Store Scene

Klassiker af William Shakespeare

Hamlet

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  130 – 320 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 160 kr.

 • Spilleperiode

  7. – 24. september 2016

 • Varighed

  3 timer inkl. pause

Forestillinger

Danmark er en rådden slyngelstat

Prinsen af Danmark hedder Hamlet og bor på Kronborg. Hans far, den gamle konge, døde for under to måneder siden, og nu gifter hans mor, Dronning Gertrud, sig med Hamlets farbror, den nye konge, Claudius. Men Hamlets far viser sig som et spøgelse for Hamlet og fortæller, at ”den, der slog mig ihjel, er den, der nu bærer Danmarks krone”. Det er derfor, der i sandhed er ”noget råddent i Danmarks rige”.

Shakespeares mesterværk handler om, hvad man stiller op, når man har en stor og farlig viden, når man kender en sandhed, der kan få en hel stat til at synke i grus – men en sandhed, der også kan tage livet af den, der siger den højt. Og historien udspiller sig i et Danmark, der er blevet en slyngelstat med overvågning, beskidte handler og undertrykkelse.

Nordjyske
Jyllands-Posten
Kanal Blokhus
Kristeligt Dagblad
GregersDH.dk
Kulturkongen.dk
Ungt Teaterblod
Weekendavisen
Information
Peripeti
Skal man se den? Selvfølgelig skal man se den. Den er et must. Som klassiker er Hamlet skabt til tiden. Aalborg Teaters opsætning viser, at den også er skabt til vores.
Patrick Baurichter får et gennembrud som Hamlet på Aalborg Teater.
Med scenografien, det uvirkelige scenemiljø, de fire bluesmusikere og Hans Henriksens instruktion, der holder sammen på det hele, har Aalborg Teater føjet endnu et bemærkelsesværtigt kapitel til den århundredlange række af Hamlet-opførelser.
Med teaterdirektør Hans Henriksen ved instruktørroret har Aalborg Teater skabt en velspillet, moderne ” Hamlet”. Den foregår i en dyster slyngelstat ledet af en slesk kong Claudius.
Aalborg Teater bruger ’Hamlet’ som belæg for, at man også i dag kan kalde Danmark for en ’rådden slyngelstat’. Det er sandelig noget af en fortolkning!
Hamlet, fremført af dygtige skuespillere på Aalborg Teater er en genial kombination af nyt og gammelt i form af moderne påklædning og scenografi i samspil med gammeldags sætningsdannelse og anvendelse af ord.
Heldigvis for os publikum, så er skuespillet så godt og overbevisende at det, trods de tre lange timer, er til at se igennem fingre med.
Patrick Baurichters Hamlet er en skarpt skåret præstation: rådvild, rasende og desperat, men samtidig kold og klar i hjernen og snu som ind i helvede. Gennemført godt portræt af den forrådte prins i frit fald.
Shakespeares ‘ Hamlet’ bliver til storpolitisk teater i Hans Henriksens iscenesættelse på Aalborg Teater, hvor sneen daler sort bag gobelinerne.
Sammenspillet mellem scenografen, lysdesigneren og lyddesigneren er vellykket i denne opsætning, hvor de dramaturgiske løsninger markerer scenebilledet på en måde, der giver tragedien et modspil, hvor flere af de sceniske løsninger betoner det aktuelle i den gamle fortælling.

TV-reklame

Hamlet

Afspil video

Instruktøren fortæller

Hamlet

Afspil video

Holdet bag

Forfatter
William Shakespeare

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Musiker
Olav Gudnason

Vil du vide mere?

Svingende hat og jazz i Hamlet

Artikel på Nordjyskeplus.dk. Jazzmusikken er både munter og dyster. Kan den så bruges i Hamlet? Det er spørgsmålet.

Læs artikel

Shakespeare gav os onelineren, der forbinder Danmark med råddenskab

Artikel i Information om Shakespeares berømte citat, der bruges verden over til at beskrive korruption og moralsk fordærv.

Læs artikel

Undervisningsmateriale

Teatrets dramaturg har udarbejdet materiale, der kan give inspiration til, hvordan Hamlet kan bruges i undervisningen.

Download undervisningsmateriale