Tilbage til nyheder

Fantastisk powertrio bag Nordkraft

29. april 2023

Vi har lagt Jakob Ejersbos ikoniske Aalborg-fortælling Nordkraft i hænderne på et ungt team af fremadstormende kunstnere som vi gerne vil præsentere her:

Jennifer Vedsted Christiansen
Til højre på fotoet
Jennifer Vedsted Christiansen er uddannet instruktør fra Statens Scenekunstskole i 2019, og arbejder med iscenesættelse både som performance og på film. Jennifer har tidligere imponeret på Aalborg Teater med Den unge Werthers lidelser og har siden markeret sig skarpt på københavnske scener, bl.a. som medstifter af kunstnerstudiet How to kill a dog. Jennifer og Petruska er også aktuelle med tv-serien Killjoy på TV2 Play/Echo.

Med Nordkraft er Jennifer optaget af, hvordan vi skaber et fællesskab i et konkurrencepræget og individualistisk samfund, hvor verden som vi kender den er i opløsning. Hun interesserer sig for at eksponere menneskets intime relationer og konflikter i et sanseligt sprog.

Læs mere om Jennifer på hendes hjemmeside.

Selina Gin
I midten af fotoet
Musiker Selina Gin slog igennem som forsanger i indierocktrioen Nelson Can, der bl.a. høstede prisen årets bedste udgivelse fra Statens Kunstfond i 2017. Nu er Selina gået solo som sanger og sangskriver, og udgav sidste år albummet Patiently Waving, der høstede 5-stjernede anmeldelser i både Soundvenue og Gaffa. Hun har også medvirket på tre sange på Peter Sommers album Uforelskede i København. Hun er desuden nomineret til årets Carl Prisen 2023 som årets komponist. Selina skriver musik og sange til Nordkraft.

Det er Selinas gamle band Nelson Can, der har skrevet titelsangen til den aktuelle tv-serie Dansegarderoben.

Følg Selina på hendes Instagram.

Petruska Miehe-Renard
Til venstre på fotoet

Kunstner og scenograf Petruska Miehe-Renard skaber det visuelle udtryk, kostumerne og forestillingens rum. Materialitet og sanselighed definerer Petruskas visuelle sprog, hvor hun fascineres af mennesket og kroppen og dennes placering i den antropocæne tidsalder, hvor popkultur og digitalisering dominerer. Petruska har en baggrund uddannet fra Kunstakademiets Designskole i Fashion og har siden 2020 været den faste visuelle del af kunstnerstudiet How To Kill a dog. Hun sikrer, at musikforestillingen får et overrumplende billedsprog og et nutidigt scenisk udtryk.

Læs mere om Petruska på hendes hjemmeside.

SPILLEPERIODE
Jakob Ejersbos Nordkraft spiller fra 13. maj – 10. juni på Store Scene.

Foto: Allan Toft

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere