Lille Scene

Drama af August Strindberg

Kreditorer

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  200 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Spilleperiode

  8. maj – 15. juni 2019

 • Varighed

  1 time og 40 min (ingen pause)

Forestillinger

Hævndrama om kærlighedens pris

I dag hvor ægteskabet som institution er mere skrøbeligt end nogensinde og skilsmisser mere reglen end undtagelsen, er Strindbergs psykologiske thriller stadig højaktuel.

Sygelig jalousi 
Det kendte kunstnerpar, den fraskilte og frigjorte Tekla og hendes nye og unge kunstnermand, Adolf har indlogeret sig på et mondænt badehotel. Med skjulte bagtanker og en hemmelig dagsorden tjekker Teklas forsmåede og hævngerrige eksmand ind på samme hotel.

Tilsyneladende tilfældigt opsøges Adolf af Gustav, der spørger ind til Adolfs stormfulde ægteskab, og gradvist får Gustav held til at smitte Adolf med sin egen paranoia, så Adolf til sidst tvivler på Teklas kærlighed til ham.

Trailer

Kreditorer

Afspil video

Børsen
Ungt Teaterblod
Weekendavisen
Arbejderen
August Strindbergs “Kreditorer” på Aalborg Teater har tre dygtige skuespillere på scenen, og det er relevant, nærværende og intelligent.
Handlingen er noget man kan relatere til fra en ret ung alder og op efter, og det, tror jeg, måske er meget sundt. Man får måske samtidig en reminder om, hvordan man ikke skal opføre sig i et forhold, eller efter for den sags skyld.
Kønskrig. Trekantsthrilleren »Kreditorer« på Aalborg Teater viser kvindehaderen Strindbergs feministiske potentiale.
Som sædvanlig stiller Aalborg Teater med en velspillende trio bestående af Camilla Gjelstrup, Niels Anders Manley og Martin Ringsmose, der formår at skabe en stigende intensitet i relationerne i takt med afklædningen af parforholdets forlorne glimmer skrider frem.

Holdet bag

Forfatter
August Strindberg

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Lise Marie Birch

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Trekantsdrama på Aalborg Teater er mere end som så

Indslag fra TV2/Nord om Kreditorer.

Se indslag