Lille Scene

Drama

Petra von Kants bitre tårer

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  230 – 270 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 135 kr.

 • Spilleperiode

  3. – 24. september 2016

 • Varighed

  1 time og 55 minutter

Forestillinger

“Jeg tror, mennesket er indrettet sådan, at det har brug for andre mennesker.”

Petra von Kant har succes som modedesigner, men hun lever et ensomt liv med sin assistent Marlene, som aldrig taler. Petras datter Gabriele er væk på kostskole, forholdet til moderen Valerie er så som så, og Petra er langsomt ved at krakelere, da Sidonie, en god veninde, introducerer hende for Karin.

Petra von Kants bitre tårer er en historie om at være forladt, at drømme om ubetinget kærlighed, at føle at man, i sig selv, ikke er nok at leve for, at være fuldstændig invaderet af alt og alle – også sit eget sjæleliv og langsomt at gå i opløsning.

Nordjyske
Jyllands-Posten
GregersDH.dk
Kulturkapellet
Weekendavisen
Aalborg Teaters nyopsætning går til kanten med sin stiliserede, antinaturalistiske spillestil og sin udfordring af tempo og timing.
Som opsætning betragtet er den norske instruktør Angelina Stojcevskas bud en ganske fascinerende oplevelse. Konsekvent helt ud i den yderste detalje, og måske derfor også for nogle lovlig monoton og statuarisk. Men også sært gribende og isnende uhyggelig.
Fassbinders morderiske historie om Petra von Kant og hendes bitre tårer spillet på Aalborg Teater som nagende sort komedie.
Petra von Kants bitre tårer er en solid åbner for den nye teatersæson.
Modig, hyperstiliseret Fassbinder-fortolkning på Aalborg Teater.

Instruktøren fortæller:

Petra von Kants bitre tårer

Afspil video

Om Rainer Werner Fassbinder

Tysk instruktør og dramatiker (1945-1982)

Fassbinder regnes for en af filmhistoriens mest produktive kunstnere, men han var i næsten ligeså høj grad aktiv på den tyske teaterscene. Hans værker afspejler Tysklands historie fra Weimar-republikkens opløsning til 70’ernes politiske rethaverisme. Die bitteren Tränen der Petra von Kant fra 1971 er et af Fassbinders mest kendte værker; oprindeligt skrevet til scenen, men mest kendt fra filmen af samme navn fra 1972. Det siges desuden at være et af de eneste værker, hvor han i den grad arbejder autobiografisk.

Holdet bag

Forfatter
Rainer Werner Fassbinder

Instruktør
Angelina Stojčevska

Scenograf
Magnus Mikaelsen og Ane Aasheim

Lysdesigner
Magnus Mikaelsen

Lyddesigner
Kristian Berg

Maleriet i forestillingen er lavet af
Liljana Stojčevska

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Petra von Kants bitre tårer.

Download program