Lille Scene

Urpremiere på ny dramatik

Drømmefabrikken

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  kr. 215

 • Unge under 25 år

  kr. 80

 • Studerende

  kr. 90

 • AAT Klub

  kr. 50 i rabat alle dage

 • Årskort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  6. maj – 10. juni 2023

 • Spillelængde kendes efter premieren

 • Premiere

Hvorfor holdt vi op med at drømme om fremtiden?

I dag har troen på, at samfundet og verden kan forandres ikke de bedste udsigter. Vi drømmer ikke længere så frit og håbefuldt om en retfærdig og bedre fremtid for alle. Men sådan har det ikke altid været. Faktisk var der en gruppe unge aktivister i Aalborg, som brugte de fleste af deres vågne timer på – ikke blot at drømme om den gode verden på et teoretisk plan, men også at føre aktuelle forbedringer ud i livet gennem handling. Gruppen i Aalborg var en del af et landsforbund med en kerne og periferi af 500-1000 videbegærlige og handlingsparate ildsjæle i Aalborg, Århus, Esbjerg, Odense, København og Helsingør. Fællesskabet hed ”Kommunistisk Forbund”, i daglige tale KF. Vi kalder deres projekt for ”Drømmefabrikken”.

 I 1970erne så Aalborg anderledes ud end i dag. En arbejder-by med mange store fabrikker som ”Værftet” og ”Tobakken” og kun få uddannelsessteder og studerende indtil AUC’s opstart. Titusinder kvinder og mænd oplevede dagligt at de rettigheder, frihed og lighed, som samfundet generelt hyldede og smykkede sig med, hørte op i dét øjeblik, man som ansat trådte ind på fabrikkens matrikel. Nu bestemte ejendomsretten over alle demokratiske rettigheder såsom ytringsfrihed og møde- og forsamlingsfrihed. Samtidig ødelagde cementstøv, kulstøv, asbest og kemikalier ikke bare mange arbejderes liv, men medførte også et usundt bymiljø og forurenede Limfjorden for alle borgere i fritiden. Afmagt og urimeligheder var der nok af, på trods af en stærk fagbevægelse og en gammel venstrefløj. Skulle de underkaste sig eller gøre oprør mod ”entreprenør-styret” og forældregenerationens, partiernes og fagbevægelsens stivnede lyssyn om ”vækst for enhver pris”?

KF i Aalborg og andre byer arbejdede på fabrikker og i fagforeninger for arbejdernes bedre løn, lige løn, arbejdsmiljø og selvforvaltning af virksomhederne. KF gik med i arbejdet for at gøre fagbevægelsen til en mere demokratisk kamporganisation. Arbejdede for at styrke kvindebevægelsens egne krav om reel ligeværd, boligbevægelsens krav om sociale boliger til rimelige priser, i et rent miljø. Miljøbevægelsens krav om billige, rene og sunde energiformer for alle i by og land, studenterbevægelsens krav om indflydelse, gratis uddannelse og fri forskning for mennesker ikke profit.

KF aktivisternes egne erfaringer på arbejdspladser og i bevægelserne indgik i debatten om og udarbejdelsen af en vision om et socialistisk deltagerdemokrati, hvor den enkeltes frie udvikling var betingelsen for alles frie udvikling og for at frigøre mennesket af udbytning og undertrykkelse.

”Drømmefabrikken” er en tidsrejse i Aalborg – en bustur rundt til lokationer og temaer i KF’s arbejde. I bussen og på stoppesteder vil vi møde karakterer, der spørger ud fra strejker, aktioner, bevægelser og visioner dengang hvordan drømme om lighed, retfærdighed og et bæredygtigt samfund kan udvikles i dag.

ET STORT PROJEKT
Drømmefabrikken er et større projekt, som de to journalister Lars Mandal og Reimer Bo Christensen har startet. De har opsøgt tidligere medlemmer af KF og indsamlet materiale om gruppen, tiden og den ”fabrik af drømme”, som de arbejdede på at bygge.

TAK TIL
Drømmefabrikken er støttet af Spar Nord Fonden og Knud Højgaards Fond, og ud over forestillingen på Aalborg Teater, bliver projektet også til en udstilling på Aalborg Historiske Museum og en bog af Lars Mandal og Reimer Bo Christensen.

Forestillinger

Spilledage

4/5

torsdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 19:00

  Forpremiere

5/5

fredag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 19:00

  Forpremiere

9/5

tirsdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 20:00

10/5

onsdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 20:00

  Køb billet

  Få pladser

11/5

torsdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 20:00

12/5

fredag

13/5

lørdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 16:30

  Køb billet

  Få pladser

16/5

tirsdag

17/5

onsdag

18/5

torsdag

19/5

fredag

20/5

lørdag

23/5

tirsdag

24/5

onsdag

25/5

torsdag

26/5

fredag

30/5

tirsdag

31/5

onsdag

1/6

torsdag

2/6

fredag

3/6

lørdag

6/6

tirsdag

7/6

onsdag

 • Drømmefabrikken

  Lille Scene kl. 20:00

  Køb billet

  Få pladser

8/6

torsdag

9/6

fredag

10/6

lørdag

Årskort til Aalborg Teater

Årskortet gælder fra købsdato og et helt år frem. Med et årskort kan du se alle Aalborg Teaters egne forestillinger én gang og får halv pris på gæstespil.

Du booker selv dine billetter på vores hjemmeside – og du bestemmer selv, hvornår du ønsker at se en forestilling, samt hvor i salen du gerne vil sidde.

Priser

Årskortkr. 995
To på ét kort (årskort + gæst)kr. 1.990
Årskort for studerendekr. 595
Årskort for unge under 25 årkr. 495

Køb årskort

“Vi har gravet os ned i alle dele af
organisationens arbejde…”

De to garvede journalister Reimer Bo Christensen og Lars Mandal fortæller her om deres store arbejde med at researche historien om Drømmefabrikken frem.

Læs mere

Holdet bag


Research idé
Lars Mandal og Reimer Bo Christensen

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Nicolaj Spangaa


Forestillingen er støttet af:

Vil du vide mere?

“Da revolutionen kom til Aalborg”

‘Drømmefabrikken’ bygger på et stort researcharbejde fra de garvede journalister Reimer Bo Christensen og Lars Mandal. Kulturen.nu har interviewet dem om deres omfattende arbejde.

Foto: Lars Mørch

Læs interview

Hvorfor holdt vi op med at drømme om fremtiden?

Køb billet

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater