Store Scene

Operette-komedie fra Folketeatret

Mød mig på Cassiopeia

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  200 – 390 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 – 200 kr.

 • Spilleperiode

  6. – 11. maj 2019

 • Varighed

  2 timer og 25 min. inkl. pause

 • Operette-komedie fra Folketeatret

Forestillinger

ROmantik og stjernestøv

Sidste sæson gæstede Folketeatret os med ‘Komedien, hvor alt går galt’, og i foråret 2019 kommer de igen, denne gang med den kendte og elskede operettekomedie ‘Mød mig på Cassiopeia’. Her vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv.

Kai Normann Andersen komponerede sangene til Mød mig på Cassiopeia, og mange kan nynne med, når den enlige lille muse, har det sværer‘ end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal.

I rollen som musen, Polyhymnia, som oprindeligt blev spillet af Bodil Kjær, ses Karin Nordly-Holst*, og på rollelisten finder vi en gammel kending på Aalborg Teater, nemlig Danmarks nye musicalstjerne Carsten Svendsen, sammen med bl.a. Lone HertzAsger ReherTroels MallingChristopher Læssø og Kristian Holm Joensen.

* Amalie Dollerups rolle som Polyhymnia spilles af Karin Nordly-Holst.

CPH Culture
Kulturtid
Folketidende
Ungt teaterblod
POV International
Frilandsliv
Børsen
Frederiksborg Amts Avis
Iscene
Kulturkupeen
KOP Kultur
Alle har de en fest – og den smitter. Mød mig på Cassiopeia på Folketeatret bekræfter til fulde sin levedygtighed og sin livsberettigelse.
Med sans for den tid, historien nu engang foregår i, er den nye version af klassikeren krydret med små nutidige og kække referencer, der på ingen måde gør Vase og Fuglsangs udgave dårligere, men tværtimod mere tiltalende for det moderne publikum.
Stjerneklar aften på Folketeatret (…) Et tungt skydække over København spærrede torsdag aften for udsynet til stjernerne. Men indenfor, på Folketeatret i Nørregade, funklede de til gengæld, da Fleming Lynge og Børge Müllers musical Mød mig på Cassiopeia løb over scenen.
Folketeatrets opsætning af Mød mig på Cassiopeia er en rigtig fin, sjov og munter udgave af den gamle danske film for unge som gamle. Alle kan tage del i festlighederne, som skuespillerne så fint videregiver fra scenen. Forestillingen formår at ramme samme tone som filmen og samtidig forny sig på sin egen originale måde, der gør, at det fungerer rigtig godt på en scene. Smut forbi Folketeatret og oplev denne sprudlende opsætning fyldt med grin og fest!
At overføre en klassiker – en ‘gammel dansk film’ – til scenen er en balancegang mellem respekt for værket og den nostalgi, som omgærder det, og en fornyelse, der begrunder, at der overhovedet skal laves en ny version. Men hvor filmen Mød mig på Cassiopeia hænger fast i en syngespiltradition og med rette omtales som en operette-film, går Folketeatret all-in og laver en musical. Og slipper godt fra det.
I det hele taget er Mød mig på Cassiopeia en sjov, smuk og stærk fortælling, som man kun kan blive i godt humør af (…).
Mød mig på Cassiopeia puster teaterstøvet af sig og er både sjov og overraskende på Folketeatret. Og så er musikken stadig et hit.
I kosmisk og komisk ligevægt.
Folketeatret lader champagnepropperne springe med en florlet, fjantet og fiffig udgave af filmklassikeren Mød mig på Cassiopeia.
Der er nok at glæde sig over – det hele fungerer flot – og manuskriptet får den gamle film med alle dens location-skift til at køre.
Folketeatret har skabt en festlig forestilling, der kommer til at begejstre et stort publikum i hele landet.

Trailer

Mød mig på Cassiopeia

Afspil video

Holdet bag

Operette-komedie fra Folketeatret

Forfattere
Flemming Lynge og Børge Müller

Bearbejdelse
Wilton, Vase & Fuglsang

Musik
Kai Normann Andersen

Instruktør
Kasper Wilton

Scenograf
Marie í Dali

Koreograf
Jeanette Bindersup-Schultz

Kapelmester
Jens Krøyer

Medvirkende
Karin Nordly-Holst* 
Trine Gadeberg
Carsten Svendsen
Christopher Læssø
Lone Hertz
Asger Reher
Troels Malling
Kristian Holm Joensen
Kristoffer Sass
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen
Rasmus Rothaus Faartoft
Tanja Dræberg
Rikke Lillevang

* Amalie Dollerups rolle som Polyhymnia spilles af Karin Nordly-Holst.

Vil du vide mere?