en mor til dejlig pige med Downs.

16. May 2017

Tinna Østergaard

Humoristisk på en legal og befriende måde, hvor vi kunne grine med en samhørighedsfølelse og ikke af nogen. Samtidig alvorlig og informativ. Alt i alt en “hel” oplevelse.

14. May 2017

Gitte Dybro og datter Andrea, som kender flere af skuespillerne

En skøn, “absurd og sort” forestilling. Dejlige talenter, der fik lov til at udtrykke sig på absolut individuel måde. Stor beundring for Martin Ringsmoses måde at arbejde med skuespillerne på under forestillingen. Respekt, ligeværdighed og anerkendelse – han burde være pædagog! (Men det vil han nok ikke?)

14. May 2017

Sune

Beste forslilg Vi har være sammen Om det

12. May 2017

Claus Søndergaard

Der er ikke ret meget Downs over det teaterstykke. Det er totalt Up tur, fra første akt til den sidste prut er slået. Tankevækkende og til at blive glad i låget af, meget glad.

10. May 2017

Dorte Steinfeld

Kaotisk, sjov, uortodoks, berigende, rodet – men totalt bekræftende oplevelse, jeg ikke vil være foruden. Jeg blev lidt småforelsket i alle de lækre personligheder på scenen

10. May 2017

Jeanne Kaaberbøl

46+1 er en supergod forestilling der både er varm og underfundig. Den foregår i en uhøjtidelig atmosfære, skuespillerne var fantastiske og Martin Ringsmoses rolige fremtræden når han styrer slagets gang er meget inspirerende.

10. May 2017

Jens Roesdahl

Fantastisk oplevelse. Hele ideen, scenografien og den konstant tilstedeværende etik sendte os en tur gennem dybsindig refleksion så vel som befriende, fælles latter.

10. May 2017

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Borgerteater

Borgerscenen går med denne forestilling ind i sin fjerde sæson, og konceptet er uændret: På Borgerscenen er det ikke skuespilleren, men borgeren, der står på scenen. Borgeren spiller ikke nogen rolle, men medvirker som sig selv i kraft af den, han eller hun er. Rammen om forestillingen er lige så professionel og ambitiøs som ved alle de andre forestillinger, vi laver. Instruktør, scenograf, lys, lyd og hele teatermaskinen står klar, mens borgerne leverer forestillingens indhold i form af deres medvirken under prøver og selvfølgelig i den endelige forestilling.

Vi har endnu aldrig haft en medvirkende borger, der har fortrudt eller har forladt projektet. Det er en overvældende og stærk oplevelse at medvirke i en Borgersceneforestilling, og mange af de medvirkende borgere i de tidligere produktioner har dannet nye fællesskaber, som stadig består.

Om downs syndrom

Lægevidenskabens udvikling bevirker, at vi stadig tidligere og stadig sikrere kan identificere fostre med et ekstra kromosom og dermed vælge abort. Det er der flere og flere, der gør, og antallet af nye mennesker med 47 er støt faldende. Måske kan man om fx 30 år slet ikke lave en borgersceneforestilling med mennesker med 47. Men endnu kan vi.

Holdet bag

Instruktør & skuespiller
Martin Ringsmose

Scenograf
David Gehrt

Lysdesigner
Suni Joenseni

Lyddesigner
Jonas Hvid

Medvirkende borgere
Janne GeosenSune HolmChristian JørgensenPeter KjærLotte Kvist-IbsenJonas NielsenHanne Hylander og Jill Laursen

Vil du vide mere?

Første dag på teatret

Fotograf Lars Horn fulgte med, da prøverne startede på 46+1.

Se billeder

“Nyt teaterstykke: Aalborg Teater fejrer Downs Syndrom”

TV2Nord var med til prøverne på 46+1: Mennesker med Downs.

Se indslag

“I dag fejres folk med et ekstra kromosom – i Aalborg går de på scenen”

TV2.dk har interviewet forestillingens instruktør samt teatrets direktør om forestillingen.

Læs artikel

“Alt udsolgt til hjertevarmt teaterstykke om Downs Syndrom”

Artikel fra TV2Nord.

Læs artikel

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater