Mindste Scene

Genre: Debat

#METOO – og hva’ så nu?

Gratis adgang
  • Mandag 9. april 2018 kl. 19.00

  • Varighed

    2 ½ time

Forestillinger

En debataften om et emne der vedkommer os alle

Kl. 19.00 – 19.30 – fernisering af #METOO-mosaikkenKl. 19.30 – 21.30 – debat om #METOO
Hvadenten man synes #METOO er gået for vidt eller ej, så er der et behov for at belyse, diskutere og handle på den bevægelse, der er sat igang. I samarbejde med Meta Film og deres ambitiøse filmiske projekt #METOO-mosaikken, inviteres du til en vigtig debat-aften om #METOO, hvor vi bl.a. skal diskutere, hvad vi skal gøre fremadrettet, både på et individuelt og kollektivt plan.

Vi har fornøjelsen af at præsentere et spændende panel med vidt forskellige holdninger til #METOO.

Debattører
Bibi Lykke – stylist
Anne-Dorrit Lundø Harris – fra “Krisecenter for Kvinder Aalborg”
Anne Hegelund – feminist og Folketingskandidat for Enhedslisten
Mads Peter Veiby – iværksætter
Jeppe Søe – journalist og debattør

Vært og arrangør
Christian Gade Bjerrum


Om #MeToo-mosaikken

100 skuespillere genfortæller hver én enkelt #MeToo beretning fra kvinder og mænd, som har oplevet sexismen i dens forskellige afskygninger. #MeToo mosaikken byder på historier fra parkeringsvagten, slagtereleven, professoren, den studerende, rengøringshjælperen, det unge sportstalent, psykologen, spejderen, stykgodschaufføren, asylansøgeren, lægen og historier fra mange andre fag samt hverdagshistorier fra privatsfæren.

#MeToo har brudt en tavshedskultur, og nu er det tid til at lytte til de mange historier der findes og reflektere over, hvorvidt vi reelt ønsker et samfund med en kulturelt indgroet sexisme og uligestilling mellem kønnene.

#MeToo-mosaikken er produceret af Meta Film Doc.

Publikum mener

Marie

En debat, hvor både panel og publikum skabte en alsidig og perspektivrig ramme for #MeToo-debatten. Sympatisk vært, som formåede at formilde tonen, når den blev for opildnet. Begivenhedsrig aften.

11. April 2018

Susanne Bøgeløv Storm

Rigtig godt initiativ. Jeg ville dog gerne have haft nogle mere kvalificerede paneldeltagere. Emnet er for vigtigt til at diske op med deltagere, der blot er med, fordi de har markante holdninger. Flere af paneldeltagerne virkede som om, de først tog stilling til debatten, mens diskussionen var igang. Sød og oplagt vært. Flot kjole 😀 Måske lidt mere styring på debatten især i første del. Værten kunne have lavet et metablik på det, der foregik under debatten: at selvom der var flest kvindelige deltagere, så var det alligevel en mand Jeppe Søe, der i de fleste tilfælde fik lov at styre diskussionen og iøvrigt endte med at skamme os kvinder ud, ved at fortælle os, at vi gik med læbestift, fordi vi gerne vil visse vores kønsdele frem. Interessant at der ikke reageres mere på sådan en bemærkning. Men et rigtig godt initiativ, som jeg håber, der kommer flere af. Hvis der kommer en næste gang, så invitér journalist Mette Korsgaard. Det kunne virkelig hæve niveauet.

10. April 2018

Bodil Kreativ Jørgensen

Tankevækkende debat og engageret publikum. God idé og modig vært. I alt en interessant oplevelse.

10. April 2018

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater