Lille Scene

Genre: Ny dansk dramatik af Thomas Markmann

Drengen der ville være vægtløs

Billetpriser
 • Normalpris

  230 – 270 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 135 kr.

 • Spilleperiode

  23. februar – 18. marts 2017

 • Varighed

  1 time og 15 min (ingen pause)

 • Bemærk

  Der anvendes stroboskoplys i løbet af forestillingen

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Drømme fra udkanten

Tag med til 80’ernes udkantsprovins hvor René i hemmelighed drømmer om at blive astronaut og komme væk.

René står et sted mellem stor dreng og ung mand. Han bor hjemme med sin ustabile, sølle og medicinerede mor og er i lære som smed. René spiser for mange burgere og det tætteste han kommer på et levet liv, er vennerne Theis og Winnie.

Hverdagsdrama
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Succesfuldt kunstnerisk team
I sidste sæson fejrede Aalborg Teater stor succes med “Beton“, der vandt en Reumert for Årets Forestilling, ligesom også dramatiker Thomas Markmann vandt prisen som Årets Dramatiker. Nu er samme kunstneriske team tilbage med en historie fra det sted, som så mange af os kommer fra: Den danske udkantsprovins.

Jyllands-Posten
Ungt Teaterblod
Nordjyske
GregersDH
Information
Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme.
Overordnet set må jeg bare tage hatten af for hele holdet bag denne forestilling. De har virkelig formået at skabe noget moderne og anderledes teater.
I det hele taget er forestillingens store force dens skuespil. Ena Spottag er lille og tæt bygget, og dermed rammer hun kropsligt sin teenagerdreng lige på en prik. Her er smerte og vrede. Her er undertrykkelse og frihedstrang. Og her er omsorg for alle de skvat, René er omgivet af.
Skarpt og velspillet lille drama om en teenagers vilde ambition.
’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater er en vidunderligt morsom og barsk historie om nørden, der ønsker sig væk fra sit klaustrofobiske provinshul. Med Ena Spottag som eminent mønsterbryder.

Publikum mener

Ulla Rasmussen

En rigtig god oplevelse. En forestilling, der kom fint omkring (unge) menneskers drømme, og hvor svært de er at realisere i vanskelige tider, og hvor vanskeligt det kan være at komme ud af den rolle, man er født ind i. Stykke var på sin vis meget tragisk men samtidigt utroligt morsomt, og vi gik derfra og var meget imponeret over de fine skuespillerpræstationer.

22. March 2017

Nicolai Bjørnager Kristensen

Underholdende, inspirerende og autentisk forestilling :).

22. March 2017

Grete Jacobsen

En helt fantastisk forestilling. Tusinde tak for den oplevelse, tak til de fantastiske skuespillere. Jeg følte mig tilstede i deres univers.

21. March 2017

Ann-Britt Nielsen

Spændende forestilling, godt sat op og meget imponeret af især Ennas præstation 🙂

19. March 2017

Rita Nielsen

Forrygende godt spillet

19. March 2017

Pia Jakobsen

Et fint tidsbillede, hvor jeg genkendte meget, selvom jeg ikke kommer fra et provinshul. Supergode præstationer af alle medvirkende – en fantastisk oplevelse på en ganske almindelig onsdag aften.

19. March 2017

Lone Nielsen

Fantastisk performance – alle fem skuespillere gjorde det godt – især Ena. Et dejligt genhør/gensyn med 80’erne – men alt i alt en sjov forestilling.

19. March 2017

John

God teateroplevelse. Rigtig gode præstationer af skuespillerne.

19. March 2017

Jytte Glenstrup

Meget velspillet på alle fronter. Enkel og stærk scenografi.

19. March 2017

Marianne Broe

Det var fantastisk !!!! Andre ord kan bestemt ikke beskrive det ..

18. March 2017

Kirstine Pedersen

Fantastisk skuespil!

18. March 2017

Dorte

Super godt skuespil

17. March 2017

Bruno Jensen

Rigtig god og fantastisk godt skuespil. Man glemmer helt at Ena er en pige.

17. March 2017

Jonas B

AAT har gjort det igen! Lavet en helt fantastisk Forestilling sammen med instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen. Utroligt velspillet. Spillerne passer godt til rollerne. Dejligt dejligt!!! Meget anbefalelsesværdig ?

17. March 2017

Lone Thuesen

Hvor var det bare en dejlig oplevelse! Super dygtige skuespillere – ‘flotte’ kulisser 🙂 TAK!!!

17. March 2017

Hanne Agerholm

Imponeret over så godt drengens følelser passede med ‘galakseteksten’ og så velspillet. En stor oplevelse for mig.

16. March 2017

j. myrhøj

En trist, men medrivende forestilling. Den kaldte på forargelse, glæde ,medfølelse, grin, men mest på medfølelse. Fantastiske skuespilpræstationer.

13. March 2017

Bertel

Super forestilling – morsom, tankevækkende – scenografi og effekter lige i øjet.

13. March 2017

Kirsten Skaarup Bojer

Det er det bedste stykke, jeg har set i lang tid. Alt var super

12. March 2017

Inger Svendsen

En rigtig sjov og velspillet forestilling. Man havde virkelig ramt plet med kulisser, tøj, musik m.m.

12. March 2017

Brigitta Kinga Ciocarlan

Forestillingen har været rigtig humoristisk med spændende elementer der vedrører livet, livet som teenager hvor man drømmer om forståelse fra forældrenes side af, ift. forfølgelsen af ens drøm om at blive astronaut, alt sammen fanget et sted i en forestilling. Skuespillerne har spillet fremragende med ægte synlig passion for deres roller! Stor ros herfra

12. March 2017

Inge Darling

Dejligt roligt tankvækkende stykke. Rene fremragende spillet at Ena Spottag. Endnu en dejlig aften l Aalborg teate

12. March 2017

Annika

Fantastisk god forestilling. Skuespillerne gør det virkelig godt, og tiden flyver afsted mens man griner, græder og væmmes. Ena gør det super godt i rollen som Rene, og man kan kun glæde sig til at se endnu mere til hende på Aalborg teater.

11. March 2017

Marianne Fabricius

En dejlig Forestilling, som på mange måder bragte mig tilbage til min egen ungdom. Scenografien og samspillet på scenen gik hånd i hånd under hele forestillingen.

11. March 2017

Inger Joh.

Flot klaret af Ena Spottag. Vi var revet med i den tapre drengs oplevelser, og håbede for ham, at livet måtte tage form, og hans ønsker kunne hjælpe ham til at få retning. Eas aften!

10. March 2017

Vindblæs Friskole

Intens, vild, tæt på og rørende.

9. March 2017

Mette Nørgaard

De 5 kvarter gik utrolig hurtigt og vi sad som naglet til stolen! En stor præstation – nok mest Ena Spottag, der formåede at svinge fra det meget følelsesmæssige til det helt faktuelle – måske en flugt fra hverdagen. De andre figure virkede lidt karikeret – på en fin måde En tankevækkende og en tur på memory lane 🙂 Eneste malurt i bægeret var at der – trods sms ang samme – kom tilskuere ind et stykke inde i forestillingen. Det var forstyrrende og må også have været det for skuespillerne. Lidt ærgerligt

7. March 2017

Herbert Fischer

Jubel!!!! Igen en fantastisk god aften i Aalborg Teater. Lille scenens aktøre spillede “R…. ud af bukserne” i Drengen der ville være vægtløs. Tragisk, komisk, ondt, historisk, humoristisk, så nåede palletten rundt. Alt var indeholdt i stykket. En manglende stjerne fra min side?? Den ville være pladseret hvis Ena Spottag havde været en dreng. Har det lidt svært med når man skifter køn i skuespil, men det er min fobi. Enas spil er til seks stjerner.

7. March 2017

M. Larsen

Rigtig flot forestilling!

7. March 2017

Charlotte Thrane

Super godt! Fantastisk præstation af Ena spottage.

5. March 2017

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Hvis du har lidt levet liv i bagagen, genkendte du dilemmaerne og personerne – hvorefter skuespillerne, manuskriptet og regien tilførte en ekstra dimension og følelse. Så sammenhængende, så åbnende og så fremragende. Tak.

5. March 2017

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Hvis du har lidt levet liv i bagagen, genkendte du dilemmaerne og personerne – hvorefter skuespillerne, manuskriptet og regien tilførte en ekstra dimension og følelse. Så sammenhængende, så åbnende og så fremragende. Tak.

5. March 2017

Hans Bleshøy

Super god oplevelse med meget kompetente skuespillere. Enkel og fin opsætning og kanon lys & lyd teknik. Alt i alt en rigtig oplevelse

5. March 2017

Henning H. O

God og (desværre) alt for vedkommende

4. March 2017

Keld Kollerup Kvist

En glimrende forestilling med fornemt skuespil og et tankevækkende tema. Tak for en god oplevelse

4. March 2017

Torben Winkler, Herningvej 220, 9220 Aalborg Øst

Udmærket forestilling

4. March 2017

Henrik

En forestilling der giver stof til eftertanke og vækker minder

4. March 2017

Elsa Børglum

meget flot forestilling, alle gjorde det godt ,men moderen og drengen spillede fremragende

3. March 2017

Nini Buus

Min mand og jeg havde store forventninger til “Drengen der ville være vægtløs” – de blev alle indfriet! Thomas Markmanns stykke i Nicolei Fabers præcise iscenesættelse er både morsomt, gribende, rørende og spændende til det sidste. Den enkle scenografi og musikken understreger tiden og handlingen på bedste måde. Og så er det fantastisk, hvad man kan med lys, når man er rigtig dygtig! Skuespillernes præstationer var som altid i top. De spillede så sikkert – ind imellem vanvittigt – at vi til det sidste lod os rive med. Da vi forlod teatret, kunne vi høre på publikum, at alle – ligesom vi – havde haft en god aften med indhold.

3. March 2017

Peter Rasmussen

En forestilling om stadig aktuelle ungdomsproblemer og familiedorhold

3. March 2017

Jakob Frandsen

Ny, vedkommende dansk dramatik. En enkel historie om en ung drengs udvikling fortalt med nerve og intensitet. De ubesværede overgange mellem drøm og virkelighed formidles fint af scenografien. Stærke og overbevisende skuespilpræstationer, især af Ena som hovedpersonen.

2. March 2017

Ulla Koch Sørensen

Flot præstation af skuespillerne

2. March 2017

xxx

En god, vedkommende og intens forestilling, med nærvær tilsat lidt humor. Hovedrollepræstationen er fantastisk.

2. March 2017

Susanne

Et stykke tidshistorie hvor skuespillerne virkelig får tidens håbløshed frem og dog alligevel efterlades vi med et håb om en udvej. Fremragende skuespiller præstationer

1. March 2017

Per Vestergaard

God opsætning af stykket og man føler sig underholdt på flere måder, både under selve forestillingen og samtidig gav den stof til eftertanke!= en god aften!

28. February 2017

Lis

Spændende stykke og gode skuespillere. Hvis man ikke kan få opfyldt sin drøm, må man sommetider vælge et liv – også selvom det indebærer telegraftropperne.

26. February 2017

Bjørn Krab-Johansen

Synes det var en rigtig god forestilling. Fornem præstation af drengen, der ville være vægtløs. Han fremstillede drengen både overbevisende og rørende. Man kunne identificere sig både med hans drømme og med hans umulige/vanskelige valg. Kontant spil af den meget nuancerede moder, som både håbløs, flæbende, betænksom og hyklerisk i sin rolle som opdrager. Enkel men velfungerende scenografi. Forestillingen belyste et meget aktuelt emne i større byer med unge mennesker, der har svært ved at finde sig til rette. Den eftermiddag på Aalborg Teater var bestemt ikke spildt – som man vist ville sige på jysk.

26. February 2017

Inge Merete Poulsen

Interessant, fin og velspillet.

26. February 2017

ingrid guse

det var en oplevelse af de helt store. meget bevægende og alle spillede helt op til deres roller, de blev til personerne. vi satte os på 1. række, på den måde blev vi en del af oplevelsen, da vi ikke havde tilskuere mellem os og scenen. tak for i aftes. Ingrid og Klaus guse

26. February 2017

Sally og Ludvig Pedersen

En spændende, anderledes forestilling med stof til eftertanke. En fantastisk præstation af Erna Spottag,den bærende kraft , godt støttet af de andre dygtige skuespiller.

25. February 2017

Elinor Rasmussen

Hej Vi havde desværre en rigtig dårlig oplevelse i teateret i aften. Min mand og jeg havde billetter til forestillingen “En dreng der ville være vægtløs” sammen med 3 venner. Vi spiste i Teatercafeen, og mens min mand betalte gik vi andre ind i salen og fandt pladser. Desværre var min mand ikke opmærksom på at det var på Lille Scene og gik derfor ind på Store scene hvor han ikke kunne finde mig. Imens ledte jeg efter ham uden held. Da han fandt ud af at det var på Lille scene var forestillingen startet og de ville ikke lukke ham ind. Desværre blev det en dårlig oplevelse for os alle. Min mand, der havde betalt 250 kr for at sidde i foryen, os andre der ikke kunne nyde forestillingen fordi vi bekymrede os om ham. Selvfølgelig var det vores egen fejl at vi ikke havde tydelig gjort at det var Lille Scene, men en lille smule fleksibilitet fra jeres side kunne havde reddet aftenen, han kunne havde listet sig ind og sat sig på bagerste række uden at genere nogen. Den dårlige oplevelse gør i vi i fremtiden ikke har lyst til at komme i Aalborg teater. Det er dårligt for jer. Det er også dårligt for os.

25. February 2017

Ena Spottag fortæller om:

Drengen der ville være vægtløs

Afspil video

Dramatiker Thomas Markmann fortæller om:

Drengen der ville være vægtløs

Afspil video

Interview: Dramatiker THOMAS MARKMANN

”Udgangspunktet for ”Drengen der ville være vægtløs” er på mange måder min egen historie. Jeg er vokset op i en lille-bitte provinsby ude på landet og med nogle gamle forældre, så jeg var som barn meget overladt til mig selv. Og så indgår man jo i sådan en landsbys små fællesskaber, så godt man nu kan, men det er en meget lille og trang verden, hvor der ikke findes ret mange muligheder.

Men jeg drømte om at blive astronom. Det syntes alle andre vist var ret aparte, men jeg var sikker. Når jeg kørte hjem fra fodbold om aftenen, kunne jeg standse og se op på himlen og få øje på Venus. Så var det som om himlen blev rumlig og mine fødder lettede fra jorden. Jeg vidste godt, at det bare var en drøm, et helle, mit eget private sted, hvor jeg kunne sige ”tænk nu hvis jeg en dag blev noget helt, helt andet”.

Læs interview

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Dramatiker
Thomas Markmann

Instruktør
Nicolei Faber

Scenograf
Christian Albrechtsen

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Drengen der ville være vægtløs.

Download program

Andreas Mogensen: Sådan bliver du astronaut

Artikel fra Videnskab.dk. Den danske astronaut Andreas Mogensen giver tips til dig, der drømmer om at blive den næste dansker i rummet.

Læs artikel

Indslag i TV2 Nord

Se TV2 Nords indslag om forestillingen. Indslaget starter 6 minutter og 12 sekunder inde.

Se indslag

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater