Tilbage til nyheder

Reumert-succes eksporteres til Tyskland

21. februar 2019

Aalborg Teaters Reumert-vindende forestilling ‘Aftenlandet’ opføres i Tyskland

Aftenlandet af Julie Maj Jakobsen, der havde urpremiere på Aalborg Teaters Lille Scene i efteråret 2017, kan i det kommende år opleves på to teatre i Tyskland. Allerede 20. marts 2019 får Julie Maj Jakobsens dramatiske, vedkommende og aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter. Aftenlandet er oversat til tysk af Volker Quandt.

Julie Maj Jakobsen, en af de mest markante dramatiske stemmer i dansk teater, modtog i 2018 Reumertprisen som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

I Aftenlandet; undersøger Julie Maj Jakobsen hvor dagens Europa er på vej hen, hele tiden med karaktererne og de omstændigheder og konflikter de befinder sig i, som omdrejningspunkt. Julie Maj Jakobsen har tidligere skrevet Ødipus på Kreta og Daemon for Aalborg Teater.

Om Aftenlandet skrev anmelderne blandt andet:
”Gribende portræt af et plaget Europa” – Nordjyske Stiftstidende
”Stærkt og visuelt spændende fortælling om flygtninge, familier og følelser” – Jyllandsposten
”Talentfulde kræfter står bag ”Aftenlandet”, der både er begavet skrevet og fremragende udført” – Børsen

Aftenlandet blev iscenesat af Tue Biering, der også modtog en Reumert-pris som Årets Instruktør for forestillingen.

Oplev Aftenlandet i maj 2019
Fra 16. til 25. maj 2019 bliver der mulighed for igen at opleve Aftenlandet, når forestillingen igen spiller på Aalborg Teaters Lille Scene.

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere