Lille Scene

Drama af Jon Fosse

Jeg er vinden

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  Alle dage 50 kr. i rabat

 • Sæsonkort

  Gælder til alle dage

 • Spilleperiode

  27. november – 18. december 2021

 • Varighed

  Ca. 1 time (ingen pause)

“KAN MAN VÆRE LYKKELIG, NÅR MAN ER ULYKKELIG?”

Vi bilder os ind, at vi kan udtrykke alting gennem det talte sprog. Men vi kommer ofte til kort, når vi forsøger at sætte ord på det, vi ikke forstår – og på det, der gør allermest ondt. Hvad skal man gøre, når sproget pludselig føles utilstrækkeligt?

Den Ene og Den Anden er to venner, som rejser afsted i en lille båd på et stort ocean. I fællesskab bevæger de sig ind i et minde om noget, der var engang. De er på udkig efter, hvad livet egentlig er, og hvordan det kan leves.

I dette flydende univers, hvor Den Ene stadig er i live, men længes efter døden, udfordres grænserne mellem fantasi og virkelighed. Undervejs på deres færd gør Den Anden alt, hvad hun kan for at hjælpe Den Ene i sine forgæves forsøg på at få sagt det, der ikke lader sig sige.

Aalborg Teaters nye husinstruktør, Camilla Kold Andersen, debuterer med denne forestilling, som udforsker, hvad sproget kan – og hvad det ikke kan. Rollerne som Den Ene og Den Anden indtages af Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh.

Jeg er vinden er skrevet af norske Jon Fosse, som er en af verdens mest oversatte og spillede dramatikere. Fosse er kendt for sin ordknappe og præcise stil såvel som sine mangefacetterede figurer, der altid rummer flere lag, end man først lige tror.

Mød skuespillerne efter forestillingen
Tirsdage og torsdage kan du møde skuespillerne til en snak om oplevelsen. Bare bliv i salen når forestillingen er slut. Varighed: ca. 30 minutter.

Nordjyske
Jyllands-Posten
Kulturen.nu
Kristeligt Dagblad
Information
Weekendavisen
Vidunderligt samspil mellem Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh.

Det er i forestillingens modige og konsekvente greb om de sproglige strukturer i den dramatiske tekst, at dramaet vækkes til live.
Jon Fosses eksistentielle og poetiske ”Jeg er vinden” er aldeles velfungerende med klovneansigter og psykedeliske farver på Aalborg Teater.
Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh er formidable i deres roller.
Scenografien af Ditte Marie Walter Thygesen er det første, man lægger mærke til, fordi den er så imponerende og kraftfuld i sit udtryk.
På Aalborg Teaters Lille Scene debuterer den nye husinstruktør Camilla Kold Andersen med sin iscenesættelse af Jon Fosses ’Jeg er vinden’ i en på samme tid farvestrålende og dyster forestilling, som publikum ikke glemmer igen lige foreløbig.
Debutanten Camilla Kold Andersen instruerer nysgerrigt og legende i Madame Nielsens fine oversættelse og Ditte Marie Walter Tygesens farvesprængte både digitale og fysiske scenografi.

Trailer

Jeg er vinden

Afspil video

Instruktøren fortæller

Jeg er vinden

Afspil video

Scenografen fortæller

Jeg er vinden

Afspil video

Chefdramaturg og Madame Nielsen fortæller

Introduktion til Jeg er vinden

Afspil video

Om forfatteren JON FOSSE

Jon Fosse, f. 1959, har siden sin debut i 1983 udgivet henved 50 bøger, romaner, digte, børne- og billedbøger og skrevet omkring 40 dramaer. I udlandet er Fosse mest kendt som dramatiker, og han kaldes ofte vor tids Ibsen. Med hans særegne rytmiske, repeterende og tilstandsbeskrivende prosa har han markeret sig som en fremtrædende repræsentant for en ny skrifttematisk digtning.

Fosse er oversat til 40 sprog og har modtaget et utal af priser. I 2007 modtog han Svenska Akademiens nordiske litteraturpris, også kaldet den lille nobelpris, og i 2010 Ibsen-prisen. I 2015 fik Fosse Nordisk Råds Litteraturpris for trilogien Andvake, Olavs drømme og Kveldsvævd.

Interview: ”Jeg håber ikke, at jeg lykkes, for så kan jeg lige så godt gå hjem”

Camilla Kold Andersens første forestilling som Aalborg Teaters nye husinstruktør bliver Jon Fosses Jeg er vinden, som er en poetisk refleksion over det uforståelige ved selvmord.

Hun fortæller i dette interview om, hvad hun gerne vil opnå som instruktør – både i forhold til denne specifikke forestilling og som husinstruktør i sin gamle hjemby. Desuden afslører hun, hvad der fik hende til at indse, at den udfordrende Fosse faktisk er en sublim dramatiker.

Læs interview

Holdet bag

Forlag
Colombine Teaterforlag

Forfatter
Jon Fosse

Oversættelse
Madame Nielsen

Instruktør
Camilla Kold Andersen

Scenograf
Ditte Marie Walter Tygesen

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Nyhed: Videointroduktion

Som noget nyt tilbyder vi nu videointroduktioner til udvalgte forestillinger ved en af teatrets dramaturger.

Se introduktionsvideo

Et magisk sted

Portræt af instruktør Camilla Kold Andersen fra kulturen.nu.

Læs portrættet

Interview: ”Det er vigtigt, at vi i høj grad betvivler vores egen dømmekraft”

I slutningen af november debuterede Camilla Kold Andersen som husinstruktør på Aalborg Teater med sin iscenesættelse af Jon Fosses absurde drama Jeg er vinden. ISCENE spurgte den unge instruktør om hendes tanker om teatret og om hendes første forestilling.

Læs interviewet

“KAN MAN VÆRE LYKKELIG, NÅR MAN ER ULYKKELIG?”

Køb billet

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events