Store Scene

Moderne dans

KRASH & Chopin danser

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  140 – 290 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Spilleperiode

  Tirsdag 26. marts 2019

 • Varighed

  1 time og 15 min inkl. pause

 • Dobbeltforestilling fra Dansk Danseteater

Forestillinger

Moderne dans på Store Scene

‘Krash & Chopin danser’ er en dobbeltforestilling med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner, skabt af to af Danmarks mest prisbelønnende moderne koreografer: Reumertvinderen Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Chopin danser
Frédéric Chopin, også kaldet klaverets digter, var både nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer.

Krash
Det bragende energiske værk Krash er skabt af koreograf Alessandro Sousa Pereira. Krash er fyldt med vildskab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank, men Krash er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik. Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

Nordjyske
Berlingske
GregersDH
XQ28
Kulturtid
Weekendavisen
Information
Dansk Danseteater har gennem tiderne vist sit værd som et af landets førende kompagnier, og her slås det endegyldigt fast.
Dans, der emmer af maskulin råstyrke og dyrisk urkraft.
To korte dansedramaer, det ene til Chopinmusik, intenst, vemodigt, tænksomt, stiligt. Det andet et drøn af rytme og danset som et blodskudt ritual i det brasilianske.
Det er en fin, lille, varieret forestilling som Dansk Danseteater sender på turne rundt i landet.
Stemningen af melankoli er åbenlys, men også humor er der plads til. Det fungerer godt med et narrativ til den abstrakte dans, og med Chopins romantiske musik falder alt på plads.

Alessandro Sousa Pereiras værk Krash fra 2015, skabt til den kongelige ballets dansere, er et vildt og fysisk værk, der dunker til Lawand Othman aka DJ Turkman Souljah Souljahs musik, så publikum hopper i sæderne.
Dansk Danseteater er ultimativt stadig det mest virtuose moderne dansekompagni i Danmark.
‘Krash & Chopin danser’ stråler af rituel danseglæde og fællesskab.

Holdet bag

Dobbeltforestilling fra Dansk Danseteater

Koreografi
Tim Rushton & Alessandro Sousa Pereira

Dansere
Dansk Danseteaters internationale dansere

Vil du vide mere?

Gratis introduktion

Der er gratis introduktion til forestillingen kl. 18.30 på Store Scene.