Tilbage til nyheder

Ekstra arrangementer ifm. I krydset får de ny sofa

24. februar 2022

I anledningen af forestillingen I krydset får de ny sofa vil der være en række ekstra arrangementer både på Aalborg Teater og ude i byen.

I krydset får de ny sofa er en forestilling af Hotel Pro Forma skabt i co-produktion med Aalborg Teater i samarbejde med Aveny-T.

Seminar om scenekunst, litteratur og teknologi

Tirsdag 29. marts 2022 kl. 10.00 – 21.20 i Teatercaféen

I krydset får de ny sofa er en fusion af litteratur, video, AI, musik og scenekunst og fremføres som monolog af skuespiller Rosalinde Mynster. Scenografien består af 50 LED-stænger, skabt af kunstnerkollektivet VERTIGO.

Program for seminar
Kl. 10.15 – 10.20: Velkomst ved Aalborg Teater
Kl. 10.20 – 11.00: Oplæg om ’I krydset får de ny sofa’ i Helle Helles forfatterskab med udgangspunkt i romanen ’de´ og om adaptioner
mellem litterær prosa og dramatiske former ved Anker Gemzøe, Dr.phil. i Dansk Litteratur
Kl. 11.15 – 12.00: Oplæg om ’I krydset får de ny sofa’ med perspektiv til forholdet mellem scenekunst og litteratur ved Kirsten Dehlholm, instruktør og kunstnerisk leder og med-instruktør Marie Dahl, Hotel Pro Forma
Kl. 12.00 – 12.30: Pause
Kl. 12.30 – 13.40: Oplæg om scenekunst og teknologi – relateret til forestillingen – ved Falk Heinrich, professor på Kunst og Teknologi
Kl. 14.00 – 14.40: Oplæg om scenografien til ’I krydset får de ny sofa’ og hvordan teknik kan skabe billeder og sammenkæde det fysiske med det digitale via et flerdimensionelt digitalt medie ved kunstnerkollektivet VERTIGO
Kl. 14.40 – 15.15: Spørgsmål fra salen
Kl. 19.00 – 19.30: Rundvisning på Aalborg Teater
Kl. 20.00 – 21.00: I KRYDSET FÅR DE NY SOFA af Hotel Pro Forma opføres på Lille Scene

Arrangementet kræver billet til forestillingen.
Tilmelding: Tilmeld dig arrangementet på: billet@hotelproforma.dk

Artist talk

Onsdag 30. marts kl. 19.00 – 19.30 på Lille Scene

Artist talk v. Mikkel Meyer (Vertigo) og medinstruktør Marie Dahl (Hotel Pro Forma)
Moderator: Jens Christian Lauenstein Led, chefdramaturg på Aalborg Teater

Arrangementet kræver billet til forestillingen, men tilmelding er ikke nødvendig. Du møder blot op og tager plads på Lille Scene lidt før kl. 19.

Fra bog til teater – Helle Helles ’de’

Torsdag 31. marts 2022 kl. 16.00 – 18.15 på Aalborg Bibliotekerne
Gratis arrangement
Læs mere her

Velkommen til en eftermiddag med Helle Helles forfatterskab som omdrejningspunkt.  

Vi starter med en bogcafé, hvor bibliotekarerne Iben Vestergaard og Tine Eggertsen fortæller om Helle Helles forfatterskab og inddrager andre værker, der ligner hendes litterære univers. 

Efter en kort pause går vi dybere ind, hvordan Helle Helles roman ’de’ er blevet til teaterstykket I krydset får de ny sofa. Det bliver gennem en samtale med udgangspunkt i romanen ’de´, hvor vi taler om adaptioner mellem litterær prosa og dramatiske former ved Anker Gemzøe, Dr.phil. i Dansk Litteratur og med perspektiv til forholdet mellem scenekunst og litteratur ved Kirsten Dehlholm, instruktør og kunstnerisk leder, Hotel Pro Forma. 

Samtalen bliver modereret af chefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led fra Aalborg Teater.  

Arrangementet laves i samarbejde med Aalborg Teater, som tilbyder deltagerne et begrænset antal billetter med rabat til forestillingen I krydset får de ny sofa den 31. marts kl. 20.00.

After talk efter dagsforestilling

Onsdag 5. april 2022 på Lille Scene

Der vil være After Talk med Kirsten Dehlholm og Marie Dahl i forlængelse af dagforestillingen kl. 12.00 onsdag 5. april.

Arrangementet kræver billet til forestillingen.

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere