These Shapes Are Made For Dancing

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
 • Normalpris

  135 kr.

 • Studerende med studiekort

  95 kr.

 • Gruppepris (min. 12 personer)

  115 kr.

 • AAT sæsonkort / Kunsten årskort

  Gratis

 • Spilleperiode

  15. – 22. juni 2021

 • Varighed

  Ca. 45 minutter

 • Gratis workshops

  8. – 22. juni 2021

 • Forestilling og workshops foregår på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

 • Forestillingen These Shapes Are Made For Dancing er skabt af Steen Koerner Studio i samarbejde med Aalborg Teater og præsenteret af Aalborg Teater i samarbejde med Kunsten Museum for Modern Art Aalborg

Dans med Kunstens mure

Vær med, når Steen Koerner Studio forener street art, dans og arkitektur i en magisk symbiose i These Shapes Are Made for Dancing. 

Performance: These Shapes Are Made for Dancing
Kunstens mure får liv og farver, når koreograf, danser og hiphopper Steen Koerner og tre fremragende dansere bevæger sig til geometriske former i Skulpturparken. Der opsættes desuden tre interaktive dansebokse i parken, og scenen for Kunstens Summer Lounge bruges også til at optræde på.

These Shapes are made for Dancing bevæger sig i et spændende krydsfelt mellem street art, dans og urbant design med referencer til den kunst- og arkitekturhistoriske arv fra Bauhausskolen og modernismen.

Ideen til These Shapes Are Made for Dancing opstod, da Steen Koerner undersøgte, hvordan hans geometriske, koreografiske system ville se ud, hvis dans blev til tegninger med kroppen som en slags pensel, der kan generere former og figurer gennem bevægelse. Og omvendt – hvordan kroppen kan danse former og oversætte tegninger til dans og koreografi.

Forestillingen opføres 12 gange over seks dage i perioden 15.-22. juni 2021.

Mellem forestillingerne er det muligt at bruge værket på egen hånd (og krop).

Du kan danse, tegne og lege med i værket og skabe dit eget. I en tid med mange skærme er det interessant at udforske rum og rumforståelse og genoptræne den kropslige hukommelse.

These Shapes Are Made for Dancing er leg og udforskning af krop og kunst og rummer alt fra hiphop til astrofysik for den, der vil lege med. Du kan danse et billede og tegne en bevægelse. Du kan følge din egen bane eller skabe et mønster med andre.   

Gratis workshops
I forbindelse med forestillingen These Shapes Are Made for Dancing kan du være med til en række workshops i perioden 8.- 22. juni. Undervisningen tager afsæt i forestillingen, de malede former og øvrige kulisser. Rækken af workshops inkluderer desuden fysisk træning, menneskelig udvikling og kunstformidling.

Regnvejrspolitik

Trods regn i løbet af spilledagen aflyses der som udgangspunkt aldrig på forhånd.

Regner det ved forestillingens start, ventes der maksimalt 30 minutter. Regner det stadig efter 30 minutter, aflyses forestillingen.

Ved begyndende og vedvarende regn i løbet af forestillingen sættes forestillingen på pause. Regner det stadig efter 30 minutter, aflyses forestillingen og billetter byttes til en anden spilledag. Er mere end halvdelen af forestillingen gennemspillet inden afbrydelse, refunderes billetten ikke, man er dog velkommen til at modtage en billet til en anden spilledag. Er mindre end halvdelen af forestillingen gennemspillet er det muligt at få sin billet refunderet. Vi håber på vejrgudernes opbakning!

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.

Book gratis billetter til workshops

Fire slags workshops

8. – 22. juni er der gratis workshops på Kunsten i forbindelse med forestillingen.

Nedenfor kan du læse mere om de fire gratis workshops og finde den, der passer bedst til dig.

Derefter kan du booke din plads her.

Book plads til workshop

Læs mere om de fire gratis workshops

I forbindelse med forestillingen These Shapes Are Made For Dancing tilbydes der workshops, hvor du kan danse med Steen Koerner og danserne fra forestillingen og prøve koreografi og moves af på egen krop. Der er forskellige typer workshop både i længde og sværhedsgrad.

KIG FORBI WORKSHOP
Introduktion til dansen og muren
Længde: 45minutter
Målgruppe: Alle, familier, fritidsordninger, skoler
Aldersgruppe: 6-100 år
Max 50 deltagere
Hverdage tirsdag-torsdag 10.00-10.45 & 11.00-11.45 søndag 11.00-11.45

Snus til de geometriske bevægelser og tag en svingom med muren. Koreograf, danser og hip hopper Steen Koerner og to af hans bedste dansere guider dig gennem murens malerier og du mærker dansen på egen krop og oplever den kinæstetiske intelligens, og hvordan man kan træne den.

En legende og interaktiv workshop, hvor man på rekordtid får sat sin krop og motorik i spil.

DEN LIDT LÆNGERE
Introduktion til det koreografiske system og SHAPES konceptet med øvelser
Længde: 1time og 30minutter
Målgruppe: Kulturskoler, danseskoler, billedkunstskoler
Aldersgruppe: 6-100 år
Max 30 deltagere
Fredage 10.00-11.30 & 13.00-14.30

Kunstner og koreograf Steen Koerner introducerer sammen med to af hans bedste dansere hans koreografiske system inspireret af Bauhaus skolen og modernismen. Geometriske former og malerier fusioneres med hiphopkultur og robotdans. Workshoppen består af introduktion til konceptet om den intelligente krop og øvelser, som man får mulighed for at prøve af på muren og opleve på sin egen krop.

En interaktiv workshop der med en legende tilgang sætter fokus på former, rummelighed, bevægelse krydret med lidt kunst og dansehistorik.

DEN AMBITIØSE
Introduktion og afprøvning af det koreografiske system med afsluttende værkproduktion og inddragelse af billedkunstværker
Længde: 2 timer x 2dage
Målgruppe: Talenter
Aldersgruppe: 12-100år
Max 30 deltagere
Onsdage & weekender 13.00-15.00 Workshoppen foregår over 2 dage og 2×2 timer.

Skab dit eget værk sammen med kunstner og koreograf Steen Koerner. Sammen med to af hans bedste dansere introducerer Steen sit koreografiske system inspireret af Bauhaus skolen og modernismen. Geometriske former og malerier fusioneres med hiphopkultur og robotdans. Workshoppen består af to dele:

1: Introduktion til konceptet om den intelligente krop og øvelser, som man får mulighed for at prøve af på muren og opleve sin egen krop.
2: I grupper af fire arbejdes med at skabe et værk og en dramaturgi med udgangspunkt i et maleri eller en tegning fra museet, som optages og klippes sammen til en dansevideo.

En interaktiv workshop, hvor man med en legende tilgang opnår en fornemmelse for samspillet mellem koreografi og billedkunst gennem arbejde med krop og komposition.

DEN PÆDAGOGISKE
Introduktion til konceptet med hensigt om at kunne videreformidle SHAPES konceptet og anvende det i sin undervisning
Længde: 2 timer
Målgruppe: Undervisere
Max 15 deltagere
Tirsdag d. 8/6 kl. 13.00-15.00

Introduktion til det koreografiske system og Steen Koerners arbejde med body intelligent konceptet og værktøj og ideer til, hvordan man kan arbejde med bevægelse, koreografi, billedkunst, komposition i undervisningssammenhæng og anvende systemet og tankerne fremadrettet.

En interaktiv workshop, der også fokuserer på udveksling af erfaring med henblik på at kunne integrere elementer fra SHAPES i skole, fritids-og undervisningssammenhæng.

Video

Preparing for Aalborg

Geometriske streger på en glasplade bliver her brugt til dans.

Se video

Teaser fra tidligere workshop

Her bliver geometriske former på dansevægge brugt til dans i Støvring.

Se video

Shapes + You = ?

Se hvordan geometriske kalktegninger bliver brugt til dans.

Se video

Om Steen Koerner

Steen Koerner former projekter, der inkluderer en mangfoldighed af platforme; instagram, YouTube, teater, gaden mm. Indtagelsen af nye rum ligger i forlængelse af hans eget virke som danser og koreograf – hvis indgang til scenekunsten og teatret startede i byrummet. Han skaber kunst til et publikum, der hvor de er. Han involverer os med en ambition om sammen med os at påvirke den by, vi bor i. These Shapes Are Made for Dancing afspejler denne tilgang og er versioneret særligt til Kunstens park.

Om Inspirationen

Steen Koerner er fascineret af grænselandet imellem kunst, dans og filosofi. Hans arbejde udspringer af et koreografisk system, som han har udviklet og forfinet siden midten af 90erne. De geometriske tegninger på murens væg ligner ved første øjekast abstrakt kunst, men udgør et koreografisk system, som er skabt til menneskekroppen og de forskellige kropsdele. Koerner er blandt andet inspireret af Robert og Sonia Delaunay: To banebrydende kunstnere, der delte idéer og tanker med Bauhaus-bevægelsen. Steen Koerners samarbejdsprojekter med kunstneren Olafur Eliasson omkring krop, rum og bevægelse, bl.a. på Institut für Raumexperimente i Berlin, har været vigtige skridt på vejen til projektet These Shapes Are Made for Dancing.

Koerner udtaler blandt andet:
”Geometri danner rammen om et koreografisk system til menneskekroppen, som det har taget mig mere end 20 år at udvikle. Undervejs har jeg undersøgt, hvordan det bedst kunne kommunikeres videre til andre mennesker – eller måske andre intelligente væsener?”

”Når jeg underviser og bruger væggen, oplever jeg, at det bliver nemmere som elev at skabe en personlig relation, der kan vokse og vokse videre i vores omgivelser; til lejligheden, trappeopgangen, parkeringskælderen eller facaderne i byen, og på den måde forstå og tydeliggøre rumligheden i bevægelser.”

Holdet bag

Idé og koreografi
Steen Koerner

Dans
Malthe Ørsted, Ibrahim Madsen, Josephine Raahauge, Steen Koerner

Musik
Tue Track + YoAkim

Tegnemaskine og arkitekturmodel
Arcana Design

Kostumer
Wierdwear

Maleri
Per Skovgaard

Grafik
Lars Schmidt Hansen

Graffiti
Lars Schmidt Hansen og Marty

Video
Jokūbas Tamkevičius

Producent
Annette Max Hansen

Foto
Runa Maya Mørk Huber

Forestillingen These Shapes Are Made For Dancing er skabt af Steen Koerner Studio i samarbejde med Aalborg Teater og præsenteret af Aalborg Teater i samarbejde med Kunsten Museum for Modern Art Aalborg

Projektet er støttet af Augustinus Fonden

Læs mere om Steen Koerner Studio

Vil du vide mere?

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater