Street art, dans og arkitektur

These Shapes Are Made For Dancing

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
 • Normalpris

  135 kr.

 • Studerende med studiekort

  95 kr.

 • Gruppepris (min. 12 personer)

  115 kr.

 • AAT sæsonkort / Kunsten årskort

  Gratis

 • Spilleperiode

  15. – 22. juni 2021

 • Varighed

  Ca. 45 minutter

 • Gratis workshops

  8. – 22. juni 2021

 • Forestilling og workshops foregår på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

 • Forestillingen These Shapes Are Made For Dancing er skabt af Steen Koerner Studio i samarbejde med Aalborg Teater og præsenteret af Aalborg Teater i samarbejde med Kunsten Museum for Modern Art Aalborg

Skulpturparken danser

Astrofysik, koreografi og graffiti mødes i forestillingen These Shapes are made for Dancing

En række af Danmarks bedste dansere, tegnere og videnskabsfolk indtager Kunstens skulpturpark og giver Kunstens mure liv og farver.

Koreograf, danser og hiphopper Steen Koerner har skabt et værk, hvor parken og dens mure iscenesættes. Publikum vandrer gennem installationer, inviteres indenfor i magiske kuber og ender ved loungescenen til en smuk koreografi med Koerner og tre fremragende dansere og musik af Tue Track.

10 af Danmarks bedste graffitimalere har udsmykket kuberne, der byder på fortællinger om universet af forfatter Tor Nørretranders, astrofysiker Tina Ibsen og arkitekt Juhani Palaasmaa.

These Shapes are made for Dancing forener street art, dans, geometri, filosofi og billedkunst. Steen Koerner er inspirereret af den kunst- og arkitekturhistoriske arv fra Bauhaus-skolen og modernismen og mange års samarbejde med arkitekt Olafur Eliasson.

Forestillingen opføres 12 gange over seks dage i perioden 15. – 22. juni 2021.

Mellem forestillingerne er det muligt at opleve værkets installationer på egen hånd.

Gratis workshops
I forbindelse med forestillingen These Shapes are made for Dancing kan du deltage i en række workshops i perioden 8.- 22. juni. Undervisningen tager afsæt i forestillingen, de malede former og øvrige kulisser og Steen Koerners geometriske system. Workshopperne inddrager både fysisk træning og kunstformidling.

Regnvejrspolitik

Trods regn i løbet af spilledagen aflyses der som udgangspunkt aldrig på forhånd.

Regner det ved forestillingens start, ventes der maksimalt 30 minutter. Regner det stadig efter 30 minutter, aflyses forestillingen.

Ved begyndende og vedvarende regn i løbet af forestillingen sættes forestillingen på pause. Regner det stadig efter 30 minutter, aflyses forestillingen og billetter byttes til en anden spilledag. Er mere end halvdelen af forestillingen gennemspillet inden afbrydelse, refunderes billetten ikke, man er dog velkommen til at modtage en billet til en anden spilledag. Er mindre end halvdelen af forestillingen gennemspillet er det muligt at få sin billet refunderet. Vi håber på vejrgudernes opbakning!

Kulturen.nu
Nordjyske
Det hele bliver udført med gnidningsløst flow og vital energi og er bare sindssygt smukt i al sin synkrone samklang.
Dans og kunst under sommerhimmel: Stemningsfuld og uhyre disciplineret

Kom til gratis workshops!

Dans med Danmarks legendariske electric-boogie danser Steen Koerner og hans supertalenter.

Når These Shapes Are Made For Dancing kommer til Aalborg og præsenteres i Kunstens skulptur park, er det en enestående mulighed for at gå i outdoorstudiet med koreograf, danser og internationalt prisvindende Electric boogie danser Steen Koerner og hans fantastiske hold af dansere; Josefine Raahauge, Malthe Ørsted, og Ibrahim Madsen.

Du kan deltage i workshoppen på forskellige niveauer afhængig af om du er nybegynder, rutineret, vovet eller ej!

Den intelligente krop
På workshoppen introducerer Steen Koerner hans koreografiske system inspireret af Bauhaus-skolen og modernismen. Med inddragelse af parkens vægmaleri – skabt særligt til forestillingen These Shapes are made for Dancing – arbejdes der med de geometriske former og afprøves bevægelser og koreografier. Med fokus på former og rummelighed sættes krop og motorik i spil, og workshoppen udforsker den intelligente krop, som vi alle sammen er skabt med. Workshoppen er i høj grad legende og blander det interaktive med visninger af danserne. Underviserne er fra 25 – 55 år.

Steen Koerner har arbejdet med krop og bevægelse siden han var 14 år og startede som street danser. Siden har han skabt vidunderlige forestillinger og universer som med Cykelmyggen Egon og H. C. Andersen forestillingen Life’s a Fairy tale og samarbejdet med blandt andet Olafur Eliasson. Koerner har præsenteret værker på Roskilde Festival og i Tivoli og turneret verden rundt fra London til Beijing.

WORKSHOP: KIG FORBI WORKSHOP
Introduktion til dansen og muren
Længde: 45 minutter
Målgruppe: Alle, familier, fritidsordninger, skoler
Aldersgruppe: 6 – 100 år
Max 50 deltagere
Hverdage tirsdag-torsdag 10.00 – 10.45 & 11.00 – 11.45 søndag 11.00 – 11.45

Snus til de geometriske bevægelser og tag en svingom med muren. Koreograf, danser og hip hopper Steen Koerner og to af hans bedste dansere guider dig gennem murens malerier, og du mærker dansen på egen krop og oplever den kinæstetiske intelligens, og hvordan man kan træne den.

En legende og interaktiv workshop, hvor man på rekordtid får sat sin krop og motorik i spil.

WORKSHOP: DEN LIDT LÆNGERE
Introduktion til det koreografiske system og SHAPES konceptet med øvelser
Længde: 1 time og 30 minutter
Målgruppe: Kulturskoler, danseskoler, billedkunstskoler
Aldersgruppe: 6 – 100 år
Max 30 deltagere
Fredage 10.00 – 11.30 & 13.00 – 14.30

Kunstner og koreograf Steen Koerner introducerer sammen med to af hans bedste dansere sit koreografiske system inspireret af Bauhaus-skolen og modernismen. Geometriske former og malerier fusioneres med hiphopkultur og robotdans. Workshoppen består af introduktion til konceptet om den intelligente krop og øvelser, som man får mulighed for at prøve af på muren og opleve på sin egen krop.

En interaktiv workshop der med en legende tilgang sætter fokus på former, rummelighed, bevægelse krydret med lidt kunst og dansehistorik.

WORKSHOP: DEN AMBITIØSE
Introduktion og afprøvning af det koreografiske system med afsluttende værkproduktion og inddragelse af billedkunstværker
Længde: 2 timer x 2 dage
Målgruppe: Talenter
Aldersgruppe: 12 – 100år
Max 30 deltagere
Onsdage & weekender 13.00 – 15.00 (OBS: Workshoppen foregår over 2 dage og 2×2 timer)

Skab dit eget værk sammen med kunstner og koreograf Steen Koerner. Sammen med to af hans bedste dansere introducerer Steen sit koreografiske system inspireret af Bauhaus-skolen og modernismen. Geometriske former og malerier fusioneres med hiphopkultur og robotdans. Workshoppen består af to dele:

1: Introduktion til konceptet om den intelligente krop og øvelser, som man får mulighed for at prøve af på muren og opleve sin egen krop.
2: I grupper af fire arbejdes med at skabe et værk og en dramaturgi med udgangspunkt i et maleri eller en tegning fra museet, som optages og klippes sammen til en dansevideo.

En interaktiv workshop, hvor man med en legende tilgang opnår en fornemmelse for samspillet mellem koreografi og billedkunst gennem arbejde med krop og komposition.

WORKSHOP: DEN PÆDAGOGISKE
Introduktion til konceptet med hensigt om at kunne videreformidle SHAPES konceptet og anvende det i sin undervisning
Længde: 2 timer
Målgruppe: Undervisere
Max 15 deltagere
Tirsdag d. 8/6 kl. 13.00 – 15.00

Introduktion til det koreografiske system og Steen Koerners arbejde med body intelligent konceptet og værktøj og ideer til, hvordan man kan arbejde med bevægelse, koreografi, billedkunst, komposition i undervisningssammenhæng og anvende systemet og tankerne fremadrettet.

En interaktiv workshop, der også fokuserer på udveksling af erfaring med henblik på at kunne integrere elementer fra SHAPES i skole, fritids-og undervisningssammenhæng.

Video

Om Steen Koerner

Steen Koerner former projekter, der inkluderer en mangfoldighed af platforme; Instagram, YouTube, teater, gaden m.m. Indtagelsen af nye rum ligger i forlængelse af hans eget virke som danser og koreograf – hvis indgang til scenekunsten og teatret startede i byrummet. Han skaber kunst til et publikum, der hvor de er. Han involverer os med en ambition om sammen med os at påvirke den by, vi bor i. These Shapes Are Made for Dancing afspejler denne tilgang og er versioneret særligt til Kunstens park.

Om Inspirationen

Steen Koerner er fascineret af grænselandet imellem kunst, dans og filosofi. Hans arbejde udspringer af et koreografisk system, som han har udviklet og forfinet siden midten af 90erne. De geometriske tegninger på murens væg ligner ved første øjekast abstrakt kunst, men udgør et koreografisk system, som er skabt til menneskekroppen og de forskellige kropsdele. Koerner er blandt andet inspireret af Robert og Sonia Delaunay: To banebrydende kunstnere, der delte idéer og tanker med Bauhaus-bevægelsen. Steen Koerners samarbejdsprojekter med kunstneren Olafur Eliasson omkring krop, rum og bevægelse, bl.a. på Institut für Raumexperimente i Berlin, har været vigtige skridt på vejen til projektet These Shapes Are Made for Dancing.

Koerner udtaler blandt andet:
”Geometri danner rammen om et koreografisk system til menneskekroppen, som det har taget mig mere end 20 år at udvikle. Undervejs har jeg undersøgt, hvordan det bedst kunne kommunikeres videre til andre mennesker – eller måske andre intelligente væsener?”

”Når jeg underviser og bruger væggen, oplever jeg, at det bliver nemmere som elev at skabe en personlig relation, der kan vokse og vokse videre i vores omgivelser; til lejligheden, trappeopgangen, parkeringskælderen eller facaderne i byen, og på den måde forstå og tydeliggøre rumligheden i bevægelser.”

Holdet bag

Idé og koreografi
Steen Koerner

Dans
Malthe Ørsted, Ibrahim Madsen, Josephine Raahauge, Steen Koerner

Musik
Tue Track

Tegnemaskine og arkitekturmodel
Arcana Design

Kostumer
Wierdwear

Maleri
Per Skovgaard

Grafik
Lars Schmidt Hansen

Graffiti
Lars Schmidt Hansen, Marty og SABE, Sketch, More, Dae120, Done, JEST, Trick, 123Transformer, Dais, Name, Elbohly, Balstroem

Video
Jokūbas Tamkevičius

Producent
Annette Max Hansen

Foto
Runa Maya Mørk Huber

Forestillingen These Shapes Are Made For Dancing er skabt af Steen Koerner Studio i samarbejde med Aalborg Teater og præsenteret af Aalborg Teater i samarbejde med Kunsten Museum for Modern Art Aalborg

Projektet er støttet af Augustinus Fonden

Læs mere om Steen Koerner Studio

Vil du vide mere?

Geometri møder dans: Kom til gratis workshops på Kunsten

Migogaalborg har snakket snakket med Steen Koerner om de workshops, der udbydes ifm. forestillingen.

Læs artikel

Geometrisk dans

Interview med Steen Koerner på kulturen.nu. Artiklen kræver abonnement for at læse.

Læs artikel