Mindste Scene

Genre: Kultursalon for teatersamtaler

Format

Køb billet
Billetpriser
  • Pris

    50 kr. inkl. 1 stk. drikkevare (øl, vin eller vand)

Forestillinger

kultursalon for teatersamtaler og alt muligt andet

Til Format kan du møde Aalborg Teaters kunstneriske personale, gæstende instruktører, scenografer og særligt inviterede gæster.

I kultursalonen fører vi samtaler i fast og løs tilknytning til forestillingerne. Der vil være musik, kunstneriske indslag og salg af drikkevarer. Der vil ikke være nogen grænser,
men alt vil have format.

Publikum mener

Jeanette Hvid Richter

Hyggeligt. Nærværende. Interessant. Kunne dog godt have tænkt mig lidt mere om emnet : kærlighed, sorg, gæld og jalousi.

30. April 2019

Helle Schak Krog

Endnu et godt arrangement. God vært som spiller fint med gæsterne. Fedt med den intime atmosfære. Skuespillerne giver meget af sig selv på en anden måde end i selve stykkerne.

28. April 2019

Mona Christiansen

Hvor jeg synes, det er en god måde – med et talkshow med deltagerne (dog kun de 5). Meget velkvalificeret og engageret interviewer. Fine spørgsmål. De 2 timer fløj afsted. Meget vedkommende og interessant. Ligesom forestillingen var det. Dejligt at høre, at forestiingen harvakt interesse endog udenlands. Men tror egentlig, opsætning og indhold kunne være aktuel i de fleste europæiske lande. Jeg var meget glad og i godt humør efter talkshowet.

2. March 2019

Anne-Mette

Format, Me Too Nora! var en berigende oplevelse, der i den grad gav lyst til at se stykket “Et dukkehjem”, og som samtidig rørte de indre følelser. Opbygningen var udviklende: først blev en ekspert Stine Thidemann Faber interviewet. Hun var meget inspirerende i sin formidling. Hun kunne trække tråde fra stykkets (Et dukkehjem) udgivelse i 1879 til nutiden, hvilket var meget tankevækkende. Allerede fra starten blev vi inviteret til at stille spørgsmål og i øvrigt under behagelig og kyndig ledelse af Jens Christian Led. Det var interessant med de mange kommentarer fra folk med forskellige kulturelle baggrunde. Derpå fortalte skuespillerne Ferdinand Falsen Hiis og Nanna Skaarup Vossom deres forberedelse til rollerne samt opviste en foreløbig slutscene på stykket. Nogle at tilskuerne tog imod tilbuddet om at være aktører på scenen sammen med på skift Ferdinand og Nanna. Jeg fik lejlighed til at tale med skuespilleren Ferdinand Falsen Hiis personligt til slut. Det var helt exceptionelt at blive inviteret indenfor hans univers, høre om hans tanker, det at være skuespiller og blive takket for vores betydning som publikum. Det var usædvanligt smukt at være i direkte dialog med en skuespiller. Kulissen var smuk og enkel. Belysningen og lyden var helt perfekt.

21. January 2019

Julie Vadnais

A great experience. The evening started with our host interviewing a psychologist from Aalborg University about the history of women’s empowerment in Denmark, which was very informative and gave a solid grounding for the rest of the evening. The setting was intimate, but not as if we were on top of each other, though I understand that the setting changes in the Lille Sal dependant on the production currently in process. Our host then brought up the actress playing the lead Nora and she discussed her preparation and thoughts about the piece. One enjoyed the generational differences that the actors and the audience brought to the evening. The audience was encouraged to ask questions and did a great job of adding their own perspectives, both men and women, though the latter outnumbered the former 4 to 1 in this particular instance. The two leads read then the final scene of the play before we had a little break. Then our host brought the male lead to the front and we heard about his preparation and discoveries regarding Torvald Helmer. Finally, our host asked us what we had wished they actors had said or how it could otherwise have played out. It was just a fun exercise with audience participation. Low stakes and low key. I found it extremely enjoyable as a participant and spectator and hope that it gave the actors a bit more background to work with. A thoroughly recommend the experience.

21. January 2019

Eva Hultengren

fint og interessant. Både ang. indsigten i stykkets baggrund og forløb, en smagsprøve på leveringen af teksterne og diskussionerne på kryds og tværs, men aldrig langt væk. Herunder også fint, at stykket sættes ind i en historisk og politisk ramme, som Ibsen ikke kunne have gjort.

20. January 2019

Pernille Michaelsen

Spændende aften hvor jeg fik mere viden/indsigt om Bergman og stykket Persona. Synes det er dejligt at teateret har genoplivet den gamle Transformater scene, men i et andet format, hvor jeg som teatergænger får en ny viden og indsigt i teateret og hvad der spilles. Jeg glæder mig til at deltage i de kommende Format.

6. November 2018

Lene Holt Nielsen

Det var spændende og hyggeligt at være med til “FORMAT”. Det er jo altid interessant at deltage i maskinrummet på en stor spændende supertanker med kurs mod det ukendte. Og så var det også lidt som at komme som en indbudt fremmed til en kærlig familie meget optaget af slægtens mening med livet og dagens gøremål. Engagementet og kærligheden til teatret er meget smittende. Især var det spændende at høre hvad der optog dramatikerne og de helt unge skuespillere. Jeg tror, vi som publikum kan være meget trygge ved og glade for den kommende generation af store danske skuespillere. Det tegnede rigtig godt dén aften. Venlig hilsen Lene Holt Nielsen, publikum’er

18. September 2018

Mai Andersen

Endnu en spændende aften, hvor man fik indblik i processen hvordan det er at skrive til teater.

16. September 2018

Mette Pladsbjerg Larsen

5. September 2018

Julie Edelsten

Super hyggeligt, uformelt arrangement. Den første del, hvor diverse personer blev interviewet, var meget interessant at høre på. Jeg har dog aldrig grint så meget, som i andel del, da sæson 18/19 skulle improviseres. Jeg kommer helt sikkert igen på et tidspunkt!

19. August 2018

Erik Geisnæs

Trods min høje alder (75) fængede det fra start til slut. Det var en superfed oplevelse. Skidesjov og indimellem gribende. Glimrende sett-up – gerne mere af samme slags. Min første oplevelse på Aalborg teater ligger mere end 60 år tilbage. Det var med skolen og stykket hed “Kærlighed uden strømper”. Den mandlige hovedrolle blev spillet af Jørgen Fønss. Vi boede i Morsøgade i samme opgang som ham.

19. August 2018

Vil du vide mere?

FORMAT – en ny stamscene for de teaterglade

Appetizes udsendte journalist var med til premieren på Format.

Læs reportage

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater