Lille Scene

Ny dansk dramatik af Thomas Markmann

Drengen der ville være vægtløs

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  230 – 270 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 135 kr.

 • Spilleperiode

  23. februar – 18. marts 2017

 • Varighed

  1 time og 15 min (ingen pause)

 • Bemærk

  Der anvendes stroboskoplys i løbet af forestillingen

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Drømme fra udkanten

Tag med til 80’ernes udkantsprovins hvor René i hemmelighed drømmer om at blive astronaut og komme væk.

René står et sted mellem stor dreng og ung mand. Han bor hjemme med sin ustabile, sølle og medicinerede mor og er i lære som smed. René spiser for mange burgere og det tætteste han kommer på et levet liv, er vennerne Theis og Winnie.

Hverdagsdrama
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Succesfuldt kunstnerisk team
I sidste sæson fejrede Aalborg Teater stor succes med “Beton“, der vandt en Reumert for Årets Forestilling, ligesom også dramatiker Thomas Markmann vandt prisen som Årets Dramatiker. Nu er samme kunstneriske team tilbage med en historie fra det sted, som så mange af os kommer fra: Den danske udkantsprovins.

Jyllands-Posten
Ungt Teaterblod
Nordjyske
GregersDH
Information
Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme.
Overordnet set må jeg bare tage hatten af for hele holdet bag denne forestilling. De har virkelig formået at skabe noget moderne og anderledes teater.
I det hele taget er forestillingens store force dens skuespil. Ena Spottag er lille og tæt bygget, og dermed rammer hun kropsligt sin teenagerdreng lige på en prik. Her er smerte og vrede. Her er undertrykkelse og frihedstrang. Og her er omsorg for alle de skvat, René er omgivet af.
Skarpt og velspillet lille drama om en teenagers vilde ambition.
’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater er en vidunderligt morsom og barsk historie om nørden, der ønsker sig væk fra sit klaustrofobiske provinshul. Med Ena Spottag som eminent mønsterbryder.

Ena Spottag fortæller om:

Drengen der ville være vægtløs

Afspil video

Dramatiker Thomas Markmann fortæller om:

Drengen der ville være vægtløs

Afspil video

Interview: Dramatiker THOMAS MARKMANN

”Udgangspunktet for ”Drengen der ville være vægtløs” er på mange måder min egen historie. Jeg er vokset op i en lille-bitte provinsby ude på landet og med nogle gamle forældre, så jeg var som barn meget overladt til mig selv. Og så indgår man jo i sådan en landsbys små fællesskaber, så godt man nu kan, men det er en meget lille og trang verden, hvor der ikke findes ret mange muligheder.

Men jeg drømte om at blive astronom. Det syntes alle andre vist var ret aparte, men jeg var sikker. Når jeg kørte hjem fra fodbold om aftenen, kunne jeg standse og se op på himlen og få øje på Venus. Så var det som om himlen blev rumlig og mine fødder lettede fra jorden. Jeg vidste godt, at det bare var en drøm, et helle, mit eget private sted, hvor jeg kunne sige ”tænk nu hvis jeg en dag blev noget helt, helt andet”.

Læs interview

Holdet bag

Dramatiker
Thomas Markmann

Instruktør
Nicolei Faber

Scenograf
Christian Albrechtsen

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Drengen der ville være vægtløs.

Download program

Andreas Mogensen: Sådan bliver du astronaut

Artikel fra Videnskab.dk. Den danske astronaut Andreas Mogensen giver tips til dig, der drømmer om at blive den næste dansker i rummet.

Læs artikel

Indslag i TV2 Nord

Se TV2 Nords indslag om forestillingen. Indslaget starter 6 minutter og 12 sekunder inde.

Se indslag

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events