Lille Scene

Genre: Drama

Petra von Kants bitre tårer

Billetpriser
 • Normalpris

  230 – 270 kr.

 • Unge under 25 år

  80 – 135 kr.

 • Spilleperiode

  3. – 24. september 2016

 • Varighed

  1 time og 55 minutter

Forestillinger

“Jeg tror, mennesket er indrettet sådan, at det har brug for andre mennesker.”

Petra von Kant har succes som modedesigner, men hun lever et ensomt liv med sin assistent Marlene, som aldrig taler. Petras datter Gabriele er væk på kostskole, forholdet til moderen Valerie er så som så, og Petra er langsomt ved at krakelere, da Sidonie, en god veninde, introducerer hende for Karin.

Petra von Kants bitre tårer er en historie om at være forladt, at drømme om ubetinget kærlighed, at føle at man, i sig selv, ikke er nok at leve for, at være fuldstændig invaderet af alt og alle – også sit eget sjæleliv og langsomt at gå i opløsning.

Nordjyske
Jyllands-Posten
GregersDH.dk
Kulturkapellet
Weekendavisen
Aalborg Teaters nyopsætning går til kanten med sin stiliserede, antinaturalistiske spillestil og sin udfordring af tempo og timing.
Som opsætning betragtet er den norske instruktør Angelina Stojcevskas bud en ganske fascinerende oplevelse. Konsekvent helt ud i den yderste detalje, og måske derfor også for nogle lovlig monoton og statuarisk. Men også sært gribende og isnende uhyggelig.
Fassbinders morderiske historie om Petra von Kant og hendes bitre tårer spillet på Aalborg Teater som nagende sort komedie.
Petra von Kants bitre tårer er en solid åbner for den nye teatersæson.
Modig, hyperstiliseret Fassbinder-fortolkning på Aalborg Teater.

Publikum mener

Erik Mørkholdt Andersen

Et langtrukken tekst i en langtrukken udgave. Ikke nogen interessant oplevelse. Temmelig kedsommeligt. Den lille scene skulle efter mine begreber være et intimteater. Det er det ikke i denne forestilling, hvor alt for meget (90 – 95%) foregår i baggrunden af scenen med alt for stor afstand til publikum. For en gangs skyld skuffes man af opsætningen. Stykket kan ikke anbefales!

27. September 2016

Betty Rode

En meget spændende forestilling – løst på en speciel måde – musikken til stykket var suveræn

25. September 2016

wivi schou

dyb og rørende… skønne skuespillere

25. September 2016

Åse Boss Henrichsen

Stærk og original forestilling. De medvirkende spillede fremragende. Stort potientale i skuespiller-praktikanten Emma Silja Sångren, som meget overbevisende spillede datteren med de mange tics.

25. September 2016

Jørgen

Moderne stykke teater handler om livets strabasser

25. September 2016

Kaj Julin

Jeg syntes at det var en spændende opsætning og var måske naturligvis meget berørt af og imponeret over Nana S. Voss præstation som var til 6 stjerner!

25. September 2016

Annegrete Nørrelund

Skuespillerne ‘fyldte’ deres roller godt ud. Meget udtryksfulde. Tro over for Fassbinders tænkning og ideer. Godt, vedkommende skuespil – og lidt dristigt, heldigvis.

24. September 2016

Annette Leffers

Fremragende forestilling om menneskers dårskab med utrolig flotte skuespillerpræstationer.

23. September 2016

Pia

Jeg havde en rigtig god oplevelse med Petra. Jeg blev helt opslugt af stemningen på scenen – den langsomme udvikling – og tiden fløj afsted. Eftertænksomheden meldte sig på vej ud – vi skal alle bidrage til den gode stemning og holde øje med, at vore medmennesker trives.

22. September 2016

Rikke Sångren Servais

Fantastisk stykke med virkelig flotte skuespillerpræstationer især hovedpersonen Petra Von Kant spilles helt fantastisk. Stykket får i den grad en til at reflektere over egen person og viser hvordan vi påvirker hinanden i samvær. Lyset til sidst er voldsomt og var for mig en påmindelse om at se på dig selv. Kan virkelig anbefales, hvis man tør være i det.

18. September 2016

Inge Lise Laursen

Der var som altid på Aalborg teater lavet en flot kulisse til forestillingen – denne gang enkelt med bl.a. et farverigt maleri som baggrund. Stykket var efter min mening for langtrukkent! Kunne sagtens være kortet meget mere ned. Skuespillerne var dygtige og fik det optimale ud af deres opgave. Det var en underlig slutning og meget ubehageligt at blive udsat for det skarpe lys, der også blev meget varmt. Mine venner fandt ligeledes støjniveauet til slut ubehageligt.

18. September 2016

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Forestillingen overraskede os fuldstændig. Regi, replikkernes rytme og skuespillernes bevægelse på scenen gav en intens oplevelse af konflikten mellem længslen efter nærhed og frygten for nærhed. Flotte skuespilpræstationer i en totaloplevelse af lyd, bevægelse og effekter. Vi fik ikke, hvad vi forventede – vi fik meget mere. Tak. Mange tak.

17. September 2016

Ann Birthe Jensen & Allan Næs Gjerding

Forestillingen overraskede os fuldstændig. Regi, replikkernes rytme og skuespillernes bevægelse på scenen gav en intens oplevelse af konflikten mellem længslen efter nærhed og frygten for nærhed. Flotte skuespilpræstationer i en totaloplevelse af lyd, bevægelse og effekter. Vi fik ikke, hvad vi forventede – vi fik meget mere. Tak. Mange tak.

17. September 2016

Tommy og Anita Jensen

1 stjerne da jeg ikke kunne give 0!!!! Vi spildte 45 min så gik vi…. ikke lige noget for os!

16. September 2016

Claus

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet – hvilket jo faktisk er den bedste måde at gå i teatret på – men jeg havde på ingen måde forventet at forestillingen ville føles så relevant og vedkommende, og nærmest ligefrem påtrængende. Nogle gange giver de laveste forventninger de skønneste rejser. Det her var bestemt en af dem.

14. September 2016

Annegitte Bendsen

Teamet er jo desværre super aktuelt . I sted for at vi mennesker kommer hinanden ved, er oplevelsen at vi er vores egen lykke smed og det tror jeg ikke på. Vi mennesker er skabt til at spejle hinanden på godt ondt. Vi lærer jo af vores fejl.

12. September 2016

Jørn Clement Andersson

Stereotypt og stillestående. Ingen “nerve”, intensitet eller “elektricitet” (fraset lyset!). Stjerne til skuespillerne, baggrundslærredet og de tårnhøje, vankelvorne stiletter.

11. September 2016

Jørn Kristensen

Godt skuespil, men brød mig ikke om opsætningen

11. September 2016

Line slochana Sørensen

Absolut spild af 280kr! Virkelig dårligt stykke! Har nærmest ingen ord for kedeligheden og med tanke på vi spildte en fredag aften. Det eneste gode i stykket var den sidste sang!

10. September 2016

Bertel

Fremragende

10. September 2016

Elsa Børglum

Spændende forestilling,og kun med kvinder for een gangs skyld, der blev trykket på mange knapper,–om hvad manglende kærlighed i barndommen, kan gøre ved et menneske— Bare så flot spillet af alle.

9. September 2016

Nanna B.

Én stjerne for skuespillere, der gjorde hvad de kunne under de meget fortænkte og prententiøse rammer. En stjerne mere for flot lys. Det var en sand pinsel at være vidne til så mageløse replikker behandlet på så skødesløs og timings-berøvet manér. Vi når at tænke slutningen fra starten og jeg kedede mig simpelthen gudsjammerligt fra start til slut.

8. September 2016

Elly Leegaard

En god og velspillet forestilling, gav stof til eftertanke. Dog var afslutningen lidt uforståelig og ubehagelig for øjnene, et program var godt hjælpemiddel.

8. September 2016

Elly l

Virkelig en god og velspillet forestilling, kunne selv blive lidt eftertænksom. Afslutningen med det maget stærke lys var lidt uforståeligt og ubehagelig.

8. September 2016

kai Andersen

En stor, stor oplevelse. En medrivende historie med fantastisk skuespil af alle. Spændende opsætning og scenografi.u

8. September 2016

Casper Thomsen

Fin oplevelse

7. September 2016

Instruktøren fortæller:

Petra von Kants bitre tårer

Afspil video

Om Rainer Werner Fassbinder

Tysk instruktør og dramatiker (1945-1982)

Fassbinder regnes for en af filmhistoriens mest produktive kunstnere, men han var i næsten ligeså høj grad aktiv på den tyske teaterscene. Hans værker afspejler Tysklands historie fra Weimar-republikkens opløsning til 70’ernes politiske rethaverisme. Die bitteren Tränen der Petra von Kant fra 1971 er et af Fassbinders mest kendte værker; oprindeligt skrevet til scenen, men mest kendt fra filmen af samme navn fra 1972. Det siges desuden at være et af de eneste værker, hvor han i den grad arbejder autobiografisk.

Holdet bag

Forfatter
Rainer Werner Fassbinder

Instruktør
Angelina Stojčevska

Scenograf
Magnus Mikaelsen og Ane Aasheim

Lysdesigner
Magnus Mikaelsen

Lyddesigner
Kristian Berg

Maleriet i forestillingen er lavet af
Liljana Stojčevska

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Petra von Kants bitre tårer.

Download program

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater