Lille Scene

Psykologisk drama af Ingmar Bergman

Persona

Billetpriser
 • Normalpris

  kr. 215

 • Unge under 25 år

  kr. 80

 • Studerende

  kr. 90

 • AAT Klub

  kr. 50 i rabat alle dage

 • Årskort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  23. – 29. marts 2023

 • Varighed

  1 time og 15 min (uden pause)

 • Repremiere

Forestillinger

”Kan man være to fuldstændig forskellige mennesker, på samme tid?”

Bergmans intense og mørke mesterværk Persona er en sand thriller, der kryber direkte ind under huden på os og rører ved de mørkeste og ømmeste sider af den menneskelige eksistens.

En kendt skuespillerinde er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun bliver passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller?

Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange.

Skuespiller Bolette Nørregaard Bang modtog en Reumert Talentpris for sin rolle som den unge sygeplejerske i forestillingen.

Nordjyske
Migogaalborg
Kulturkongen
Appetize
Scenekanten
Iscene.dk
‘Persona’ er som film og nu teater på Lille Scene et sandt mesterværk.
Fortællingen er på én og samme tid medrivende, overbevisende, rørende, stemningsfuld og intim. Det kan næsten ikke komme for tæt på, og man føler, man selv er med på scenen.
‘Persona’ giver stof til eftertanke. Det er et stykke med få karakterer, en scenografi der er så enkel og æstetisk, at den fremhæver handlingen og de få musiksekvenser understøtter de mange følelser og stemninger der opstår.
Hvem er vi uden de masker, vi bærer for hinanden? Bliver vi nogensinde færdige med det arbejde, vi kalder ”jeg”? Det er nogle af de spørgsmål, Aalborg Teater stiller med opsætningen af Ingmar Bergmans filmiske mesterværk ‘Persona’. Se stykket, hvis du vil undres i en tid af omstillingsparathed, Selfies, Facebook og maskeringsforbud.
Da forestillingen er slut, spiller den videre i mit hoved. Jeg synes ude af stand til at slippe alle de spørgsmål, der er opstået undervejs. Spørgsmål om moral, identitet og om hvad der er rigtigt og forkert. Men mest af alt spørger jeg mig selv om, det virkelig er muligt for ét menneske at have to så vidt forskellige ’persona’.
‘Persona’ er fantastisk klog på mennesket som socialt og seksuelt væsen.

Persona

Bolette fortæller

Afspil video

Persona

“Vi ligner jo lidt hinanden”

Afspil video

Årskort til Aalborg Teater

Årskortet gælder fra købsdato og et helt år frem. Med et årskort kan du se alle Aalborg Teaters egne forestillinger én gang og får halv pris på gæstespil.

Du booker selv dine billetter på vores hjemmeside – og du bestemmer selv, hvornår du ønsker at se en forestilling, samt hvor i salen du gerne vil sidde.

Priser

Årskortkr. 995
To på ét kort (årskort + gæst)kr. 1.990
Årskort for studerendekr. 595
Årskort for unge under 25 årkr. 495

Køb årskort

Holdet bag

Forfatter
Ingmar Bergman

Instruktør
Johannes Holmen Dahl

Scenograf
Nia Damerell

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Forlag
Josef Weinberger Ltd.

The Play is presented “by arrangement with Joseph Weinberger Limited, London, on behalf of the Ingmar Bergman Foundation”.
www.ingmarbergman.seVil du vide mere?

Christian Tafdrup om ‘Persona’

Artikel fra Information ifm. Bergmans 100 års jubilæum.

Læs artikel

“Det er en dyb smerte ikke at kunne elske sit barn”

Det er ikke kun Aalborg Teater, der spillede Persona i anledningen af 100-året for Ingmar Bergman. iscene.dk interviewede Corinna Harfouch ifm. en stor opsætning af Persona på Malmø Stadsteater & Deutsches Theater.

Læs artikel

Bolette om Ingmar Bergman

Skuespiller Bolette Nørregaard Bang medvirkede i sæson 2019-20 i hele to forestillinger skrevet af filmskaberen Ingmar Bergman. Både Fanny og Alexander og Persona. Det fortæller hun om her.

Se video